Голема љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Не. Не сум имала голема љубов.
Ама има време, млада сум, ќе ја доживеам.

Се досега било онака детско - тинејџерска заљубеност или затресканост.

Љубов...кога ќе дојде време, ќе ја познаам.:pipi:

Bas....pred dva dena zavrsi...
Bese golema ljubov...i vistinska, osven ako ne go svakjate poimot vistinska ljubov kako vremenski period od cel zivot...
Traese skoro 3 godini.
Na pocetokot bese takva ljubov koja progoltuva. Eksplozija od cuvstva koi ne sum znael deka gi imam vo mene. Funkcioniravme duri i predobro...
No sto znam..nekade poslednive meseci pocnavme da go gubime patot...ili da ni se razdeluvaat nasite patista...dojde i toj cas, zavrsi...ima cuvstva uste megju nas, no...sto znam, komplicirano e premnogu i ne mozam da si objasnam, samo znam deka vaka ne biva.
Znaev i odnapred deka nisto ne e vecno, nekako znaev i deka vaka ke zavrsi, ama uzivav duri traese.
Sekogas ke ja sakam, na eden ili drug nacin.

Голема љубов = обострана љубов

Големата љубов е всушност мала љубов во мерата на просторот и времето, зашто се случува внатре во секој човек во ретки мигови.Но, тајната на нејзината големина е таа што не ја признава власта на просторот и времето и постои надвор и далеку од нив.Тогаш човекот станува вселена, а тие мигови се вечност...

За мене секоја љубов си е љубов. Нема голема, мала љубов. И да трае долго и да не можам да преболам, и да трае месец дена, а сепак била доволно силна, љубов си е. Секоја приказна за себе, секоја со различен интензитет и времетраење, секоја манифестирана и доживеана на различен начин.

Јас не можам да направам разлика помеѓу вистинска/голема и „обична“ љубов, па затоа вака гледам на љубовта.

Веројатно кога ќе станам стара баби4ка и кога ќе помислам на сите љубови што сум ги имала, само една ќе се истакнува од другите и ќе биде највпечатлива и најдобро ќе ја памтам. Баш таа една претпоставувам би била најблиску до тоа што луѓето го викаат „вистинска љубов“.

Ова се строго хипотетички изјави. :) Ќе знам точно кога ќе наполнам 70. :toe:

mojata golema ljubov e prekrasna uzivam vo sekoj moment so nego , se razbirame vo sekoj pogled i se sakame kako prviot den iako sme zaedno mnogu dolgo ...ednostavno im go posakuvam ova na site ostanati...:pipi:

golemata lubov? ZA DA DOZIVEES GGOLEMA LUBOV PRVIN TREBA DA TI BIDE VOZVRATENA .site se imame zalubeno no onoa pravoto doaga podocna.koga ke dojde prvata kavga i koga nekoj treba da popusti.koga ke imas razbirane za svojot partner za negovite potrebi .i koga na kraj se ke pukne .dali ova e golema lubov. NE .golema lubav e o0na koga poslem sekoj problem naogas zaednicko resenie koga ja sakas ili go sakas isto tolku mnogu kako prviot pat koga si se zalubil vo nea iako pominale 5 godini i custvuvas lubov kon svojot partner ne obvrska za da bides so nego.

golemata lubov? ZA DA DOZIVEES GGOLEMA LUBOV PRVIN TREBA DA TI BIDE VOZVRATENA .site se imame zalubeno no onoa pravoto doaga podocna.koga ke dojde prvata kavga i koga nekoj treba da popusti.koga ke imas razbirane za svojot partner za negovite potrebi .i koga na kraj se ke pukne .dali ova e golema lubov. NE .golema lubav e o0na koga poslem sekoj problem naogas zaednicko resenie koga ja sakas ili go sakas isto tolku mnogu kako prviot pat koga si se zalubil vo nea iako pominale 5 godini i custvuvas lubov kon svojot partner ne obvrska za da bides so nego.
Ај да не забегаваме... 5 години.... too much... добро почна, ама 5 години се премногу...:pos2:

За мене голема љубов претставува нешто чисто и како што кажува самиот збор големо... Како што кажа Буцио во еден пост на една друга тема поврзана со љубовта : Ја доживувам љубовта како некое повисоко ниво на блискост помеѓу две личности..
Големата љубов ја доживувам како безусловна поддршка,чуство на сигурност, потполност, исполнетост, да се чуствуваш сватено и почитувано покрај личноста која ти значи и на која и значиш и со која ја делите големата љубов...
Нема некоја голем филозофија.. Голема љубов се случува кога сакаш и саканата личност ти ја возвраќа љубовта.. Има ли нешто поубаво и поголемо од тоа?

Сум доживеал голема љубов, ми била возвратена, и траела 2 години без неколку дена (а сум имал и подолга врска, но не ми било вака), крајот дојде неочекувано, наеднаш... Се' уште тој период го чувствувам како најубав во мојот живот, период кога во мене владееја чувства за кои дотогаш не знаев дека воопшто постоеле, кога денот го планирав за заедничко уживање, период кога сфатив што значи да чувствувам безрезервна грижа за девојката, кога многупати жртвував свој личен интерес за нејзино добро и воопшто не се каев. Кога нејзината среќа беше причина за моја насмевка, а нејзината тага причина за мои и нејзини солзи... Би можел цела ноќ да набројувам причини зошто сметам дека таа љубов била мојата голема љубов, но мислам дека главното го посочив... А и освен тоа, сметам дека не може вака да се опише нашата голема љубов, зашто секој од нас ја доживува/доживеал на уникатен, единствен, за нас прекрасен начин, начин кој само за нас е разбирлив.

Big Love. Ko црнец од емтиви спот.

Интензитетот варира. Моментално мислам дека е ова - тоа.
Најмногу што може да се достигне. Шознам. Ем рекорд на долгото трчање, односно најдолга врска.

Big Love. Ko црнец од емтиви спот.

Интензитетот варира. Моментално мислам дека е ова - тоа.
Најмногу што може да се достигне. Шознам. Ем рекорд на долгото трчање, односно најдолга врска.

Ем уште некој месец и прстен ќе ставаш. :icon_lol: (j/k)

And yeah, I feel similar моментално. Не big love, туку the love. :pipi:

Ретко пишувам на вакви теми ... али ме копка нешто...

Па можеби сватив на крајот ...на една моја врска .
Мислам највеќе ги ценам загубените работи.
А ако не изгубам нешто ..нема да ја сватам вредноста..
Уште ден денеска ...понекогаш размислувам колку е бедно и осамено чувството
откако раскинав.
Не мислев дека ќе дојдат такви денови ..да се замарам за некоја пропадната врска.
Откога раскинав.. и гласот и беше поубав,насмевката,ставот ... се осеќав истовремено чудно и мизерно ... неможев да и кажам да се смириме ..нешто не ми даваше да попуштам...
Никогаш не сум бил љубоморен ... но срце ме јадеше ..не можев да спијам ..си викам ..леле сега којзнае со кој вол е ..
Нозете ми се пресекуваат кога ќе ја здогледам случајно ...а помина година и 2 месеци .. пусти година и 2 месеци неможам да влезам у асална врска ..
незнам дали сум опседнат или тоа е само голема љубов....

голема љубов за мене е дефинитивно овоа сега шо го имам,го имав и ќе го имам незнам уште колку време....значи едноставно и двајцата се сакаме и секој момент кога сме заедно ми е најубавиот дел од денот и сигурен сум дека љубовта спрема неа не е онаа обична љубов туку оноа вистинското.....едноставно се сме поминале заедно и може да кажам дека сега сме на врвот,на најубавите мигови кои ги поминуваме заедно :back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom