„Грчката граница да се простира до Србија и да се вратат Битола и Гевгелија во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата PsychoalieN
  • Време на започнување Време на започнување
Нашава борба за името може да се сублимира во една реченица на Ганди...

"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." -- Mahatma Gandhi

...сега сме на level 3.

"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win." -- Mahatma Gandhi

...сега сме на level 3.
Море, никад да не не дочекаме левел 4?:)

Море, никад да не не дочекаме левел 4?:)

Јебига, level 3, е најтежок, треба да ја победиш, 'кралицата' со еден куп sublevel boss -ови.

Во level4 само се потпишуваш.

togas kopga ke pobedime ke bide najgolem praznik.............a skoro e toa za edna decenija

За бргу време ќе добиваат честитки од турски воени авиони..:tv:

Од секогаш сум се трудел да сфатам дали вечните пријатели и сојузници,
православни браќа,
ќе останат исти такви доколку имаат и заедничка граница. :)

Ситуацијава во Грција ми наликува на онаа во Германија во 20тите години од минатиот век. Безредие, анархија, национализам и романтизам, демагогија и популизам.
Каде ли е фирерот? :pos2:
Им избега преку граница батка.
:toe:
Види го Гвујо.
Да си останеше дома се ќе беше у најбољи ред.

Абе вие сигурни ли сте дека Илинденското востание успеа ?
Не успеа,
нажалост.
Заради директна вина на врховистичките бугарски кругови и нивните директни послушници во ВеМереО-то кои што намерно го дигнаа предвремено со цел да не успее.
Им беше страв од тоа што ќе биде ако успее...

Абе вие сигурни ли сте дека Илинденското востание успеа ?

Па не успеа за жал :nesum: да успееше, вашата западна граница ке беше многу поблиску до Софија :helou::back:

За бргу време ќе добиваат честитки од турски воени авиони..:tv:
Јас како ретко кој друг со жителство од Македонија имам добиено турско знаме на поклон!
Па сепак,
најодговорно тврдам:
-Таквата разврска не е во интерес на Македонија.

Од интерес на Македонија е ден поскоро да ги закопа непријателските секири со Грција...
и да се врати на оската Север- Југ,
на која што природно припаѓа!

...сега сме на level 3.

Ајмо, само весело.

Јас како ретко кој друг со жителство од Македонија имам добиено турско знаме на поклон!
Па сепак,
најодговорно тврдам:

Од интерес на Македонија е ден поскоро да ги закопа непријателските секири со Грција...
на која што природно припаѓа!
Зевсусе, забегуваш...

Па сепак,
најодговорно тврдам:

на која што природно припаѓа
!

Попрво би рекол дека е тоа најмногу од интерес на Грција, ама не разбираат, што да им правиме толку имаат во тиквата.:toe:

Не успеа,
нажалост.
Заради директна вина на врховистичките бугарски кругови и нивните директни послушници во ВеМереО-то кои што намерно го дигнаа предвремено со цел да не успее.
Им беше страв од тоа што ќе биде ако успее...

Имах предвид, дали не сте се уште под турско, зашто гледам дека некои од вас очекуват дека Турциjа ке ви брани, се едно Македониjа е се уште дел од османската империjа.

Имах предвид, дали не сте се уште под турско, зашто гледам дека некои од вас очекуват дека Турциjа ке ви брани, се едно Македониjа е се уште дел од османската империjа.
:)
Политиката е гилотина за неопитните.
Него ти кажи ми...
Б'лгарија ќе не брани ли ?

Попрво би рекол дека е тоа најмногу од интерес на Грција, ама не разбираат, што да им правиме толку имаат во тиквата.:toe:
Меѓудругото да.

Зевсусе, забегуваш...
Не бе батка... :)
Забегана е реалноста на балканот.

Реалноста е забегана на Балканот многу одамна. Но, и твоево размислување некако ми е забегано.

Оската Север-Југ? Чекај малку, ау да по тоа беа едни од двете држави кои не признаваат дека постојам, Србија црквата, Грција црквата, името, јазикот итн. Вторава, има извршено масовен геноцид врз Македонците на територијата на Беломорска Македонија пред околу 70тина години кои и ден денес трае и поминува не казнаено.

Епа извини Зевсусе, ама како што ти не би стапнал во Хрватска кај усташите, јас така не би сакал да бидам со Србија, а уште помалку со Грција.

Се што си напишал е на место.
И чак што више има и за допунуење. :)
Ама Мартине...
у рамките на интересите на тие две држави,
и Романија,
и нивните протежеа
е да постои земја Македонија.

Дур у рамките на другава `комбинација`,
нема место за Македонија како држава.
Тоа е недодефинирана територија која што треба да се дели.
Па сега ти види од тоа што реално ти е понудено на астал,
и контај која опција е бетер.
:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom