„Грчката граница да се простира до Србија и да се вратат Битола и Гевгелија во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата PsychoalieN
  • Време на започнување Време на започнување
:)
Политиката е гилотина за неопитните.
Него ти кажи ми...
Б'лгарија ќе не брани ли ?

Б'лгарија и да сака не може да ви отбрани од Грциjа, али и се пак jас лично бих предпочел да се тепам сам отколку да влезнувам во соjуз со Турциjа. Сепак би требало колку толку да помните против кои са се тепали сите тие кои ги почитувате денес ( Jане, Гоце и слично ) и барем од почит кон них да не го правите тоа. На мене тоа ми наликува на сделка со ѓаволo.

П.П. Помегу другото вие немате ли некои поеми кои да ги учите во училиште околу робството, зашто ние имаме бол и од Вазов и од Ботев и од други.

П.П.П. Во краjна сметка, што се замараате со тие глупости - националистички партии има почти насекаде и никоj не ги зима насериозно

Нека не бараат премногу, да не си го видат крајот бргу- од една страна им се турците, од друга страна арванитите почнаа на мое големо и пријатно изненадување да го креваат св.глас- иако досега беа поттиснати и бесгласни и заробени во гејскиот јарем,внатре им се повеќе од милион емигранти ..... така да не им испадне онаа „празно надевање - лудо радување“?!

Имах предвид, дали не сте се уште под турско, зашто гледам дека некои од вас очекуват дека Турциjа ке ви брани, се едно Македониjа е се уште дел од османската империjа.

Според принципите на НАТО и сојузништвото со Турција и вие сте дел од Отоманската империја.

А Турција нема да не брани нас, туку ќе ја напаѓа Грција. Има суштинска разлика.

Уште вие да скокнете во фрката и да отепаме 2 муви со еден удар ќе биде сјајно.

Каква војна бе, што ви е. :tv:

Турчинот со насмевка го сучи мустаќот, само нека пробаат гејциве нешто.
goliath.jpg

Историјата се повторува браќа македонци.

Грција влечела нацистички корени отсекогаш и ова гледам тука симтоми од Германија.На чело силно десничарска партија, подесна и од нашата.Масовно вооружување како Германија пред војната, подготвување за војна, војната е неизбежна на балканот.Сега некој ќе рече живееме со крајно нереални мисли,но мора малце да се закрвавиме за да се куртулиме од волциве околу нас.

Е сега Грција нема да го нападне цел свет, но ситуацијава на Балканот е лоша.

:)
Б'лгарија ќе не брани ли ?
Треба некоj да ви брани?
Не Србиja ке ви брани,ако не сами.
Вечните мераци на СР и ГР са да имат заедничка граница.Това веке го знаеме.Ништо ново под слонцето.

Треба некоj да ви брани?
Вечните мераци на СР и ГР са да имат заедничка граница.Това веке го знаеме.Ништо ново под слонцето.
Зошто бе fmi, што се налути толку наеднаш?
Па што ако ете недај Боже затреба помош, зошто да не помогне БГ, а?

Треба некоj да ви брани?

А вие како без мерак да сте...

Зошто бе fmi, што се налути толку наеднаш?
Па што ако ете недај Боже затреба помош, зошто да не помогне БГ, а?
Кога сакаш да имаш сам држава,сам ке си ja браниш.
А вие како без мерак да сте...
Определено веке сме без мерак.

Според принципите на НАТО и сојузништвото со Турција и вие сте дел од Отоманската империја.

А Турција нема да не брани нас, туку ќе ја напаѓа Грција. Има суштинска разлика.

Уште вие да скокнете во фрката и да отепаме 2 муви со еден удар ќе биде сјајно.

Според принципите на НАТО и сојузништвото со Грциjа и Турција е дел од Византиjската империја. :helou:
А Турција нема да брани вас, туку ќе и помаѓа на Грција /нели са во НАТО/. Има суштинска разлика.

Кога се абстрахираме от пристрастиjата такава е логиката, нели?

А иначе сериозно ако сборим ниту Грциjа ке ви напада вас, нито Турциjа ке напада Грциjа. После Бугариjа Грциjа е наjдобриот сосед на Трциjа.

Според принципите на НАТО и сојузништвото со Грциjа и Турција е дел од Византиjската империја. :helou:
А Турција нема да брани вас, туку ќе и помаѓа на Грција /нели са во НАТО/. Има суштинска разлика.

Кога се абстрахираме от пристрастиjата такава е логиката, нели?

А иначе сериозно ако сборим ниту Грциjа ке ви напада вас, нито Турциjа ке напада Грциjа. После Бугариjа Грциjа е наjдобриот сосед на Трциjа.

Ti izgleda kako od na Mars da si padnal, vo pogled na odnosite Turcija -Grcija. ako ne bese taka, sigurno ke znaese deka Grckata Drzava e sozdadena vrz ogromni steti na Turskata strana.
Grcija gi drzi pod svoja kontrola nekoi od Egejskite ostrovi, koi spored megjunarodno pravo i pripagjaat na Turcija.

Kaj se videlo edna drzava da ima ostrov kako del od svoja drzavna teritorija, na lokacija koja e samo 30km, od bregot na druga nezavisna drzava?
Si go cital megjunarodniot zakon, i konvenciite za teritorijalni vodi???

E ako ne si gi cital, ti preporacuvam da gi procitas, a ne da bistris politika. Posle mnogu pojasno ke ti bide deka Grcija i ima UKRADENO teritorija na Turcija, ignorirajki gi megjunarodnite konvencii, i megjunarodnoto pravo...
Zatoa Turcija i Grcija se vo odnosi, takvi kakvi sto gledame denes...

Ќе ги насамарат сега Виножито или некои Албанци. Виножито им боде очи во последно време, ништо чудно ова да е false flag за да имаат повод за апсење.

Ti izgleda kako od na Mars da si padnal, vo pogled na odnosite Turcija -Grcija. ako ne bese taka, sigurno ke znaese deka Grckata Drzava e sozdadena vrz ogromni steti na Turskata strana.
Grcija gi drzi pod svoja kontrola nekoi od Egejskite ostrovi, koi spored megjunarodno pravo i pripagjaat na Turcija.

Kaj se videlo edna drzava da ima ostrov kako del od svoja drzavna teritorija, na lokacija koja e samo 30km, od bregot na druga nezavisna drzava?

E ako ne si gi cital, ti preporacuvam da gi procitas, a ne da bistris politika. Posle mnogu pojasno ke ti bide deka Grcija i ima UKRADENO teritorija na Turcija, ignorirajki gi megjunarodnite konvencii, i megjunarodnoto pravo...

Едно е односи, сосем друго е да се почне воjна. Значи само Турциjа спремо Грциja, нaj-вероватно турциве ке тепат. Но Грциjа е во ЕУ. Не сам запознат со европското право, но се си мислим дека нападнеш ли една страна од ЕУ, ти нападаш целото ЕУ. Ае помисли си дали Турциjа ке го направи тоа. Истото е и со Грциjа спремо вас - нема кои да дозволи 21 век, да се прават на завоеватели.

Како прво - не сум от Марс.
Како второ - кога е саздадена грцката држава, турска држава не постои.
Според кое мегународно право егеjските острови припагат на Турциjа? Сакам отговор!

Па примери колкото сакаш. Вземи пак Грциjа - остров Корфу е на 4 км. от албанскиот брег. Британскиот Jersey е на 25 км от Франциjа. Датскиот остров Saltholm е на 7 км от шведскиот град Малмьо. И што правим со Копенхаген коj е на остров коj е на 15 км. от брега на Шведска - тоа остров ли е или "државна териториjа"? Или па канадскиот остров Ванкувер коj е на 20 км от брега на САД. Сакаш оште? Примерите кои мога да ти дам са десетки.
Та што казва "megjunarodniot zakon, i konvenciite za teritorijalni vodi"? Мисла дека не знаеш.
Та така относно "украдено" от туриториjата на Турциjа. Виж, бих ти повервал дека исторически Измир /Смирна/ е грчки град, но никоj не спори дека сега припага на Република Турциjа.
А ако беше запознат со односите на Република Турциjа со Сириjа, Ермениjа, Иран и Ирак штеше да разбереш зошто казах дека после Бугариjа /признавам, пропуснах Грузиjа/ Грциjа е наjголемиот приjател сред соседите на Турциjа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom