„Грчката граница да се простира до Србија и да се вратат Битола и Гевгелија во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата PsychoalieN
  • Време на започнување Време на започнување
Ако за тебе прошируването на ЕУ во источниот блок ке доведе до пропадане на ЕУ,то това можеш да бидеш сигурен дека нема да стане точно така.А штом БГ е внатре,то тогава 101% ке пропадне.Jaс предлагам да не влизате вие во ЕУ,заштото скоро ЕУ ке се разпадне,па и БГ е внатре.:wink:

ЕУ ја изгуби својата смисла со неприкладно проширување во 2004, повеќе заличи на НАТО како да сака да ги земе сите бивши советски републики како и НАТО, негледајќи ја нивната економска развиеност.

Бугарија беше шлаг на тортата за оваа смешна организација, се зголеми бројот на земји кои Германија мора да ги издржува и се повеќе има товар врз развиените земји во ЕУ.Што корист има Франција од ЕУ?

А ние нема шанси да влеземе во ЕУ , додека вие и Грција ни давате вето...

кешки нека дават вето,и пак и пак,ич несакам де а видам Македонија у ЕУ,таа вештачка творевина која е на зенитот од своето живуркање,зар мислите дека Германија и Франција ке издржат да дават пари на маливе.........јас не веруам иако имат и некои бенефити........најпрво Британија ке и рече бај бај на ЕУ,и после домино.........ке биде интересно,у скоро време воа.......осекам за 7-8 години..........

Република Македонија

Несвакајки ја нашата политика некои ја нарекуваат пропаганда, некои лаги и празни зборови кој не водат нигде туку во целосна бездна на нашата држава, надвор од НАТО и ЕУ, јас цврсто верувам дека чекориме кон правиот пат чувајки го верно нашето државно име. Ова е наша држава и ние ке ја нарекуваме не само како што сакаме туку и како и другите народи племиња држави ја нарекувале со векови. Запомнете само колку херои, борци, цареви на нашава земја пролеале крв за тоа име МАКЕДОНИЈА кои сме денес НИЕ да преговараме за истото ? можеби не сте се запрашале но мислам дека е време, дали вашиот дедо ви разкажувал како тој се борел за Македонија ? дали и него му разкажувале неговите дедовци и пра дедовци како тие се бореле давајки го својот живот без ниедна помисла дали ке ја пролеат својата крв за ова проколнато парче земја кое со векови кој што стигнал го грабел но никако не успеал потполно да го уништи. Сепак најголемо е прашањето како ТИ!! ке се поставиш денес? Што ТИ ке му разкажиш на твоите внуци и пра внуци? Дека после иљадници години ти заедно со овие 2 милиони залутани глави сте дозволиле да ве нарекуваат поинаку.. не Македонци, и не затоа што вие сте сакале, туку напротив затоа што тие имале проблем. Сигурен сум дека мнозинството не знаат дека ако тоа се случи враќање назад нема, дека од едни од најдревните народи преку ноќ ке станеме најмладата држава на оваа планета, и целиот труд на нашите предци ке пропадне во најдлабокото море од кое сите ке разграбаат по малку. Зарем на моќта на нашиот цар Александар да се радуваат други? оние на кој безмилосно им биле кршени сите коски од телото барајки милост од него денес да го претставуваат како нивни цар, вошитувајки му се заедно со целиот свет на неговата мок и разум како '' големиот грк '' ? Или десетте иљади ослепени војници на Царот Самуил кој верно му служеле на мајката татковина, заедно со него оној кој умрел од тага кога ги видел, да бидат претсавени како бугарски војници ? Зарем нашиот Гоце, нашите Даме и Јордан, Сандански, Сугарев, Карев, оние кој до вцера беа најголеми Македонци, оние кој буквално Вчера се бореа за ние да имаме подобра иднина и не спасија од проклетството наречено Турција светот да ги знае како бугари ?

Браќја и сестри Македонци, преку текстов сакав барем малку да ве освестам во каква ситуација се наоѓаме и што ке изгубиме ако го промениме нашето име. Кажи и ти НЕ за промена на името. Да живее мајка Македонија.

Кристијан. К. а.к.а 09razorSQUAD

ЕУ ја изгуби својата смисла со неприкладно проширување во 2004, повеќе заличи на НАТО како да сака да ги земе сите бивши советски републики како и НАТО, негледајќи ја нивната економска развиеност.

Бугарија беше шлаг на тортата за оваа смешна организација, се зголеми бројот на земји кои Германија мора да ги издржува и се повеќе има товар врз развиените земји во ЕУ.Што корист има Франција од ЕУ?

А ние нема шанси да влеземе во ЕУ , додека вие и Грција ни давате вето...
Точно против тебе,ЕУ смета да си шири оште и оште и нема да е далеко времето,когато и Хрватска и Украjна,а зашто не и Русиja да не влезнат во ЕУ.
Франциja сака земеделските собсидии за своите земеделци и сака големите пазари на ЕУ. :helou:
Ха сега ако покажеш каде сме ви дали вето,ке ти бидам много благодарен.
Ке поживееме,ке видиме.

Ха сега ако покажеш каде сме ви дали вето,ке ти бидам много благодарен.
Ке поживееме,ке видиме.

Ветото е неизбежно од ваша страна, вие само набљудувате ситуација и чекате да нападнете...

Терминот "вештачка" за една земjа се користи наjвеке во Македониjа. Зошто е така - прашането е интересно и мора македонците да си го зададат!
Турциjа постои от 29 октомври 1923г. Грциjа постои близо век порано. Ако сборим коj кого е наследил - разликите стават оште поголеми.
Не ми отговори за мегународното право и островите. Така и не разбрах кои конвенции нарушава Грциjа кога има острови близо до брега на Турциjа? Баш ми е интересно! Кажи ми кое е скандалното според "denesnite konvencii za teritorijalni vodi, i granici"? Кое?
Да кажеш дека островите не били грчки - не иде. Па кого клаха турците 1822г на остров Хиос?

-Terminot vestacka, za Makedonija se koristi samo od vas Bugarite, i Grcite, a so cel - svoi licni teritorijalni apetiti za ekspanzija. Moze samo da sonuvate i da dozivuvate orgazmi od sonistata deka Makedonija e Grcka ili Bugarska. Makedonija e edna i pripagja na svojot narod, koj se identifikuva kako Makedonski,a ne Grcki ili Bugarski).

Ako Turcija postoi od 1923 godina, protiv kogo ste se borele za osloboduvanje na Bugarija, protiv Arapite? Zosto vo pesnite gi opevate kletite Turci?
Toa sto Turskiot narod vo 1923 go smenal opstestvenoto ureduvanje na svojata drzava, ne ja pravi Turcija nova drzava, bila tuka i postoela so vekovi.
Dodeka za Grcite nemoze da se kaze istoto. Grk/Hellen kako termin e izmislen vo 18 vek, i nikogas ne bil upotrebuvan za sebeidentifikacija od segasnite Grci. Tie sebesi se narekuvale Romeoi-Romei ...imale ortodoksno ureduvanje, so crkvata vo glavna uloga, i da se povikuvaat na antickite pagani nareceni Helleni bilo strogo zabraneto. TE cudi li sto denesnite Grci pred 1830 nemale iminja kako Perikle, Aristotel itn itn..a toa e zatoa sto crkvata insistirala strogo hristijanski iminja , koi na teritorijata na denesna Grcija(togasna Otomanska Imperija) bile upotrebuvani kako imperativ.

Za megjugranicnite sporovi Grcija vs Turcija, nema da te ucam..mozes sam na internet da gi vidis i prostudiras mirovnite konferencii, i dokumentite potpisani so cel da se zavrsi nivniot konflikt...ke vidis deka site namerno bile na steta na Turcija,pod pritisok na Anglija Francija i ostanati....

Па не споменах дека Македониjа е вештачка земjа. Ти сам почна за тоа да сбориш.
Формално гледано Турциjа постои от 1923г. Тоа е факт. Преди тоа сборим за една феодална империjа кон коjа припагат не само турци, туку и албанци, бугари, бошнјаци, грци, ерменци, араби, курди, перси, евреи, татари, черкези и др.
Относно мегународните договори - повели, сакам да ме учиш! Види се дека много знаеш, много мегународно право имаш четено. Еве, jас немам време да барам информациjа, сакам ти да ми кажеш! Договори, членове, алинеи и т.н.

За Турција не си баш во право. Модерна Турција е наследник на Отоманска Турција, многу намалена и со променето општествено уредување но народот и името и сите традиции им се останати.

Вака ако размислуваш ниедна држава во Европа нема да има континуитет повеќе од 100 години. Денешна Русија не е наследник на царска Русија, Австрија не е наследника на Австро-Унгарија. Не може така да се смета. Погрешно е :toe:.

Да не збориме што тогаш сите Балкански држави треба комплетно да се откажат од континуитетот на државноста на било што што постоело пред Турците, нешто што сите сакаат со гордост да го потенцираат!

-Terminot vestacka, za Makedonija se koristi samo od vas Bugarite, i Grcite, a so cel - svoi licni teritorijalni apetiti za ekspanzija. Moze samo da sonuvate i da dozivuvate orgazmi od sonistata deka Makedonija e Grcka ili Bugarska. Makedonija e edna i pripagja na svojot narod, koj se identifikuva kako Makedonski,a ne Grcki ili Bugarski).

Ako Turcija postoi od 1923 godina, protiv kogo ste se borele za osloboduvanje na Bugarija, protiv Arapite? Zosto vo pesnite gi opevate kletite Turci?
Toa sto Turskiot narod vo 1923 go smenal opstestvenoto ureduvanje na svojata drzava, ne ja pravi Turcija nova drzava, bila tuka i postoela so vekovi.
Dodeka za Grcite nemoze da se kaze istoto. Grk/Hellen kako termin e izmislen vo 18 vek, i nikogas ne bil upotrebuvan za sebeidentifikacija od segasnite Grci. Tie sebesi se narekuvale Romeoi-Romei ...imale ortodoksno ureduvanje, so crkvata vo glavna uloga, i da se povikuvaat na antickite pagani nareceni Helleni bilo strogo zabraneto. TE cudi li sto denesnite Grci pred 1830 nemale iminja kako Perikle, Aristotel itn itn..a toa e zatoa sto crkvata insistirala strogo hristijanski iminja , koi na teritorijata na denesna Grcija(togasna Otomanska Imperija) bile upotrebuvani kako imperativ.

Za megjugranicnite sporovi Grcija vs Turcija, nema da te ucam..mozes sam na internet da gi vidis i prostudiras mirovnite konferencii, i dokumentite potpisani so cel da se zavrsi nivniot konflikt...ke vidis deka site namerno bile na steta na Turcija,pod pritisok na Anglija Francija i ostanati....

Формално гледано Турциjа постои от 1923г. Тоа е факт. Преди тоа сборим за една феодална империjа кон коjа припагат не само турци, туку и албанци, бугари, бошнјаци, грци, ерменци, араби, курди, перси, евреи, татари, черкези и др.
Относно мегународните договори - повели, сакам да ме учиш! Види се дека много знаеш, много мегународно право имаш четено. Еве, jас немам време да барам информациjа, сакам ти да ми кажеш! Договори, членове, алинеи и т.н.

За Турција не си баш во право. Модерна Турција е наследник на Отоманска Турција, многу намалена и со променето општествено уредување но народот и името и сите традиции им се останати.

Вака ако размислуваш ниедна држава во Европа нема да има континуитет повеќе од 100 години. Денешна Русија не е наследник на царска Русија, Австрија не е наследника на Австро-Унгарија. Не може така да се смета. Погрешно е :toe:.

Да не збориме што тогаш сите Балкански држави треба комплетно да се откажат од континуитетот на државноста на било што што постоело пред Турците, нешто што сите сакаат со гордост да го потенцираат!

По принцип е така, но дечкото започна да пише откровени глупости, затова и представих аргументи от гледна точка на новата историjа, кога веке сборим за национални д'ржави. Но и иначе погледнато грците имат под'лга и богата историjа от турците.

По принцип е така, но дечкото започна да пише откровени глупости, затова и представих аргументи от гледна точка на новата историjа, кога веке сборим за национални д'ржави. Но и иначе погледнато грците имат под'лга и богата историjа от турците.

Ehhh more budalo dete Turcija ako nema bogata istorija jas neznam koj ima:tapp:
Ti kazi mi dali Bugraija ima istorija? dosta se catalis so drugi drzavi:tapp:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F
Zapoznaj se malce so Turskata istorija

Ehhh more budalo dete Turcija ako nema bogata istorija jas neznam koj ima:tapp:
Ti kazi mi dali Bugraija ima istorija? dosta se catalis so drugi drzavi:tapp:

Па за Грциjа сборех. Грциjа например има побогата историjа от Турциjа.

Nepismen http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...86%D0%B8%D1%8F
Zapoznaj se malce so Turcija i so Turskata istorija :helou:

A za Bugarija сборех:tapp::drk:

Nepismen http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...86%D0%B8%D1%8F
Zapoznaj se malce so Turcija i so Turskata istorija :helou:

A za Bugarija сборех:tapp::drk:

А ти се запознаj малце со грчката историjа. :helou:
Ами Бугариjа има побогата историjа от Турциjа.
Само дека османците са уништожили голем дел от историческото ни наследство.

Ами Бугариjа има побогата историjа от Македониjа.:toe:

Turcija ima kade kade po bogata istorija nego Grcija,ama ti bidejki si totalen nepismen i za tebe ovie raboti malce e komplicirano,,
A Bugarija nema istorija,Crna Gora i Kosovo imat poveke isotrija nego vie,,,Makedonija so istorijata vodi a vie samo kradite,ponekogas gi sfakam makedoncive koga ve narekuvat deka ste Gancovci site do eden, dojdeni od Egipet i od Indija:toe:

Ами Бугариjа има побогата историjа от Турциjа.
Само дека османците са уништожили голем дел от историческото ни наследство.

:pos2::pos2::pos2: hahahahaha Bugarija imala istorija ama turcite ja unistile hahahahahahah covece daj odi pokrij se so nesto narodot da ne te gleda:pos2::pos2: lele me raspolozi:pos2:

Грција нема никаква историја,историјата на Грција почнува од 182х некоја...Така да Турција има неколку добри пати поголема историја од Грција.А морам да се согласам дека Грција има најголема историја на крадење историја,ама некако и бугарите се такмичите со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom