Графичката на лап топ ми загрева

• Креатор на темата Креатор на темата Usher$
  • Време на започнување Време на започнување
Јас на мојов му зедов кулер мастер за џоа да не загреват преку лето, али џабе е.. ќе го носам пак на чистење али чисто се сомневам дека нешо ќе се променит. Ми се чинит дека пластикава ќе се стопит секој момент...иначе 4 години е стар лаптопов,a последниве 2 години го иам проблемов. -_-

Има лаптопи кои креваат високи температури и добро ги поднесуваат. Имам асус кој крева до 104 степени при малтретирање и работи. Се разбира дека доколку немате добар ладилник направен од метал со еден голем или неколку помали вентилатори, вашиот лаптоп ќе трае многу пократко. Не фрлајте пари на ефтини ладилници!

Јас на РС имам GTX 650 и за 5-10 мин играње ми качи 90 и се гаси компјутерот :)
така да, пробај екстра ладење да ставеш

Kaj moze da se najde po ovaa cena?

Па би требало да го има во секоја ИТ продавница. Еве пријателот под мене постирал линк... инаку не сум од Скопје за да ти кажам од каде точно.

Јас на мојов му зедов кулер мастер за џоа да не загреват преку лето, али џабе е.. ќе го носам пак на чистење али чисто се сомневам дека нешо ќе се променит. Ми се чинит дека пластикава ќе се стопит секој момент...иначе 4 години е стар лаптопов,a последниве 2 години го иам проблемов. -_-

Ако не ти е чистен многу време, прави разлика и тоа те како.

имам Intelcore i3 3217u на asus k56c, сега незнам дали е нормална темп при играње... а нов ми е лаптопов....

Проверив на интернет, 105 C е максималната работна температура. Лаптопот ако се прегрева ќе ти се исклучи автоматски да не се случи било каква штета на системот. Но да помине над 90 C веднаш кулерите се вклучуваат на најјако. Кога сме кај нив, види во биосот дали имаш опција да ги наместиш на појако, кај мене на стариот лаптоп имав опција silent и normal. На silent секогаш ми се исклучуваше во лето додека играв поради високите температури, додека на normal фура.

реално лаптоп ко лаптоп не е за играње 80 степени е веќе многу може да дојде до оштетување на графичкиот чип, но ако веќе играш, додатно ладење и чистење, подмачкување со термална паста на 5-6 месеци :D поубаво да дадеш на 6 месеци иљада и два триста денари одколку 50 евра за репарирање на чипот или па у крајни случаеви да го сјебеш цел лаптоп

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom