Игра со најдобра приказна?

• Креатор на темата Креатор на темата NightWolf996
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи игрите на Valve се надвор од конкуренција, ќе пишам неколку игри што исто така имаат одлични приказни.

- The Elder Scrolls серијалот (Oblivion ми е фаворит, барем до излегувањето на Skyrim ;) )
- Mafia & Mafia 2
- F.E.A.R. & F.E.A.R. 2 - Project Origin (ко за еден скоро типичен шутер, игриве имаат предлабока приказна)
- Max Payne & Max Payne 2
- Hitman серијалот
- Modern Warfare 2
- GTA серијалот (особено San Andreas)

Ги има уште, ама мене на овие ми текна во моментот. Не се сомневам дека и игри како Assassins Creed, Bioshock & Mass Effect имаат одлична приказна, ама мене не ми се изиграни и затоа не ги спомнав.

Assassin's Creed имаат добра приказна, иако ја пролонгираат ради кеш. American Mcgee's Alice има солидна приказна и продолжението. Mafia 2.

Silent Hill , Bioshock , Grim Fandango , Assasins Creed , Mass effect ..... и уште многу други што имаат извонредна приказна.

добри сте, ги издвоивте очигледните од 08<

The Legend of Zelda
Legacy of Kain
System Shock
Baldur`s gate
Shadow of the Colossus
Deus Ex
Lost Odyssey
God of War
Fallout
Gabriel Knight

без редослед.

Најважното нешо шо ме привлекува кај една игра е приказната. Моментално ја играм Assassin's Creed и сум тотално заљубен у приказната. Тој шо не ја играл нека ја игра али да почне со кецот зашо јас почнав со двојката и малку се зезнав... Како и да е сакам да слушнам ваши мислења за игри со приказна која нема да ти дозволи да станеш од ПЦ... па повелете! :D
Дај барем накратко опиши, за тие шо не знајме, шо е прикаската во играва...

Half Life има извонредна приказна, како и скоро сите игри на Blizzard.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom