Груевски:Шекеринска = 3139:591

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Прктично се е онака технократски изведено,трошиме пари како морони за нешто што нема потреба да го правиме.Овие избори ќе ни преседнат оној ден кога ќе треба навистина да ги имаме,ние нема да ги имаме од едноставни причини што сме ги потрошиле без потреба.Бирократијата е најблиску до технократијата но и обете непотребно ги трошат народните пари.:toe:

Јас мислам дека нема да дојде моментот кога ќе сфатиме дека парите залудно сме ги потрошиле, од проста причина што попрво ќе сфатиме која била реалната причина за предвремените избори.

Искрено ќе те прашам:
Дали партија која веднаш по престанувањето на мандатот на Владата преминува во друга коалиција ја сметаш како сериозен партнер во извршната власт?

Тука лежат причините за предвремените избори. Или во превод кажано сакањето и неможноста да се направи многу се реална и доволна причина за овие избори.
Кога ќе ги согледаме промените ќе сфатиме дека парите што се дадени не се залудно потрошени.

Ќе ве згазиме како шлепер жаба.- бај Бране

Инаку не се веселете премногу, надменоста не еднаш се покажала погубна.
Треба ВМРО да е на штрек месецов, има уште многу да се сработи.
Којзнае сдс гробарите што имаат како адут.
Не се тие од вчера.

Јас мислам дека нема да дојде моментот кога ќе сфатиме дека парите залудно сме ги потрошиле, од проста причина што попрво ќе сфатиме која била реалната причина за предвремените избори.

Искрено ќе те прашам:
Дали партија која веднаш по престанувањето на мандатот на Владата преминува во друга коалиција ја сметаш како сериозен партнер во извршната власт?

Тука лежат причините за предвремените избори. Или во превод кажано сакањето и неможноста да се направи многу се реална и доволна причина за овие избори.
Кога ќе ги согледаме промените ќе сфатиме дека парите што се дадени не се залудно потрошени.

Parite se ite kako zaludno potroseni, garant, a za dokaz kje pravime muabet posle prvi, koga site ke se uverat deka nema da se sluci nisto senzacionalno i situacijata vo parlamentot kje bide slicna kako i vo prethodniot, samo sto togas gwujo namesto NSDP kje ima + 15 koalicioni partneri, pa posle pak kje mu bide nekoj drug kriv za negovata nesposobnost.

Parite se ite kako zaludno potroseni, garant, a za dokaz kje pravime muabet posle prvi, koga site ke se uverat deka nema da se sluci nisto senzacionalno i situacijata vo parlamentot kje bide slicna kako i vo prethodniot, samo sto togas gwujo namesto NSDP kje ima + 15 koalicioni partneri, pa posle pak kje mu bide nekoj drug kriv za negovata nesposobnost.

Ај уште помисли и кажи ми дали самиот си сигурен во ова што го напиша?!:tapp:

Јас искрено не би рекол дека тоа е така. :tapp:

Искрено ќе те прашам:

Ако мислиш на циганските партии,Борис Стојменовите човек партии и слични на нив,тогаш сигурно мислам дека не се сериозен партнер во власта туку само “шлепери“ за одредени министерски или заменички места,во комбинацијата која очигледно е дека победува.
Сакањето да се направи нешто,или можноста и ограничувањето тоа нешто и да се направи не беа доволна причина за овие избори пред се затоа што ДУИ кој се предлагачи на овие избори како и да не сакаа премногу нешта позитивно да направат во изминатиот две годишен период.
Или ти мислиш дека само ДУИ беа единствените кој нешто позитивно сакаа да направат а овие другите вклучително и власта и опозицијата беа само неми посматрачи и калапеа пари од народот донесуваќи моронски буџети со несразмерно огромни суми,па ги штекаа на приватни сметки со оправдување дека работат за добробит на сите,додека народот кој го создаваше тој буџет всушност и во практика не гледаше никакво подобрување.:toe:

Е радо радо што и направи на златна партија...ја запусте:pos::pos::pos:

Сакањето да се направи нешто,или можноста и ограничувањето тоа нешто и да се направи не беа доволна причина за овие избори пред се затоа што ДУИ кој се предлагачи на овие избори како и да не сакаа премногу нешта позитивно да направат во изминатиот две годишен период.

Да формално ДУИ го даде предлогот за распуштање на собранието, а идејата беше многу одамна покрената од ВМРО-ДПМНЕ, особено некаде од нова година навака кога стана сепоизвесно дека предвремени избори ќе и се случат на Македонија.

Најискрено и најобјективно ќе ти кажам:
Избори како избори во право си дека се само трошење на пари, но гледајки начинот на кој (не) работи парламентот, гледајки ја секојдневната битка за кворум, несериозноста на опозицијата, неконструктивноста на одредени пратенички групи, неможноста за донесување на важните закони, тапкањето во место ми се реално добри причини да имаме предвремени избори.

Ставов ќе ми остане ист и по изборите, кога ќе видиме дека поголемото мнозинство (и покрај тоа што реално е убаво) ќе биде корисно. Ќе бидам среќен кога ќе видам дека парламентот работи и функционира. А, ако не биде така ќе бидам тој кој тука прв ќе каже дека си го повлекува својот збор и ќе кажам дека она што сум го мислел за предвремените избори-дека сум грешел.

Од друга страна во овие 2 години постојано на различни начини гледавме мерење на големината на двете најголеми партии. Редно е да се излезе на терен, да се сработи кампањата и на дело да видиме кој е кој, кој е посилен и кој од нив со колкав дел од електоратот во овој момент „располага„.

Да формално ДУИ го даде предлогот за распуштање на собранието, а идејата беше многу одамна покрената од ВМРО-ДПМНЕ, особено некаде од нова година навака кога стана сепоизвесно дека предвремени избори ќе и се случат на Македонија.
Најискрено и најобјективно ќе ти кажам:
Избори како избори во право си дека се само трошење на пари, но гледајки начинот на кој (не) работи парламентот, гледајки ја секојдневната битка за кворум, несериозноста на опозицијата, неконструктивноста на одредени пратенички групи, неможноста за донесување на важните закони, тапкањето во место ми се реално добри причини да имаме предвремени избори.
Ставов ќе ми остане ист и по изборите, кога ќе видиме дека поголемото мнозинство (и покрај тоа што реално е убаво) ќе биде корисно. Ќе бидам среќен кога ќе видам дека парламентот работи и функционира. А, ако не биде така ќе бидам тој кој тука прв ќе каже дека си го повлекува својот збор и ќе кажам дека она што сум го мислел за предвремените избори-дека сум грешел.
Од друга страна во овие 2 години постојано на различни начини гледавме мерење на големината на двете најголеми партии. Редно е да се излезе на терен, да се сработи кампањата и на дело да видиме кој е кој, кој е посилен и кој од нив со колкав дел од електоратот во овој момент „располага„.

Не си во право дека ДПМНЕ имало иницијатива за предвремени избори некаде од нова година,особено што јас добро паметам па така и ја запомнив изјават на Гвујо само месец дена пред да се објават овие предвремени избори:
-Во овој момент ДПМНЕ воопшто не размислува за предвремени избори!
Сакаш да речеш дека Гвујо лажеше,кога го изјави тоа?:toe:

Не си во право дека ДПМНЕ имало иницијатива за предвремени избори некаде од нова година,особено што јас добро паметам па така и ја запомнив изјават на Гвујо само месец дена пред да се објават овие предвремени избори:

Јас ти кажувам дека се спремале, а можеби во тој момент информацијата не била официјализирана и не била за во јавност.

И Груевски не рече дека не се спремаат, туку дека во моментот имаа поважни приоритети од предвремените парламентарни избори.

Јас ти кажувам дека се спремале, а можеби во тој момент информацијата не била официјализирана и не била за во јавност.

И Груевски не рече дека не се спремаат, туку дека во моментот имаа поважни приоритети од предвремените парламентарни избори.

Добро,убаво што некој вака детално ни објасни,колку да знае јавноста како да ги толкува изјавите на премиерот сега и во иднина,оти секогаш излегуваат поинаку одколку што тој ги презентира во јавност,итоа дијаметрално спротивни,мислам на неговите изјави.:toe:

П.С.:Тоа некој од нас го викаме ЛАГА!

Добро,убаво што некој вака детално ни објасни,колку да знае јавноста како да ги толкува изјавите на премиерот сега и во иднина,оти секогаш излегуваат поинаку одколку што тој ги презентира во јавност,итоа дијаметрално спротивни,мислам на неговите изјави.:toe:

П.С.:Тоа некој од нас го викаме ЛАГА!

Тоа очигледно само ти го викаш ЛАГА, зошто давање на дипломатски одговори не е лажење. А и не знам која лага ја има во одговорот.

Тој кажа:
Во овој момент предвремените избори не ни се приоритет, приоритет ни е членсвото во НАТО.

Самиотот на НАТО помина, еве ги сега доаѓаат изборите. И што има тука лага?

Едно е спремање, а друго е приоритет.

Тоа очигледно само ти го викаш ЛАГА, зошто давање на дипломатски одговори не е лажење. А и не знам која лага ја има во одговорот.
Тој кажа:
Во овој момент предвремените избори не ни се приоритет, приоритет ни е членсвото во НАТО.
Самиотот на НАТО помина, еве ги сега доаѓаат изборите. И што има тука лага?
Едно е спремање, а друго е приоритет.

Не,тоа го викаат лага само оние кој не се слепи следбеници на лидерот чија политичка опција ја одбрале,или луѓе кој реално ја согледуваат целата состојба,вакцинирани од политички влијанија.Би било доблесно барем да признаеше дека од она што му биле приоритети во тие моменти,немаше апсолутно никаков позитивен резултат.Значи џабе му биле тие таканаречени “приоритети“.:toe:

Некаде проќитав дека ќе се потрошеле големи пари сега за време на изборите. Најироничното и најнебитно нешто што до сега сум го слушнал. Па зарем толку сте во илузија мислејќи дека државата е толку слаба со пари, што едни обични предвремени избори ќе ја доведат до банкрот? Божееее какви све не глупости ќе се изначитам. Да не заборавите дека платите за прв пат по 18 години се подигнати, а тоа мене не ми наликува на слаба држава. Ќе се потрошеле извесна сума пари, големо чудо... Тие ни под разно нема да ти бидат одземени тебе човеку, ти ќе си ја земеш пак платата на први. Значи толкави големи заблуди стварно не сум прочитал. Се загрижиле што ќе се потрошеле државни пари, абе не бе, читам и се смеам, просто премногу смешно ми е ова...

Многу чудно за еден толку стручен „аналитичар„ како тебе да не го види моментот кој Грујо го виде на време и се вика широка коалиција , старата финта која му ја смести на Шубчо , и сакаше на исти курвински начин да влезе на власт СДС. Изјавата што ја спомна беше пред Букурешт , имаше една друга изјавена како партиски став , дека ВМРО ке излезе и на улица ако треба , ти текнува?????????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom