Gothic

• Креатор на темата Креатор на темата Goddess of Chaos
  • Време на започнување Време на започнување
Иако oва и не беше поентата на темава..

најдобри женски gothic rock & metal вокали според мене
KРАЛИЦАТА Mz Magdalena Terror (Mz Ann Thropik), Liv Kristine (Theatre of Tragedy), Sharon den Adel, Christina Scabbia, Simone Simons (Epica), Melora Creager (Rasputina) и Michele Madden (Tourettes)...башка и шо се hooooOoooot :)) освен последната :nesvest:

Gi sakam Nightwish i Lacuna Coil..aaa edno prasanje...Evanescence imaat vrska so temava???..deka i niv gi slusam cesto ..:):):)

Сакам секс во Gothic атмосвера

Не знам многу многу ,ма Готик метал слабо слушам ,повеке на хеви и блек удирам .

Земи малку готик па да ја осетиш убавината во металот

`EsCaPe` напиша:
Gi sakam Nightwish i Lacuna Coil..aaa edno prasanje...Evanescence imaat vrska so temava???..deka i niv gi slusam cesto ..:):):)

Да речеме дека порано беа поприлично мејнстрим готик, сега губат и тој шмек.
Али готик неготик ја ипак ќе си ја чувам Ејми у харемот :icon_lol:

слушам по нешто од готик ствари како lacrimosa, sirenia, tristania, the gathering,theatre des vampires,anathema, paradise lost,theatre of tragedy,

Prvata gothic pesna so sum ja slusnal bese Cheerful Dirge od Theatre use vo dalecnata '99 kao 11 godisno isprdoce i nemozev da smenam posle toa....

Nightwish so novava peacka ne se toa so bea,iako odamna izgubiv ljubov za toj bend,a i Tristania bez Vibeke neznam vo so ke se pretvorat

Inaku za mene najdobra pesna od toj zanr e All Alone od Sins Of Thy Beloved...vistinski primer za toa koja e poentata na taa muzika...

u pravo si за nightwish , новиот албум е тешка катастрофа , уопште не звучи како нивните постари албуми.а и последниот од тристаниа illumination e baeѓи заникаде, разводенет, мек, ...не личат на себе

brainticket напиша:
слушам по нешто од готик ствари како lacrimosa, sirenia, tristania, the gathering,theatre des vampires,anathema, paradise lost,theatre of tragedy,

Не сум сигурен за Анатема. Поише можеш да ги стаиш Анатема у пакет со Пинк Флојд него ли готик.

Гижо напиша:
Не сум сигурен за Анатема. Поише можеш да ги стаиш Анатема у пакет со Пинк Флојд него ли готик.

Тууууф, нема веза маваат накај готик, али нели зависи и за кој албум праиш муабет :)

Бтњ, добра песма Raziel.
A Nightwish не ги поштуеф ни у времето кога беа најкомерцијални, ни па сеа.

Гижо напиша:
последните два албума на anathema natural disaster , i a fine day to exit im se повеќе у стилот на pink floyd, radiohead, porcupine tree,посебно а fine day to exit e неверојатен албум,лудница,мајсторство. завртоа на space psychedelic rock. а тука правиме муабет за нивните први албуми serenades, a osobeno SILENT ENIGMA и од тој период се вбројуват у gothic-doom, silent enigma e ѕвер албум. еден од најдобрите остварувања шо сум чул од тај стил. од eternity pa наваму полека се мењат, со секој нов албум преминуват нови бариери, создават звук уникатен за нив

У право си, немам што да ти реплицирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom