MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Каква врска има таа регулатива за Назарените со Господ Исус Христос?Па зарем не ви објасни matetes дека Назареец и Назареќанец не е едно те исто :pos2:
Признавам, исмејувањето одсекогаш сум го сметал за јак „аргумнет„, нема што! А повеќе е од јасно, дека на форумов, кому му недостасува конра-аргумне, веднаш се впушта во измејување на соговорникот, така!? Е јак му е аргументот...
Солидно аргументирано matetes, браво!Уживам да ги читам твоите аргуменитрани матирања со помош на Божјото Слово. Впрочем, зборот "мат" е дел од твоето корисничко име matates што изгледа не е случајно![]()
Нејсе, ме интересира што мислат другите. Дали Исус имал дога или кратка коса?
Ако имал долга коса, тогаш како си дозволува апостолот Павле да вели дека самата природа не учи дека е срамно за мажот да има долга коса? (1 Коринтјаните 11:14)
А ако пак имал кратка коса, тогаш зошто на сите православни икони Тој е насликан со долга коса?
Дали ова е уште еден доказ фалсификатот на иконите и доказ дека тие се само една бујна фантазија на одредени уметници со цел да заработат нешто од иконопоклониците?
Јас мислам да, а вие? Секое мислење е добредојдено.

Чорбаџи, а според твоето приватно толкување на Писмото. што ти мислиш. каква коса има(л) Исус, кратка или долга? Ако имал долга, зашто долга а ако имал кратка, зашто кратка? И секако, тоа толкување да биде во твој препознатлив стил: богато поддржано со цитати од Новиот Завет во кои јасно и гласно е кажано дека Исус ила(л) таква и таква коса а не да се повикуваш на апостолски цитати кои немаат блага вркска со костата Хриостова.
Каква врска има таа регулатива за Назарените со Господ Исус Христос?Па зарем не ви објасни matetes дека Назареец и Назареќанец не е едно те исто :pos2:
Не , од изузетно содржајниот пост од „матетес„ ништо не е јасно,. Нека се потруди чловекот малку повеќе во неговата јаснотија. Се наедвам дека тоа ќе го стори сп богата поддршка од областа на синтаксата, граматиката семантиката, лингвистиката, лексиката и све то...