Група Ц (Англија, САД, Алжир, Словенија)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
После подолг период, Гордиот Албион може да не се сеќира и да не се резили на едно од големите мундијали на чело со Фабио. Апсолутен фаворит за лидер во група, се друго ќе биде разочарување за островјани. Им давам кредит на САД како втори во група кој ќе патуваат во 1/8 поради освоениот куп на победници во силна конкуренција.

1. Англија - 2. САД

Незнам зашто ама се мислам дека на ова првенство Англија нема да оди многу далеку. Првото место во оваа група им го доделувам на САД. Словенците имаат млада екипа која може достојно да им се носи на фаворизираните Англичани. Незнам колку Капело ќе може да направи една компактна екипа, но ако не го стори тоа во брзо време мислам дека Англија и да ја помине групава, нема некои големи шанси во натамошните утакмици. Истотака екипа која не е за потценување е и Алжир. Доаѓа како претставник од арапските земји од африканскиот конитинент). Знаеме дека го елиминираа Египет, екипа која доживува брза експанзија и која сметам дека може да се носи и со најсилните екипи. Колку таа елиминација е мерило за можностите на Алжир во оваа група, ќе видиме наскоро. Сепак мој тип е:
САД
Англија
Алжир
Словенија

Во оваа група Англија не би требало да има проблеми, а за второ место ќе биде интересна борбата меѓу САД и Словенија. Алжир нема некоја јака екипа, така да очекувам бар еден бод да освојат.

Интерсна група мислам дека Англија и Сад ќе минат понатаму иако Алжир и Словенија нема да се предадат така лесно со Сад.

Баш ми се свиѓа групава, англија би требало без проблем да пројде и баш се надевам дека годинава им е шансата да ја дигнат титулата!

Гледајќи ја групава, би рекол Англичаните не би требало да имаат некои поголеми проблеми за првото место. Но сепак тука се и САД кои последниве години доста се напреднати во фудбалот и прават мучки со големиве. Ме интересираше составот на Американците, ако го знае некој нека го напише.

Со турбо темпо ќе ги срамнат сите три нации, но потоа ќе следи вистинскиот тест. САД се издвојува овде бааги, една меѓу ретките групи кај што веќе воторпласираниот е со едната нога во 1/8 со ниту една минута неодиграна. Па може и Германија потоа да ги плеснат.

Players' player of the year trophies at United's end of season awards last night, said: 'This has been the best year of my career so far but there is more in the tank for the World Cup. We are the best country, so we'll definitely win it.'

:) :):)

Мислам дека понатаму ќе одат Англија и САД

1.Англија
2.Сад/Словенија
3.Словенија/Сад
4.Алжир

Не викајте два пати, Словенија имаат добра репрезентација оваа година, баш ги гледав со Русија во квалификации, имаат добри скокачи и шутери, така де тука не се знае... :toe:

Вака сеа .. Англија нема да има проблеми ..а за второ место ги ставам Словенија .. некако по фаворити ми се од сад..

1.Anglija
2.SAD/Alzir/Slovenija
3.SAD/Alzir/Slovenija
4.SAD/Alzir/Slovenija
Za Anglija sum siguren deka zima tri od tri, no drugite timovi mi se isti po kvalitet, taka sto ic ne znam koj bi bil vtor. SAD se cvrsti, Alzir ocigledno se nezgodni, a Slovenija se dosta kompakten tim.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom