Група Ц: Италија - Романија 13.јуни 18:00

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Италија требаше да победи, поконкретни беа. И Романците беа добри. Како и да е, судијата испадна серко. Поништи валиден гол на Италија, досуди непостоечки пенал, а ако се оди по неговиот критериум, и за Италија требаше да досуди пенал, кога 4 Романци беа околу Гросо во шеснаесетникот.
Буфон и Лобонт, секоја чест.
Лука Тони и Замброта, катастрофа.
Флоријан Петре, одличен.
Гросо и Каморанези, одлични.

Оф леле Муту дрогирашу!Пенал промаши каква шанса, смотан еден.Како и да е им се смее елиминација на жабариве:ojea:

Еднаш реков, и ќе речам пак, Italia sucks!!! на првенствово, тешко дека ќе ја помине групата, а и да се деси такво нешто бргу ќе испадне

Жабари, гледајте на светлата страна - си земавте еден бод. :wink:

Глем многумина се лути на судијата за пенало...
Па пред да изедат премногу говна, нека постира некој линк за тој момент, и како романецо е држен за врат....

Ако е судијата крив, тоа е поради поништениот гол на Тони...

Реален резултат на крајот, Романија можеше и да победи!

Точно. Иако еден од жабарите сепак беше во офсајд, Тони не беше.

Сега даваа анализа на тој момент на ХРТ2. Жабарот (незнам кој беше) и Романецот беа во линија, а Тони 0,31 метар надвор од офсајд.
Тоа нема врска веќе, резултатот не се менува. :salut:

реален резултат , италија не одигра на потребното ниво на крај и се спаси и да беше пенал панучи мислеше дека на рвање се наоѓа

Овој Донадони теле невидено бил, го става Квараљела а Бориело кој постигна дупло повеќе голови од него го чува на клупа, и на крај место да стави напад тој го пика Амбросини ццц....

А Замброта камен тешко Милан :) но сепак тој е прв избор во одбраната на Италија на секој му се случува да погреши.

италија не играше воопшто добро
некако неорганизирани се за разлика од романците што ги имаше насекаде низ теренот
ме разочараа премногу...и сега нема да ми е интересно европско без нив:(
само браво за одбранетиот пенал на буфон а за другите...:kesa:

Само Буфон одигра на ниво. Другите се срамота за титулата што ја носат- Светски Шампиони.

Мизерија.

Натпреваров се игра на петок 13-ти,13-ти натпревар до сега на 13-тото европско првенство...За тој шо е суеверен де.:pos2:

До ова е си знам затоа Италијанциве малерозно играа :) Е сега ќе треба мноооогу среќа и добра игра на Италијанциве против Франција!

Али се гледа им фали Пипо, Донатели ќе се кае што не го зема ако му е :)

Италија мораше и требаше да тепа!!!
Според мене, резултатот не е реален (голот на Тони, опсадата на Италија кај голот на Романија, повампирениот голман Лобон)
Ќе речите дека Романциве имале пенал (ама шо не беше, според мене, то е друг муабет), се спасиле Италијанциве ова, она...
Но она аку беше пенал, тогаш шо беше она од Гросо!? Пенал,црвен и затвор за некого!? Дај не заебавајте...
Вие, анти-навивачи на актуелниот светски шампион, во себе знаете дека Италија требаше да победи...
Толку од мене...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom