Господе чувај ме од пријателите ...

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
sto pravam?!
hmmm placam,se deram,go oteruvam u pm,pa pak placam i na kraj ja razgleduvam cela situacija,sfakam deka ne vredi,i se ubavo sto sme imale e ednostavno minato svrseno i go brisam od lista na poznati!
Da tocno deka nisto ne boli kako prijatel sto te zaebuva,pogotovo ako si mu veruvala i cel svet si go gradela so nego,a odednas se se rushi...
Imam mnogu "prijateli" kao sto rece Allita i malku vistinski prjateli i nekoi me imaat zaebano i mnogu me bolese toa...nekoi uste me povreduvaat ali nemam sila da stavam kraj zosto premnogu mi znacat...
Sega nekako ne se ni sekjavam sto tocno sum pravela so takvite drugarki,toa e i najdobro...ednostavno da zaboravis se i zivot tece dalje :icon_roll

Istoto, posle svakas deka si trosel vreme na placenje vrtis nov list i prodolzuvas bez prijatelot.

мислам дека се изјаснив у еден пост дека најдобри пријатели имам доста колку да знам дека ги имам и тие вредат да ги имам и се би направил за нив....е сега доколку некој од нив ме изневери уфф незнам што би направил али сигурно ќе ја скратам секоја комуникација со него/неа
Човечки е некогаш да се згреши али во граници на нормала простувам понекогаш и простувано ми било но како што реков во граници на нормала ако е тоа се додека не те заболи ептен до срце е тогаш иде оној бан,џабе се нервози и пцуења и викања кога на крај се ке скратам тоа знам

Кога ќе ме разочара или изневери некоја другарка се осеќам длабоко разочарано и крајно тажно,затоа што тоа била личност со кој што сум споделувала тајни,личност со која сум се смеела и никогаш не би ни помислила дека може да ме разочара на било кој начин.
Имало во животот неколку другарки кои ја искористиле мојата доверба и наивност и тоа многу тешко ми паднало.Сепак продолжувам да им верувам на луѓето,без разлика што сум се изгорела.Тоа е можеби добро,можеби не.

Инаку се согласувам дека е најдобро да имаш мал круг на верни пријатели кои се секогаш тука за тебе и никогаш не би те зезнале на никаков начин и по никоја цена.

Многу пати сум се изгорела од тие "пријатели"....
Ме разучарале и ме болело...но сепак сум научила од тоа...
Ги бришам од мојот живот и продолжувам понатаму зашто воопшто не ми се потребни такви луѓе во мојот живот...
да враќам НЕ...зашто мислам дека нема ни потреба да се замарам!
сега внимавам но сепак пак ќе се изгорам од таквите "пријатели"...

Ми се има случено,и стварно е гадно...замисли толку сум и верувала се сме си кажувале и на крај да те заебе.Е тогаш нека се збогува од мојот живот,едноставно таа особа за мене веке не постои а, на таквите особи двојно вракам...се се врти, се се враќа.:icon_lol:

hehe... Se desi ednas i nevermore. Repetitio mater studiorum. Ednas me ima eden NEprijatel zaebano od togas vnimavam i gi biram prijatelite.

Пред некој ден дознав дека мојот најдобар другар (повеке не ми е) и братучед пред 4 години зборувал за мене низ населба одвратни работи.Мајка ми криеше од мене но се издаде по грешка,ми пукна филмот,го земав точакот и излегов надвор.Ако останев дома ќе беше многу лошо,ќе плачев и во случај да зборував со него ќе му се јавев да ми каже што е тоа што сум го правела јас,сите знаат а јас поим немам

Ништо страшно, секое зло за арно...Ми се случувале такви работи и не сум им обврнувал внимание....

Bogami od neprijateli znaes deka treba da se cuvas aaaali od prijatelitee.... E tuka e losoto.Te znaat. Moze da udrat kaj so boli najvise. Loso loso....

Понекогаш пријателите не се оние личности кои се претставуваат,но понекогаш пријателите се оние личности кои се претставуваат но ние нивната слика не сакаме да ја измениме и секогаш ги бараме погрешните нешта,во погрешно време,кај погрешна личност. Во градот кај и да се иде,ќе видиш секакви пријатели,од пријатели кои тераат сеир еден со друг,до пријатели кои повеќе ја сакаат сериозноста. Но,блискоста помеѓу пријателите цело време,секој ден,секоја минута и секоја секунда опаѓа. Се сеќавам на времињата кога имав полно другари,и не се грижев дали ако кажам нешто што на некој не би му се допаднало ќе го дознае таа личност,бидејќи сите бевме отворени и сакавме да придонесуваме кон нашите другарства поправајќи ги работите кои не ги сакаме помеѓу нас,додека сега ако нешто кажеш на еден пријател,нова верзија на приказната излегува,оди кон друг пријател,а третиот пријател веќе има добиено филм со секакви погрдни зборови за него. Не велам дека ова е секогаш начинот на кој тие пријатели подоцна сакаат да ни се одмаздат ама во голем број случаи причината е лицемерството помеѓу човечките суштества,преку чија особина која можеби ја имале некои мои другари сум загубил неколку од нив. Друга причина би можела да биде довербата. Понекогаш довербата помеѓу пријателите иде до толкаво ниво,што еднаш кога бев на пешачење кон една планина,едно момче изгуби мобилен,јас не знаев за тоа,бидејќи идев со мојата генерација,а тој беше 3 години помал. И наеднаш ги слушам од мојава генерација како зборуваат кај кој ќе бил мобилниот,па да смениле маска,па да направиле ова,па да направиле она,не можев да издржам,другари се,ама од една страна не сакам такви другари,од друга страна,они се тие кои треба да се изменат за да бидеме пријатели(мислам,јас сум крив што ги издадов дека крадат?),но повторно,тука доаѓа одмаздољубивоста и кога најмалце ќе ти треба ќе ти забодат уште еден нож у срце/грб. Изгубеното пријателство боли повеќе од љубовта,бидејќи љубов ќе најдеш и друга,ама вистински пријатели у животот ќе сретнеш малку,ама работата е што со самото доаѓање до вакви ситуации како оваа што ја спомнав,дотичната личност ја отфрлам од листата на вистински пријатели,бидејќи ако јас мислам дека он нешто згрешил или обратно,треба да ја бара грешката он у себе,а јас у мене,а не да иде одмазда,бидејќи ако дојде тоа,ножот ќе боли некое време,но кога ќе помине,тој другар нема да биде ништо освен уште една пречка на која за несреќа сум се сопнал. Животот продолжуе понатаму,не мислам да го трошам времето со нешто поради кое може повторно да зажалам. Има и друга поговорка: Волкот влакното го мени,но карактерот не. Не верувам баш во тоа,но во секоја лага има по нешто вистина,па затоа втора шанса поретко давам,и поретко ја очекувам :smir:

Чувај си ги пријателите блиску, а непријателите уште поблиску. :wink:

Корисна поговорка е ова :) Ако се употребува правилно :)

mnogu bolna tema za mene!kao drugarite so me imaat zeznato vo zivotot nikoj!

Што правите кога пријател ќе ве изневери ? Ништо не боли толку, колку што боли болката која може да ти ја нанесе другар/пријател. Му веруваш и цениш, му се доверуваш, со него делиш лошо и добро, го гледаш како Господ, за на крај да ти забие нож во грб.
Разочарувањето е преголемо. Не боли толку ни љубовна болка. Значи сепак не е за џабе поговорката....

ГОСПОДЕ, ЧУВАЈ МЕ ОД ПРИЈАТЕЛИТЕ, ОД НЕПРИЈАТЕЛИТЕ САМ ЌЕ СЕ ЧУВАМ!

Da, sum go imala toa cuvstvo i mnogu boli...Zatoa sega imam samo na prsti brov prijateli:pipi:

Mnogu e retko denes da se najde vistinski prijatel neznam zs e taka ama toa e vistina vo sekoj moment moze da bides iznenaden od tvojot prijatel koga im pravis dobro castis i tn sekogas se so tebe a koga ti treba nekakva pomos nedaj boze gi nema ///////DRZAVA SE CUVA OD NEPRIJATELI A ZENA OD PRIJATELI ...............................................................

Ми се има случено,и стварно е гадно...замисли толку сум и верувала се сме си кажувале и на крај да те заебе.Е тогаш нека се збогува од мојот живот,едноставно таа особа за мене веке не постои а, на таквите особи двојно вракам...се се врти, се се враќа.:icon_lol:
prijatelite se za druzenje ane za kazuvanje tajnite sekogas cuvaj gi vo sebe taka ke bides sekogas nepovredliva {drugarski}:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom