Графичката на лап топ ми загрева

• Креатор на темата Креатор на темата Usher$
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Ве замолyвам за помош некој што разбира да ми каже дали е нормално додека играм графичката да биде 83 степени, поиграв еден саат и гледам дека кренала 83 степени, инаку се работи за NVIDIA GE FORCE GT 635M 2GB..... Благодарам однапред
--- надополнето: 26 јули 2013 во 05:34 ---
Исто така процесорот според CPUID HW Monitor ми изнесуваше 77 максимална температура, ве молам кажете ми дали тоа треба да ме загрижува ???? Одговор ве молам

Според мене лаичи се над 70-75 треба да се земе со резерва дека не е баш добро. Додуша никад не сум работел со лап-топ ама за десктоп ком знам дека препорачани максимални се 50-70, се над него треба да не наведе на долнително ладење или менување на термопаста за процесорот... уште еднас за латоп не се разбирам ама 83 многу ми личи некако ...

Ве замолyвам за помош некој што разбира да ми каже дали е нормално додека играм графичката да биде 83 степени, поиграв еден саат и гледам дека кренала 83 степени, инаку се работи за NVIDIA GE FORCE GT 635M 2GB..... Благодарам однапред
Исто така процесорот според CPUID HW Monitor ми изнесуваше 77 максимална температура, ве молам кажете ми дали тоа треба да ме загрижува ???? Одговор ве молам

Не е многу по еден саат играње. Старата графичка (4650M 1GB) толку загрева максимално после играње, а новава не сум ја тестирал (7670M 2GB), ќе ја тестирам ако те грижи ова? Иначе времето и просторијата во која што се наоѓаш многу влијаат. Во овој период, особено тука кај што е топло можеш комотно јајца да пржиш на лаптоп! :)

А за процесорот, што процесор имаш... и што лаптоп е?

имам Intelcore i3 3217u на asus k56c, сега незнам дали е нормална темп при играње... а нов ми е лаптопов....

Карактеристично е тоа за лаптопите, дека не чини - не чини, дека ќе ти цркне порано - ќе ти цркне, ама тоа е тоа, такви ги прават.

Генерално компонентите за лаптоп трпат повеќе топлина. Јас имам постар лаптоп и на играње крева и до 95-100 степени на графичка, па и на процесор 80-90. Да не ти речам фурај немаш гајле, ама би требало да си океј.

Колку е стар лаптопот?

Нормално е секој Лап Топ / ПЦ да загрева повеќе од нормалното во лето. Но како и да е не заборавај да го чистиш редовно и доколку немаш ваков Кулер да го ставиш под Лап Топот кој му дава место да дише и го лади во исто време тогаш би те советувал да си набавиш еден, не е скап од 200 до 300 денари мах.

Не бери гајле нормално е. температурата на графичка при работа во нормала дига од 80 па се до 90, ако дигне повеќе од 90 тогаш е критично. Кога ти е во миривуање графичката тогаш мора да биде температурата од 25 па се до 45 степени.
Во врска со процесорот тој во мирување мора да има температура од 25 па се до 35 степени, доколку па при работа тогаш мора да биде 65.

Сепак лето сме да те потцетам.

Не бери гајле нормално е. температурата на графичка при работа во нормала дига од 80 па се до 90, ако дигне повеќе од 90 тогаш е критично. Кога ти е во миривуање графичката тогаш мора да биде температурата од 25 па се до 45 степени.
Во врска со процесорот тој во мирување мора да има температура од 25 па се до 35 степени, доколку па при работа тогаш мора да биде 65.

Сепак лето сме да те потцетам.

На која програма ја мерите температурата?

Нормално е секој Лап Топ / ПЦ да загрева повеќе од нормалното во лето. Но како и да е не заборавај да го чистиш редовно и доколку немаш ваков Кулер да го ставиш под Лап Топот кој му дава место да дише и го лади во исто време тогаш би те советувал да си набавиш еден, не е скап од 200 до 300 денари мах.

Kaj moze da se najde po ovaa cena?

Немај гајле до времево е ... ептен е топло и затоа внимавај помалце игри играј . т.е не играј игри што бараат подобра графика и слично .

И мене лаптопот ми крева температура во лето. Крева температура дури при многу отворени табови + јутуб и фејсбук, а редовно го издувувам. За игри да не зборувам. За лето само десктоп му е мајката.
Во зима/есен температурите се далеку пониски...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom