- Член од
- 14 ноември 2008
- Мислења
- 3.418
- Поени од реакции
- 856
брат ми , појќе пати со ред. ако со среќа нека му е годинава 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Scofield;2102580 Иначе погоре читам постови дека се паднала паричката кај Господ. :uvo: Како може паричката да се падне кај Господ кога тој е тој што треба да каже кај да се падне паричката и на кого да му ја даде среќата таа година. Ако знае некој нека ми кажи во која е смислата да се врти парче и за Господ.По мое напиша:тоа е надвор од умот[/B] :smir:
Ама финтава е што се дели и за куќата и за господ.Mалку преостро кажано за нешто што е традиција и треба да се почитува. И јас прв пат прочитав дека некој кршел од лебчето за работа. А за тоа зошто се крши за Господ мислам дека е со слично значење ко што е и домот, да се даде благосостојба и среќа на сите членови на семејството.
:salut:
Ама финтава е што се дели и за куќата и за господ.
Ајде тргни од логиката: кај се падна паричката? Kај Господ!
Самото лепче и паричката во него е благословена од Бога и гестот/обичајот на вртење паричка е дадено од Бога и како може и тој да биде "инволвиран" во тој чин кога едноставно од него зависи каде ќе се падне паричката,а чим се паднала кај него значи наместено/редено е.Па така му иде :smir: