ГОСПОД ПОСТОИ !

• Креатор на темата Креатор на темата armin4o
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ima gospod ,a ima i takvi kako vo vremeto na hrista boga koga ziveese na zemjata megu lugeto onie koi go privatija i onie koi go otvrlija koi baraa znak i go iskusuvaaa boga velejki mu simnise od krstot ako si mesijata pa ke poveruvame vo tebe. Takvi se site onie koi neveruvaat vo gospoda i velat nema bog a gospod e do niv
Гледам дека си почетник и можеби не знаеш па еве да ти кажам...тој Господ за кого зборуваш умре на Крстот.

Гледам дека си почетник и можеби не знаеш па еве да ти кажам...тој Господ за кого зборуваш умре на Крстот.
da mozi sum pocetnik na kajgana, no ne pocetnik na verata,da umre gospod na krstot i voskresna ako ne znaes da ti kazam tretiot den i ima luge koi go otvrlaat gospoda hrista i ne veruvaat vo nego, no gospod jasno rece koga ke dojde povtorno na zemjata dali ke najde vera

Исус рекол:
„Ако ме сакате, ќе се радувате
што си заминувам кај Таткото
зашто Таткото е поголем од мене“
(Јован 14:28)

Исус рекол:
„Ако ме сакате, ќе се радувате
што си заминувам кај Таткото
зашто Таткото е поголем од мене“
(Јован 14:28)
Значи пак дојдовме на истото Исус со неговата смрт ги искупи гревовите на сите грешници и ги изговори зборовите
БОЖЕ ТЕ МОЛАМ ПРОСТИ ИМ НЕЗНААТ ШТО ПРАВАТ.
По третиот ден тој се појави како воскреснат но не остана на земјата туку отиде кај оној кој го создал.
Мислам дека за ова можеме да дискутираме уште 100 години но пак ке дојдеме на истото :smir:

drzi voda:helou:

primer za dobar hristijanin:pos2::pos2::pos2::pos2:
Христијаните не користат такви зборови...не ми јасно зошто толку сакате да ги оцрните...не сите што велат Боже, Боже се Христијани...

Оваа тема за тоа дали посто ГОСПОД или не ме потсека на еден филм со еден Дедо Мраз кога го дадоа на суд дека тој не постои и дека е измислен? На судот адвокатот го спаси Дедо Мраз на многу едноставен начин,зеде бакнота од 1 $ и им покажа на поротниците и судијата дека таму пишува IN GOD WE TRUST, дека сите веруваат во ГОСПОД а никој не го видел па така и за Дедо Мраз...

InGodWeTrust_s3.jpg

HAHAHA.....I JA SE PUKNAV OD SMEENJE......i dobro e toa shto se povekje ateisti ima vo svetot zatoa shto bezsmisleno e da veruvash vo neshto koe ne si go videl......vo neshto za koe shto nema dokazi deka postoi....
Ако само тоа што не си го видела е причина да не веруваш во негово постоење тогаш ти си најдолниот вид на атеист...

Koj ne sozdal nas a ??? Gospod taka..? Gospod Postoi ne si igrajte so vakvi raoti neka odi temava Lock Zatoa shto gospod postoi

Интересно е, што Црквата на Сатаната во САД (Church Of Satan)застапува своевиден атеизам, со таа разлика што се тежнее кон тоа да се биде бог за себе, значи класичното значење на поимот бог како апсолутно битие и личност која е на наша страна се отфрла, а се зема поимот бог во смисла дека оној кој единствено може да ти помогне си ти самиот и во таа смисла ти си бог за себе...

HAHAHA.....I JA SE PUKNAV OD SMEENJE......i dobro e toa shto se povekje ateisti ima vo svetot zatoa shto bezsmisleno e da veruvash vo neshto koe ne si go videl......vo neshto za koe shto nema dokazi deka postoi....

Не е поентата дали си видел или не постојат докази кој покажуваат дека не е возможно да сме настанале туку така.

Само едно прашање за верниците ,ако ние сме првите жители на оваа планета како ги објаснувате коските на диносаурусите стари милиони години ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom