Има ли "гејмери" помеѓу вашите повозрасни роднини?

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Гејмер е ставен во наводници пошто е странски збор и во овој случај е за оние вистинските запаленковци по компјутерски игри, ама никако не е во наводници заради иронија

Чичко ми растура на сите стратегии,подобро игра од мене, тепа максимум brutal/hard на red alert 2 / yuri, generals, empire earth, warcraft, starcraft и сл.

Taто е ѕвер за стратегии од Age, WC3, Company of Heroes, Generals, Rise of the Nations и ред други вакви. Прво ги играше некој како Return to castle Wolfestein, Call of Duty, Medal of Honor темата да е втора светска војна ама зошто го мрзеше да игра со две раце одбра само со глушец. :D

Со татко ми ги играв сите можни игри за Сони 1, после тоа земавме ПЦ и на пазарче идев купував игри, ги инсталиравме и ја враќав играта демек не чини, и така по 5-6 пати за 100 денари 5 игри... убави времиња :)

Прво ги играше некој како Return to castle Wolfestein, Call of Duty, Medal of Honor темата да е втора светска војна ама зошто го мрзеше да игра со две раце одбра само со глушец. :D

Тие беа и останаа најбољи... Јебеш FPS со дејство у 2424 година

Татко ми се радува коа ќе му кажам дека има нова игра со пукање (FPS кажано гејмерски) и одма ме напиња да му ја инсталирам... јас фино лепо му објаснувам дека кај него на лаптопот ќе сецка, и он ќе си каже: ако, ти инсталирај ја...
сташно многу нерви има човекот, си пуца Call of Duty SP, Serious Sam сите делови ги игра, ама со god mode и цигара у уста :pos:
Max Payne исто си пуца, значи татко ми спаѓа у лабави синглплеер гејмери :D

На Far Cry кецот имаше некој баг со save фајловите, ако правиш многу сејв, сејв и сејв после ниеден сејв не отвараше во играта. Уууууууууу додека сам открив што е работата, кои нервози го маваа чале :icon_lol:

Многу јаки "гејмери" се

а што е гејмер?
докторот (лекарот) е доктор (лекар) затоа што поголемиот ден помага (лечи) , браварот е бравар затоа што поголемиот дел од денот го поминува на работење на брави, пијаницата е пијаница затоа што поголем дел од денот е пијан и тн. ....
или под гејмер се рачуна ако играш кал оф дјути или кантер после 12 ноќеска па дури до 3-4 ноќеска ???:cuc:

или втора логика... гејмер е тој што живее од играње, во кој случај ретки се тие кој што се гејмери во македонија

пс. имам на другар татко кој што минимум игра 10 саати во денот, претежно ејџ 2 и баш ми е мерак да гледам како ги масакрира ботовите на хард

Aj бе не напнувајте, нормално дека гејмер не е покер на ФБ или шах или табла

Чичко ми и вујко ми и двајцата се по 50+ плешаат FPS игри као ненормални...незнам една што не ја свртеле...они ме упознаа на времето со FPS игри пошто Delta Force заедно ја вртевме XD

Знам дека е за роднина и вие не ми се роднини ама фактот за годините и заразеноста со MMORPG ме испровоцирам да пишам. Играм Lineage 2 на NCsoft Magmeld сервер, и сега во кланов кај што сум има се или беа тројца американци кои маваат 12+ сати секој ден. 59, 63 и 71 година имаат чичковциве. Попалени се за левелирање и опремување на карактерот до бесвест, тоа страв да те фати од тактики и техники како ти играат карактерите. Плус не им претставува проблем да мавнат 200-300 долари месечно за да купат нешто од гејм шопот за поубав или покорисен карактер. Страв да те фати ако почнат да објаснуват како треба да се игра и итн итн :tapp:

Taто е ѕвер за стратегии од Age, WC3, Company of Heroes, Generals, Rise of the Nations и ред други вакви. Прво ги играше некој како Return to castle Wolfestein, Call of Duty, Medal of Honor темата да е втора светска војна ама зошто го мрзеше да игра со две раце одбра само со глушец. :D

Татко ти има стил.Една од најдобрите постари игри со можеби најдобра приказна на времето.

Имам поминато 2 недели пробувајќи да го убијам последниот бос со столче и клоци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom