Групни и масовни попусти

• Креатор на темата Креатор на темата Supreme06
  • Време на започнување Време на започнување
Moре две ќе купам, едно е малку :)

A иди таман, 450 денари, по 90 денари на чоек... за две кригли и пола кило ребра, охохо мераци.

Еден може едно да купи, тука е штосот ќе треба и некој друг од екипата да се зачлени, што е најмал проблем :)

Овој народ е гладен и жеден, а ако треба цела екипа ќе се зачлени ама да се јаде и пие евтино. ;)

А горе некој спомнуваше лаптопи ово оно, па нема да ти се погодат, оти застоени ќе ти дадат од магацин. А вака ако си ја платиш фул цената кој ти гарантира што има внатре !? Мислиш пак нема да ти дадат од магацин некој застоен !? Ако сакаат да те заебат ќе те заебат и вака и така, ама барем во овој случај имаш избор да поминеш поефтино. Сепак, мислам дека треба да помине барем година дена за да почнат со бела техника и технологија, а до тогаш дај да се најадеме и напиеме ко луѓе... или ко кинески краљици. ;)

A зошто па да не? Ем волкот бунда, ем овците на ражен.

Уствари незнам колку има можност мобилни и лап топи да идат со толку голем попуст, пошто и тие си имаат цена на чинење под која не може да падне поише, и маржата на продавниците не е за такви работи не е 100% сигурно, па да можат да намалат 50% и да остане и за нив.

Абе, Џиш, (ме мрзи да цитирам а и не вреди за празни постови), нели не ти се свиѓаше идејата а сеа ребра ќе јадеш? Никој не спомна за купување електроника уште, муабетот беше за храна/пиење ама мора прво да се измрчи за нештото пред да се прифати, МК класика.

Се прашувам дали ќе дојди моментот групен секс да се договара преку вакво срање...

Ако сакам да купам нешто, ќе го купам. Не ми требаат организации, групирање или незнам шо.

Топло чоколадо во Бариста - 10 денари.
Али нема врска, ти купи си сам, сигурно си е сигурно...

Не знам телефон како воопшто користиш или мсн, од кај знаеш дека некој не ти ја пренасочил линијата или баш тој човек со кој зборуваш на мсн, е истиот кој се претставува?
Чудно, не би ризикувал јас, најсигурно е да истрчаш до кај некого дома и да му кажеш лице во лице - а не преку телефон и слични срања човече!

Еј, а викаш ова топлово чоколадо во Бариста им седело на рафт 2 години а?
Е, маме им ебам!

После пост во темава најпаметно е сите "хејтери" (јеботе зборот веќе) да се насочат кон темата "Интернет заработка" и да се испуцаат дека во МК не е можно да се праат пари од интернет, go for it! :vozbud:

И оваа идеја ја искењавте? Алал да ви е.

Мене ми е топ идејава. Едино ми смета што немам е-сметка :( Сега објавија решение и за тоа, да им уплатиш колку сакаш пари на транскациона сметка, од банка, и после да нарачуваш со тие пари.

Абе, Џиш, (ме мрзи да цитирам а и не вреди за празни постови), нели не ти се свиѓаше идејата а сеа ребра ќе јадеш? Никој не спомна за купување електроника уште, муабетот беше за храна/пиење ама мора прво да се измрчи за нештото пред да се прифати, МК класика.
Никој никаде немаше нагласено шо планираат да нудат... Мене прво ме мана на електронски производи, кај шо има прилично солидна заработувачка и можност за попуст (пример LCD телевизор од 20.000 ќе го намалат на 15.000 и ќе барат офци да го земат тоа што преостанало од серијата)

Топло чоколадо во Бариста - 10 денари.
Али нема врска, ти купи си сам, сигурно си е сигурно...

Не знам телефон како воопшто користиш или мсн, од кај знаеш дека некој не ти ја пренасочил линијата или баш тој човек со кој зборуваш на мсн, е истиот кој се претставува?
Чудно, не би ризикувал јас, најсигурно е да истрчаш до кај некого дома и да му кажеш лице во лице - а не преку телефон и слични срања човече!

Еј, а викаш ова топлово чоколадо во Бариста им седело на рафт 2 години а?
Е, маме им ебам!
Абе ти ако чекаш да се собериме 10 души за да се напиеш кафе/топло чоколадо, ебати животот шо го живејш. Невелам дека ваква понуда да не се искористи, ама да седиш и да гледаш шо има најефтино за да излезиш и да касниш е апсурдно и смешно.

Никој никаде немаше нагласено шо планираат да нудат... Мене прво ме мана на електронски производи, кај шо има прилично солидна заработувачка и можност за попуст (пример LCD телевизор од 20.000 ќе го намалат на 15.000 и ќе барат офци да го земат тоа што преостанало од серијата)

Абе ти ако чекаш да се собериме 10 души за да се напиеш кафе/топло чоколадо, ебати животот шо го живејш. Невелам дека ваква понуда да не се искористи, ама да седиш и да гледаш шо има најефтино за да излезиш и да касниш е апсурдно и смешно.

Тебе прво те мавна на електронски производи, зашто не се ни помачи да видиш што планираат да нудат, а и што веќе нудат дечките. Пази какви луѓе сме ние Македонците - место да кликнеме на страната и да видиме што има, ние си замислуваме што нудат само за да ги ругаме.
Е, за овој живот треба да речеш "Ебате животот што го живејш".

А сега на твојот друг дел од муабетот...очигледно е дека зазема негативен став, виде дека си погрешил, ама егото не ти дава да признаеш. Не сфаќаш дека муабетов ти нема смисла?

Кој рече дека јас само ќе седам дома и ќе кликам на понуди? Дали јас го реков тоа?
Дали некој што има интернет, дебитна/e-paying, мислиш дека нема 100 денари за топло чоколадо?

Ај малце размисли пред да кажеш нешто, зашто хејтањево очигледно ти ги заслепува ставовите.
Како што јас ти овој оној можеме да седиме на кајгана и да кликаме, да седиме на фејбук и да кликаме....така јас можам еднаш дневно да ѕирнам што понуда имаат (кило ребра за 200 ден, топло чоколадо за 10 денари итн...) и да си купам нешто ако сакам. Кој те лажел дека ако купуваш онлајн, не смееш да искочиш надвор?
Никаков притисок не ми се прави, си бирам сам понуди и купувам што сакам. Идејава е win-win-win (да, трипл win), а ако застанеш, ги разгледаш понудите и потоа размислиш малце...сигурен сум дека и ти ќе го сфатиш тоа.

A зошто па да не? Ем волкот бунда, ем овците на ражен.
:pos: :pos:
Тачно, иначе ја се зачленив уште пред месец ипол мислам...али не сум искористил ништо од понудите.

Тебе прво те мавна на електронски производи, зашто не се ни помачи да видиш што планираат да нудат, а и што веќе нудат дечките. Пази какви луѓе сме ние Македонците - место да кликнеме на страната и да видиме што има, ние си замислуваме што нудат само за да ги ругаме.
Е, за овој живот треба да речеш "Ебате животот што го живејш".

А сега на твојот друг дел од муабетот...очигледно е дека зазема негативен став, виде дека си погрешил, ама егото не ти дава да признаеш. Не сфаќаш дека муабетов ти нема смисла?

Кој рече дека јас само ќе седам дома и ќе кликам на понуди? Дали јас го реков тоа?
Дали некој што има интернет, дебитна/e-paying, мислиш дека нема 100 денари за топло чоколадо?

Ај малце размисли пред да кажеш нешто, зашто хејтањево очигледно ти ги заслепува ставовите.
Како што јас ти овој оној можеме да седиме на кајгана и да кликаме, да седиме на фејбук и да кликаме....така јас можам еднаш дневно да ѕирнам што понуда имаат (кило ребра за 200 ден, топло чоколадо за 10 денари итн...) и да си купам нешто ако сакам. Кој те лажел дека ако купуваш онлајн, не смееш да искочиш надвор?
Никаков притисок не ми се прави, си бирам сам понуди и купувам што сакам. Идејава е win-win-win (да, трипл win), а ако застанеш, ги разгледаш понудите и потоа размислиш малце...сигурен сум дека и ти ќе го сфатиш тоа.

По шо свати дека егото ми е до таван? Можеби утре ќе имаат понуда 10 автомобили ќе ги продаваат за пола цена, а јас ќе купам таков... Незнам, мада првичниот концепт “ајде да се собериме 10 души“ не ми се допаѓа... од проста причина шо ако реално ги продаваат услугите и добрата што ги нудат по таа цена, пак ќе ги продадат, немора да се бериме или да зависам од останатите 9. Наместо да одам во некое кафанче и да дадам 100 денари за кригла пиво + 100 денари за некакво месо, за 225 денари добивам 1 кг ребра и 4 кригли (понудата на Alex). Зошто мора да се собериме 4 луѓе? Ако важат тие цени нормално, нема да се думам дали ќе испијам една или 3 кригли.

А видов некој клип на првиот пост, а интернетот ми е екстра брз, така да не ни се мачам да го чекам. Ебами животот шо го живејам :)

Ќе избегаме од првичната цел на темата, aма ќе те прашам... Ај ти размисли зошто некој би ти продавал топло чоколадо за 10 денари кога повеќе чини да се произведи (млеко, струја, какако, келнер, вода, миење чаши).

По шо свати дека егото ми е до таван? Можеби утре ќе имаат понуда 10 автомобили ќе ги продаваат за пола цена, а јас ќе купам таков... Незнам, мада првичниот концепт “ајде да се собериме 10 души“ не ми се допаѓа... од проста причина шо ако реално ги продаваат услугите и добрата што ги нудат по таа цена, пак ќе ги продадат, немора да се бериме или да зависам од останатите 9. Наместо да одам во некое кафанче и да дадам 100 денари за кригла пиво + 100 денари за некакво месо, за 225 денари добивам 1 кг ребра и 4 кригли (понудата на Alex). Зошто мора да се собериме 4 луѓе? Ако важат тие цени нормално, нема да се думам дали ќе испијам една или 3 кригли.

А видов некој клип на првиот пост, а интернетот ми е екстра брз, така да не ни се мачам да го чекам. Ебами животот шо го живејам :)

Ќе избегаме од првичната цел на темата, aма ќе те прашам... Ај ти размисли зошто некој би ти продавал топло чоколадо за 10 денари кога повеќе чини да се произведи (млеко, струја, какако, келнер, вода, миење чаши).

Јас знам зашто е 10 денари, ама воопшто не планирам некогаш да ти кажам. Ако некој друг планира, нека ти каже слободно, бидејќи принципот е многу едноставен.
Гледам дека воопшто не сфаќаш како работат ваквите понуди, а се осмелуваш уште од старт да ги критикуваш. Затоа, не планирам да се мачам да ти објаснувам.

Ај еве пошто ти се знаеш, зашто телефон во T-Mobile без картица е 10.000 денари, а ако го земеш со при-пејд картица со 600 денари на неа, истиот телефон те чини 9,000 денари?
Зашто и T-Mobile се глупи? :)

Егото ти е до плафон, зашто е "под тебе" да чекаш на некој сајт да ти понуди топло чоколадо за 10 денари.

Дечки без препукувања, идејата е за поздрав во секој случај. Знаат кафаните и кафичите каква е куповната моќ на денешницата и затоа го прават ова. Сепак тоа што е 10 денари нека не те буни дека квалитетот е послаб, сигурен сум дека е ист како за 100 денари топло чоколадо. Работата е што тие 30-40 луѓе што треба да се соберат за да се земе тоа чоколадо по 10 денари, всушност ќе го исплатат целото пакување на топлото чоколадо, ама добивката е поголема со тоа што луѓето утре ќе речат еј какво топло чоколадо сум пиел таму и таму... па некој ќе дојде и ќе си пие пак за 100. Ем локалот ќе си добие реклама, ем ќе му се трошат производите од „најдолниот рафт“, ем купувачите среќни.

Во однос на реалните цени по кафичите и кафаните, јас имам пиено во Тетово во едно село (не ми текнува на името сеа) макијато за 20 денари и тоа без групер или било какви попусти. Таа е реалната цена на потрошениот материјал за кафето + ќарот за газдата. Е сеа тука во Скопје истото е 80 денари ради многу причини, јали повисока кирија, јали повеќе давачки, јали не знам што, ама кога еден кафич ставил цена 80 денари и другите виделе дека му идат муштерии и си плаќаат и тие си рекле „чекај бе па не сме ние глупи, дај и ние по 80 да го направиме“... и мислам дека таа е и главната причина.

Инаку, има макијато за 20 (или 30 беше не ме фаќајте за збор) денари во кино Фросина, ама таму не е шемата. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom