Икона во вашиот дом

• Креатор на темата Креатор на темата Рамада
  • Време на започнување Време на започнување
Иконите се пагански симболи.

Едит:

Не прави си лик ни некаква слика на што и да е горе во небото или долу на земјата, или во водите под земјата.

Точно.

Мислам дека треба да стојат во собата каде што најмногу време се поминува, но не е исклучена собата кај што се спие. Во детската имам малечки икони и молитви за учење кои ми се драги. Се ставаат и во ходникот, битно е да веруваш во нив, а кај ќе ги ставиш е помалку важно.:helou:

Еве што вели Библијата за иконите...
„Внимавајте добро! Во оној ден кога Господ, вашиот Бог, ви зборуваше пред огнот на Хорив, не видовте никаков лик,
за да не се расипете па да не си направите за себе некаков делкан лик, кип со машко или женско обличје ..

Епа оти тогаш на сите цркви има икони?
Иста е религијата нели?..Истите тие што ја проповедаат библијата,бтњ,ја даваат како факт..
И..немам дома икони...

Eпа тоа ти е како да си успел да влезеш кај кралот..кој седи пред тебе, а ти му се свртуваш на првиот слуга..и му викаш ако може една услуга...

па дома имам една икона на Архангел Михаил затоа што тоа ни е куќна слава..а дали има посебно место на кое треба да стои,незнам..
I jas doma imam edna ikuna od so Isus i so Bogorodica...

имам и тоа неколку си сите се на источна страна

Majка ми има наредено по нешто, ама никогаш не се на впечатливо место.
Мене лично ми е сеедно, ги поздравуам ако ги забележам.

Vo dnevna imam ogromna racno rezbana ikona od Tajnata Vecera,a vo soba imam 3ikoni so Bogorodica i Isus

Има, ама кој ги видел кои се и кај стојат? Патем, за мене ништо не значат иконите. Слика на парче дрво. Паа.. Ако е за тоа можам девојка ми да ја сликам и да ја ставам како икона. Повеќе во неа верувам отколку во икони и слични глупости.

Има, ама кој ги видел кои се и кај стојат? Патем, за мене ништо не значат иконите. Слика на парче дрво. Паа.. Ако е за тоа можам девојка ми да ја сликам и да ја ставам како икона. Повеќе во неа верувам отколку во икони и слични глупости.
Leleee Zarko!!! Ne ti e sram be vakvi raboti da pishuvash A?:toe::kesa:

Иконите се пагански симболи.

Едит:

Точно.
...hehehehe.hehehehe.....sto mislese nema da te najdam...haha ako za tebe ikonite se paganski raboti togas ti sto si,dali si se preispital, voopsto sto nee pahagnsko ona tvoeto jexovinsko ateisticko i gavolsko propoveduvanje ...aj odgovorimi na ova precesen, gospod ,isus xristos,mi dal darba ,da gi progonuvam ateistite,i ereticite ,znaci ako za tebe ikonite se paganski za mene nese,negledasdeka gospod te progonuva , nemozes od vidot da musokries :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :toe:

имам од Богородица и Исус и од Св.Никола и Св.Петка мислам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom