Го симнал албанското знаме од Домот на културата во Тетово

Статус
Затворена за нови мислења.
Осуда и казна за овој насилнички напад над официјалниот симбол во општина Тетово , осуда заради палењето на знамето на албанската заедница признато со Устав.
Осуда и казна заради напад над полицајците.

Се молам да не излезат утре со соопштение од МВР од типот:

“Вчера ,рано наутро околу 5 часот , полициските службеници забележале лице кое се обидело да оштети официјално знаме , и го застанале за идентификација , при што лицето кое зборувало на македонски јазик во самоодбрана извадило нож кој го поседувал легално со фискална сметка , и три пати избодел во воздух , а потоа во телото на полицајците“

Си се ситиш за македонски знамиња што палат во Тирана, ама битно сега бараш законска заштита за знаме кое насилно ни го наметнавте.

Осуда и казна за овој насилнички напад над официјалниот симбол во општина Тетово , осуда заради палењето на знамето на албанската заедница признато со Устав.

“Вчера ,рано наутро околу 5 часот , полициските службеници забележале лице кое се обидело да оштети официјално знаме , и го застанале за идентификација , при што лицето кое зборувало на македонски јазик во самоодбрана извадило нож кој го поседувал легално со фискална сметка , и три пати избодел во воздух , а потоа во телото на полицајците“
Пушката дарди каква осуда.

сигурно дека подобро беше до тогаш отколку потоа,е сега ако ти до тогаш од мајкати си барал 100 денари да пиеш едно кафе,а сега партија те запослила во некоја приватна фирма и зимаш 12 000 денари сигурно дека ти си на коњ и си замислуваш дека си успешен човек.
Ај немај гајле нема да трае долго, тие пари што ги зимаш сега за брзо нема да ти бидат доволни ни да се прераниш со моменталнава политика на владава.
Како првин лепиш партиски, етикети ниту имам партиска книшка ниту некоја партија ме вработила, а уште помалку во приватна компанија. Ниту знаеш во компанија работам , ниту колку приходи оствараувам ниту што образование имам а изиграваш баба ванѓа колку зимам и што се замислувам:facepalm: Инаку околу економската политика немам многу сериозни забелешки на владава,а во однос како се понаша спрема рамковните додека ни ја рушат државата имам сериозни критики и несогласување во однос како се однесуваат спрема нив и како им попуштаат. Јас не подржувам партии јас подржувам , ставови, идеи и дела, за разлика од тебе што си искомплексиран и твоите фрустрации ги лечиш на форум со тоа што по се плукаш па и по својата држава без разлика дали е пред распаѓање или не. Ти си еден типичен македонски медиокритет, и ништо повеќе. Што имав ти кажав не мислам повеќе да ти одговарам на оваа тема, немам толку слободно време и енергија да го трошам на твоите глупости.

Американциве на марс се преселија а ние уште се замараме со палење знамиња :tapp:

Кој скот ти е овој дарданија тоа е невероватно. Баш заради мороните како него не ги сакаме шиповите. Пази, вика дека тој што го симнал знамето треба најостро да биде казнет а што се палат знамиња у соседна вукојебина никој не треба да биде казнет. Ај тоа нема да му го земеме за зло али пази ова. Овој наш го гребнал со нож и као напад на службено лице и државата треба да реагира а службено лице кога ја брани неговата ќерка у Гостивар од двајца монструми тогаш службеното лице е криво. Да ви се серам у сојот инцесоиден.

Што ако се Албанци? Што е и најверојатно.:)

Како првин лепиш партиски, етикети ниту имам партиска книшка ниту некоја партија ме вработила, а уште помалку во приватна компанија. Ниту знаеш во компанија работам , ниту колку приходи оствараувам ниту што образование имам а изиграваш баба ванѓа колку зимам и што се замислувам:facepalm: Инаку околу економската политика немам многу сериозни забелешки на владава,а во однос како се понаша спрема рамковните додека ни ја рушат државата имам сериозни критики и несогласување во однос како се однесуваат спрема нив и како им попуштаат. Јас не подржувам партии јас подржувам , ставови, идеи и дела, за разлика од тебе што си искомплексиран и твоите фрустрации ги лечиш на форум со тоа што по се плукаш па и по својата држава без разлика дали е пред распаѓање или не. Ти си еден типичен македонски медиокритет, и ништо повеќе. Што имав ти кажав не мислам повеќе да ти одговарам на оваа тема, немам толку слободно време и енергија да го трошам на твоите глупости.
Профил твој -
Образование, МАКАРЕНКО
Работа, трчкало во фирма ( амал )
Интелигенција КХМ КХМ
Запослен - ПАРТИСКИ СО КНИШКА

Во врска со државава, боље да ја нема отколку што ваква ја има!

Инаку околу економската политика немам многу сериозни забелешки на владава,а во однос како се понаша спрема рамковните додека ни ја рушат државата имам сериозни критики и несогласување во однос како се однесуваат спрема нив и како им попуштаат. Јас не подржувам партии јас подржувам , ставови, идеи и дела.

За вториот болд во право си, да секој треба да поддржува и цени дела, ставови и идеи а не само партии како партии(и нивни лидери), додека пак за првиот болд ........... ите-како треба да имаш забелешки околу економската политика на владата во последниве неколку години ................. али ајт да не ја носиме темава во оффтопик !

Кој скот ти е овој дарданија тоа е невероватно. Баш заради мороните како него не ги сакаме шиповите. Пази, вика дека тој што го симнал знамето треба најостро да биде казнет а што се палат знамиња у соседна вукојебина никој не треба да биде казнет. Ај тоа нема да му го земеме за зло али пази ова. Овој наш го гребнал со нож и као напад на службено лице и државата треба да реагира а службено лице кога ја брани неговата ќерка у Гостивар од двајца монструми тогаш службеното лице е криво. Да ви се серам у сојот инцесоиден.

Многу фрустрирано звучиш.

Реков нешто што не е во ред ?

И не знам што ти требаше Гостивар да го спомнеш , кога во овој случај ти губиш.

Се прашуваш зошто ?

Затоа што ако беа овие двајца полицајци како тој од Гостивар , денеска на вести ќе прочиташе дека еден македонец е убиен од полицаец во Тетово , поради напад со нож.

Јас не искажав жалење зошто не е убиен македонецот во Тетово , туку реков треба да се најде и казни.

Ич не реплицирај повеќе.

Никогаш не сум подржал и не сум сторил : симнување , палење , оштетување на знамиња.

Се додека сакам моето етничко знаме да се вее низ градовите , ќе ја разберам и потребата на македонците да го веат знамето.

Монтиран случај, но овој пат вистински.

уште нема протести против насилните славомакедонци?:вонзем:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom