Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Многу јасно дека немора да значи само пример ми беше Шевченко.
Ај сеа ти дај ми еден пример кога играч од италијанско напраил трансфер у Англија и се покажал добро.
И наброј ми 2ца напаѓачи во Англија што не се ''животни'' со исклучок на брзинците (Дефо, Волкот...)
Tиери Анри:smir:

Капо незнам кој ти е проблем друже.

Кога би ги ставил на кантар Англиско и Калчо...во Англија се игра далеку, далеку поофанзивен фудбал...а со тоа има многу повеќе место за напаѓачите и изразување на нивната креативност.

Во Италија се игра затворен фудбал. Прво се гледа да не се прими гол а потоа да се даде. Затоа, во Италија е многу побитно за напаѓач да има физички карактеристики бидејќи се игра фудбал со многу ситни прекршоци, обструкции и сл само да се успори играта.

Кога веќе Пандев успеа во Италија, негледам причина зошто не би успеал како подршка на Торес. Настрана сето тоа, во Ливерпул сите противници ќе мислат на Џерард и Торес, и прво ќе биде нив да се запрат а потоа сите други, па ете повеќе простор за Пандев.

Многу јасно дека немора да значи само пример ми беше Шевченко.
Ај сеа ти дај ми еден пример кога играч од италијанско напраил трансфер у Англија и се покажал добро.
И наброј ми 2ца напаѓачи во Англија што не се ''животни'' со исклучок на брзинците (Дефо, Волкот...)

Џанфранко Ѕола :smir:

Капо незнам кој ти е проблем друже.

Кога би ги ставил на кантар Англиско и Калчо...во Англија се игра далеку, далеку поофанзивен фудбал...а со тоа има многу повеќе место за напаѓачите и изразување на нивната креативност.

Во Италија се игра затворен фудбал. Прво се гледа да не се прими гол а потоа да се даде. Затоа, во Италија е многу побитно за напаѓач да има физички карактеристики бидејќи се игра фудбал со многу ситни прекршоци, обструкции и сл само да се успори играта.

Кога веќе Пандев успеа во Италија, негледам причина зошто не би успеал како подршка на Торес. Настрана сето тоа, во Ливерпул сите противници ќе мислат на Џерард и Торес, и прво ќе биде нив да се запрат а потоа сите други, па ете повеќе простор за Пандев.
Е што ми е де?:)
Англиското е поофанзивно ама се базира на кој трча и кој е посилен. До пред 2 години италијанските клубови секогаш си ги пеглаа англичаните.
Многу малку внимание на тактика има во премиер за разлика од Италија

Напротив во италијанско се далеку послаби играчите...

ама се оженил горан а? или грешно видов :toe:

Најдобриот македонски фудбалер Горан Пандев и неговата девојка Надица Аџискерлева попладнево својата долгогодишна љубов ја крунисаа со брак.
Судбоносното „да“ го кажаа пред матичар во домот на АРМ во родната Струмица.
И двајцата беа многу среќни, на прашањето кога ќе биде свадбата, Пандев одговори прво син па свадба.

c020b5c9b13c644e9233fc0.jpg

ја нека му е со среќа:vozbud: сношти беше у 19та со неа изгледа вчера сее венчал:vozbud::toe:

му тргна на пандев периодов, си доби слобода, си зема и жена.

нека му е со среќа!

Абе жената си ја имаше најдено уште од осмо одделение :) Ама ај нека му е со среќа :)

А килав тип,наместо да почекат да најт некоја манекенка во Милано тој е зел она дебелана од Струмица.:tapp:

А килав тип,наместо да почекат да најт некоја манекенка во Милано тој е зел она дебелана од Струмица.:tapp:

ауууууууууу браво бе типче......... ти па биди способен и земи некоја манекенка од италија........... типче......... знаеш ти кој кого сакаш кој каков вкус има, италијанка да земал........ којзнае ти каква ке земаш.......:tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom