Група Б(MKD,CRO,ESP,JPN,BAH) - Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата The Accountant
  • Време на започнување Време на започнување

Кои репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    131
Исланд го разнел на Бахраин 36-18.. а нашиве резервисти од кои очекуваме да ги заменат првотимците им паѓаа топките против Бахраин.

Најјако ми е овој во бордото муабет што си праеше, кажа дека се разочарал бидејќи Хрватска никогаш не играла послабо, а ние сепак не ја тепавме.
Јас разбирам дека мора да се тешиме, дека само во ракомет не има некако во светот од овие поисфорсираниве спортови, дека мора нешто експертиве да зборат, да се мати слама и се тоа.
Али и најслаба Хрватска да е, дури и Дувњак да го тргнат од терен и да играат без него, ние не може да ги тепаме Хрвативе. Не е јадење трици, реалност е.
Лошо е што Исланд ни е оставена накрај во колово, па као ќе се има надеж уште два дена.
Ни нив нема да ги тепаме, пошто тие во 50та минута од утакмица уште играат ко волови, за разлика од нас, ко поспани овци.
интересно, сега нигде не видов за судиите нешто да се каже...

а со Исланд играме и на 10,04.2019... таму...

Јас искрено повеќе се разочарав кога влегоа Чирлевски и Серафимов него ли сите други цел меч.
Како може бре толку трема не ми е јасно:facepalm:
Влегуваш на решен натпревар и забораваш да тапкаш топка.
После таленти сме имале....

И да ако може некој да ми објасни што е разликата меѓу талент и обичен играч кај нас.

Јапан одлично отвора против Шпанија, очекувам добро да ги испотат :D

Не можам да разберам некои работи жими се, а и знам дека никад нема да ги разберам али тоа е... Прво и основно, се викаш и презиваш Филип Талески, имаш 2 метра, играш во РНЛ и се плашиш да шутнеш на гол. Семејство ти ебам ја на тебе, лигле едно размазено, па кој да шутира бе, Столе? Борко? Еј се кладам дека и покрај тоа што е 15цм повисок од мене и тренира ко кретен секој ден да дојдам да му залепам два шамари ќе почне да плаче а можно е и на мајка му да ме каже, ти ебам тоа разлигавеното смрдле, мамин син.

Второ, Кузмановски, он па тотална спротивност, мажиште, снага еден тон во него ама се кочи и не шутира и не повлекува воопшто што нормално води кон глупи пробивања, чекори, грешни пасови, итн итн.

Како сакаме да направиме нешто против појака репрезентација од нас кога имаме катаљон технички грешки и утињаме 200 зицери? На што личат крилата наши? Кој е овој Гоце бе, КОЈ Е? Па оној ликот од Бахреин што принудно игра десно крило со десна рака за овој е Лук Абало од најдобри денови. 0 агилност, 0 прецизност, 0 дрскост, ништо нема Гоце во него освен шаблонски шутеви кои 70% му ги бранат голманите. Глеј тој Мандиќ што ни направи, 2-3 лоба му стегна на Борко, бара различни агли цело време, ама не, господинот Гоце класика краток залет и грагау у голман пошо така е најлесно, да ти ебам пичката материна.
Манасков ракометар е? 3 метра го утна ПРАЗНИОТ гол еј :pos: абе корен ти ебам зицерашки. И овој 0 варијации во шутирање, секој шут му е на раб на промашување, без разлика дали е зицер или некоја потешка ситуација.

Трето, ај отиде утакмицата у курац што отиде, ги пушта младите и што направија? Чурлевски почна мал фудбал да игра, Серафимов почна да трча без топка и ја заборави позади него, пробивања, невраќање во одбрана, тотален аматеризам. Вчера пуштам Исланд-Шпанија, ставија Исланд некое дете не знам како се викаше, 19 години, влезе и сместа даде 2 комада и изнуди исклучување. Е тоа е талент, а не ова тиквиве што цел живот ќе играат во Еурофарм и РК Бутел. Ми текнува и Сагосен кога прв пат заигра, и Хансен исто, абе бомбардери уште од првиот меч, влага и рога од 9 метри ич кур не го боли. Али ај ние ќе го почекаме Талески да наполни 30 и да кажеме дека нашиот TALENT од Крушево се обидел да шутне од 9 метри, се разбира безуспешно.

Не ми е толку мака кога ќе се изгуби од подобар противник, мака ми е што не ја продаваме скапо кожата.
Хаха вака кога игравме против металург пред 7-8 години, у жар на борбата го лупнав у вилица ненамерно, мајка му и татко му почнаа да викаат од трибина, овој плаче хахаха.... Плачко [emoji16][emoji16][emoji16]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Шпанија скоро 10 минути неможе гол да им дадат на Јапан , што се случува.. :D

Талески шутира и утиња (педер,мајмун,лигуш,плачко). Кузмановски да имаше 7 метри гол пак ќе го промашеше (мажиште,мудоња,палмарсон,лазаров,). Талески игра у РНЛ, овој ќе игра едвај Магдебург. И двајцата се за критика, ама ептен се форсира хејт тука против Талески, или било кој друг играч. Еден играч што е вечно критикуван и да даде гол во последна секунда за победа ќе биде плукан, а некој што си има имунитет и автогол да си брцне ќе најдете оправдување.

Утакмицава само еден или двајца добро дали изиграа, другото све беше попара. :)

Од Исланд губиме 90%, немаме квалитет, а богами ни памет за нешто посериозно :D

@Mich0MKD е добро де, на 14 години шо да праи ако не може да издржи болка :) Не се сите родени ко Столе со камења да ги гаѓаш и ништо да не им е :)

Талески шутира и утиња (педер,мајмун,лигуш,плачко). Кузмановски да имаше 7 метри гол пак ќе го промашеше (мажиште,мудоња,палмарсон,лазаров,). Талески игра у РНЛ, овој ќе игра едвај Магдебург. И двајцата се за критика, ама ептен се форсира хејт тука против Талески, или било кој друг играч. Еден играч што е вечно критикуван и да даде гол во последна секунда за победа ќе биде плукан, а некој што си има имунитет и автогол да си брцне ќе најдете оправдување.

Утакмицава само еден или двајца добро дали изиграа, другото све беше попара. :)

Од Исланд губиме 90%, немаме квалитет, а богами ни памет за нешто посериозно :D

@Mich0MKD е добро де, на 14 години шо да праи ако не може да издржи болка :) Не се сите родени ко Столе со камења да ги гаѓаш и ништо да не им е :)
Не ме заебавај, не беше силен ударот. Се у реду, да не може да издржи, ама плачипичкарењето од неговите родители од трибина....Па ако не, пушти го нека игра балет.

Шпанија скоро 10 минути неможе гол да им дадат на Јапан , што се случува.. :D
се мајмунисуваат бидејќи Лино им се закани..
( а и Франција со Кореа нешто мати)

Како играат Јапан, секоја чест.. од патики ги вадат играчите на Шпанија

Браво за Јапонциве. Пичките Талевски, Кузмановски нека учат како се пристапува.

Не ме заебавај, не беше силен ударот. Се у реду, да не може да издржи, ама плачипичкарењето од неговите родители од трибина....Па ако не, пушти го нека игра балет.

Зависи де, само глупи споредби се даваат да се оцрни човекот, а тоа тука е застапено многу.
Секоја негова грешка (ги прави секако, што од незнаење, што од трема) се преувеличува и се става како еден од главните изговори за неуспех. Нит е курчало, нит забушава на начинот на живот, нит со некој се има замерено, а ептен е критикуван тука :)

На полувреме резултатот е 11-10, верувале или не за Јапонија.:cuc:

Дали е чудо на повидок ? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom