Има ли форумот рок на траење?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

Дали форумот има рок на траење?

• Да!

Гласови: 26 25,5%
  • Не!

Гласови: 76 74,5%

• Вкупно гласачи
    102
Крај не може да дојде се додека има квалитетни членови, дискусија на ниво, за што нормално е потребна и добра администрација.
Коректни админи/модератори кои брзо реагираат, ја усмеруваат (ако е потребно) дискусијата во вистинскиот правец и го превземаат сето она што е неопходно за се да тече во нормален тек. Тоа е една од најважните работи.

Содржајни постови. Нормално дека не може секој да напише некој апла содржаен пост (од било која причина), но добро е ако се каже збор-два повеќе за некоја тема, да се контрира (на ниво) и слично. Постови од типот „Да,“, „Не“, дефинитивно би убиле секаква дискусија, бидејќи нема што да те пецне во постот за да му реплицираш.

Креативност. Исто ја категоризирам во една од најважните работи кои одржуваат еден форум жив. Ако нема креативни членови кои имаат идеи за интересни теми, дискусијата полека ќе замира. А материјал за нови теми ќе има секогаш, сепак се дискутира за скоро сите сфери од животот (освен на стручните форуми).

Ако сите овие работи се составен дел од еден форум, тој сигурно нема да замре.

Можда некој друг форум да, ама нашиов не верувам. Не верувам поради неколку причини:
1. Луѓето што беа пред мене на форумов (а ги има доста) ме примија супер, макар што не познавам скоро никој лично.
2. За искажување на своите видувања секогаш секој ќе биде добредојден.
3. Секогаш има некој кој ќе ти покаже како да постанеш форумџија.
4. Толерантност на ниво.

Има секако, доколку е отворен без цел, доколку нема луѓе кои го одржаваат и исполнуваат, доколку е само занимација за одредени и неколку членови. Како што кажаа и другите, форумот е место за комуницирање, место за дружење, учење, смеење, мислење, нервирање итн ... може да му е конкуренција што ќе го затвори, само некој друг нов начин на помасовна комуникација, ама неможам да замислам што би било тоа ... но и да се појави нешто такво, не верувам дека ќе е во наше време, така да ...:podsmev:

Туку, неможам а да не спомнам дека конкретно за Кајгана, не гледам рок на траење. Иако има моменти кога спласнува креативноста кај сите нас, кога е жешко и сме по одмори, кога е крај на учебна година па учиме, кога е поголем празник кој го славиме сите, сепак се ретки и после нив сме уште подобри. Не го гледам моментот кога ќе отвориме тема "Дали да го затвориме форумов затоа што никој повеќе не пишува" ... со толкава посетеност, со толкава добра екипа, ние немаме рок на траење, а за другите баш и не ми е гајле.:vozbud:

Дивајн едно време ти беше тоа потпис мислам ЗАТИШЈЕ ПРЕД БУРА...
па зашто да нема понекогаш и спласнување на креативноста т.е. создавање на нови теми и кога наеднаш ќе дојдат нема да знаеме главата кај ни е....од мислење нормално

Тоа може да се случи со форуми кои се занимаваат исклучиво со една област или форуми каде има мал број на членови и посетеноста е слаба.
Темите никогаш нема да се исцрпат, секогаш се случува нешто ново во светот, нешто за кое треба да се дискутира.
Има нови филмови, нови песни, нови литературни дела и нови спортски резултати... Можеби понекогаш е пасивно и немаме идеи за теми и постови, можеби ќе ни здосади но тоа трае само одреден период. Ми се случило и мене но конкретно за овој форум кога ќе го снема подолго време почнува да ми недостига. Најмногу поради форумџиите за кои имам високо мислење а надвор од форумот не би можела да се дружам со нив и да читам такви постови.
Кајгана никогаш нема да биде исцрпена, кајгана е цела Република. :)

Ова не е млеко па ке му помине рокот и ке се расипи... Што ве гледам смешни. Се додека го посетуваме форумов ке трае. Инаку додека беше недостапен се отепав од пробување дур не се врати. За кајгана мислам дека нема никогаш да заврши бидејки е еден од најпосетуваните форуми во Македонија.

Никогаш не може да замре форумот. Постојано има нови членови и постојано имаат свои мислења.

Ne mislam deka forumot ima rok na traenje, sekogas ke ima novi clenovi i novi temi razmisluvanja.

Za drugi forumi moze ke ima kraj no barem na ovoj nema da zamre uste dolgo vreme.Kako sto kazavte novi clenovi novi temi za diskusii.

Секако дека нема!

РИМ НЕМА ДА ПАДНЕ!
И ТИТАНИК НЕМА ДА ПОТОНЕ!!!

Постојат многу бесконечности кои не ги знаеме или не можеме да ги докажеме, ама само две бесконечности ги знаеме а тие се: човековата глупост и човековата мисла...

Да бидам искрен многу повеќе ми се допаѓаше на почетокот(кога се зачленив јас). Сега можам да речам ги запознав луѓето, има стварно супер кои знаат и умеат да кажат нешто навистина добро(КВАЛИТЕТЕН пост). Нема да именувам но се бројат на прсти. А многу се оние кои со тапа коментари да, не, аха, РЕМЕТ(не сум поарен ама барем имам контрола)ги упропастуваат темите. Сепак мислам дека со овие скоро 8000 членови... Kajgana is eternal.
секогаш и секаде ќе има такви ,но никогаш заради нив ништо не се променило или снемало(згаснало) па така нема ни форумите а нарочито не кајгана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom