Голман на декадата

• Креатор на темата Креатор на темата Nik20
  • Време на започнување Време на започнување

Голман на декадата

• Вкупно гласачи
    85
Статус
Затворена за нови мислења.
Eh da imase tetkata jajca ke bese cicko!!

Точно! Не реков дека Буфон е слаб и дека само заради одбраната е “најдобар“. Ама реално гледано, одбраната многу значи за еден голман (Валдес беше “подобар“ прошлата сезона од Касиљас, т.е прими помалку голови), а одбраната на Реал во изминативе години е СИРЕЊЕ! Но тоа е тоа, според мене Буфон и Касиљас се на исто скалило, а тоа е неколку погоре од другиве, само што Касиљас има барем уште 7-8 години за докажување.

^Да не срало кучето ќе го фател зајакот,али му се присрало па киднал зајакот
:toe:

Пандев таа цела одбрана на јуве ја сврте и дае гол,и на касиљас неколку пути му го шибна па не значи дека е најдобар играч у свет

Точно! Не реков дека Буфон е слаб и дека само заради одбраната е “најдобар“. Ама реално гледано, одбраната многу значи за еден голман (Валдес беше “подобар“ прошлата сезона од Касиљас, т.е прими помалку голови), а одбраната на Реал во изминативе години е СИРЕЊЕ! Но тоа е тоа, според мене Буфон и Касиљас се на исто скалило, а тоа е неколку погоре од другиве, само што Касиљас има барем уште 7-8 години за докажување.

Da tocno deka sega Casillas e podobar od Buffon...no za minatata dekada :nenene:

значи не збориме за примени голови,и за кој каква одбаран имал пред него
збориме само за голманите и нивните интервенции,киксови и слично
ја ќе ти кажам,мене омилен голман ми е Касиљас,али дефинитивно Буфон оваа декада беше подобар од него,тао е факт:helou:

мал е Икрер сеуште е дете за Џиџи и неговите успеси... можеби ќе го достигне неговиот успех во иднина али да го надмине скоро невозможно

Се двоумев меѓу Џиџи и Кан ама го одбрав Буфон ради некои глупи киксови што знаеше да ги направи Кан

Буфон,незаменлив за Јувентус и Италија. Од анкетава може да му парираат Касиљас и Оливер Кан, а би требало и Толдо и Леман да ги има, едно време беа непобедливи. За Чех можеби ке зборуваме за десетина години,сеште е рано за голман на декадата.

Kасиљас од Буфон е помлад 3 години,што не е некоја голема разлика.

Касиљас

Еве тука можеме да споредиме кој е подобар индивидуално.

Да знаете дека некој награди вредат многу повеќе од други.

Kасиљас од Буфон е помлад 3 години,што не е некоја голема разлика.

Касиљас

Еве тука можеме да споредиме кој е подобар индивидуално.

Да знаете дека некој награди вредат многу повеќе од други.

Dimitri greska si gi stavil podatocite...istite podatoci od Buffon si gi stavil i kaj Casillas!

Изминатава декада Буфон,мада во последно време е тапа невидена Икер е каде каде подобар ама анкетава чим е за минатата декада Џиџи на прво место.

Кан без мислење,Чех не заслужува да биде во номинациите ,барем јас така мислам!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom