Грција гори! Најголемиот пожар во предградие на Атина.

• Креатор на темата Креатор на темата Vojo Seselj
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 декември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
18
ИЛЈАДНИЦИ ГРЦИ ГИ НАПУШТААТ СВОИТЕ ДОМОВИ
Пожарникарските служби и локалните власти соопштија дека силни шумски пожари стигнале до оддалечените северни предградија на престолнината Атина, разурнувајќи куќи и принудувајќи илјадници луѓе во текот на ноќта да ги напуштат своите домови, пренесоа медиумите.
0716CE9901AEFB4591BC3D20CF12E4FD.jpg

Пожарите, кои веќе трет ден беснеат северно од Атина, пеплосаа илјадници хектари, покриени со борова шума и густи грмушки.

Префектот на Атина Јанис Згурос, денеска изјави дека „ситуацијата е трагична и пожарите на многу фронтови излегоа надвор до контрола".

Во Атина е прогласена вонредна состојба.

Денеска авионите и хеликоптерите повторно ја обновија работата по осумчасовниот одмор, за кое време шумските пожари стигнаа до некои делови од врвот Пентели и околните домови.

Облаци црн чад се издигаат во небото над грчката престолнина и го затемнија сонцето, забележуваат агенциите.
Барем огнот е на наша страна :pos2::pos2: во спорот со Република (ГејскоЛезбејска)Гр'ција

Срцки сте :)
Природна катастрофа... и на најголемиот душман не се сеири во тој момент.

Природните катастрофи не бираат националност, или било каква религиозна, политичка или штотијазнамкаква определба, така што е бесмислено да се сеири за нешто од кое можеме и самите да настрадаме. Сепак, да се кажува дека ни е жал за несреќата на смртниот непријател е нереално и лицемерно зашто и така редовно си се радуваме на помислата како би било кога би го спопаднала некоја заебана невоља како оваа. Далеку од сеир, реално никој нема да гледа со жалење на несреќата и ослабнувањето на непријателот (иако од ова ни ослабнување ќе има ни бутур, симболика си е само) освен ако тој човек се храни со самиот конфликт, па не му чини ако истиот се чини дека ќе заврши (пак, симболика, пожариве нема да сменат ништо во конфликтот). Така што, може да се држиме до тоа „ова ни на душманот не му го посакувам“, но да правиме рифреш на BBC на секои 10 секунди во надеж за вест во која пожарите се прошириле на југ.

Не ми е жал бе не ми е,нека гори.

Срцки сте :)
Природна катастрофа... и на најголемиот душман не се сеири во тој момент.
Природна или подметната катастрофа, одлучи се за едното или другото?
Мене повеќе ми личи на подметната катастрофа?

Гори балкан гори балкан ................ Па нек изгорииииииииииииииииииии

Че го палим то Атина ејј!

Jas ne pravam seir ama vaka razmisluvam, bidejki makedonija e sveta zemja i toa sto grcija ni gi pravi ili ni stavi veto i saka da ne snema od kartata na svetot sega kako bumerang i se vraka preku ovie katastrofi. Ova znaci deka sekoj koj ke posegne po svetata zemja makedonija kazna go ceka.

Jas ne pravam seir ama vaka razmisluvam, bidejki makedonija e sveta zemja i toa sto grcija ni gi pravi ili ni stavi veto i saka da ne snema od kartata na svetot sega kako bumerang i se vraka preku ovie katastrofi. Ova znaci deka sekoj koj ke posegne po svetata zemja makedonija kazna go ceka.

A na koj sme mu zgresile nie so gorevme pred 2 god???

НЕКА ГОРАТ МАМАТА НИМНА господ им наплака

Се запалило хихихихи, ај нека погори уште недела-две-три, и нека гори, гори, гори.....

A na koj sme mu zgresile nie so gorevme pred 2 god???

Neee kaj nas bea podmetnati znaci nekoj sakal da ni napravi zlo, mozda od grcka, il ibugarija ili drugi no gospod bog gleda se i eden den sekoj koj ne se pokajal za greskite i prodolzi kao grcka ili bugarija da ni pravi zlo ke im se vrati kao bumerang.

Neee kaj nas bea podmetnati znaci nekoj sakal da ni napravi zlo, mozda od grcka, il ibugarija ili drugi no gospod bog gleda se i eden den sekoj koj ne se pokajal za greskite i prodolzi kao grcka ili bugarija da ni pravi zlo ke im se vrati kao bumerang.

Значи пожарите ќе се прошират и во Бугарија. Или таму поплави ќе има.

Значи пожарите ќе се прошират и во Бугарија. Или таму поплави ќе има.

Hahah ne znam gospod znae mozda im dava vreme da se pokajat i da vidat deka grcija gori zasto cepka vo sveta zemja makedonija i ako i oni ne prestanat i niv ke gi snajde isto. pa sega neka mu ja mislat sto ke pravat zasto so gospod bog nema igracka.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom