- Член од
- 21 ноември 2012
- Мислења
- 1.174
- Поени од реакции
- 744
17. Случајот во Нерези каде што поминаа неказнето иако и видео снимки има ккако бркаат со секири.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
17. Случајот во Нерези каде што поминаа неказнето иако и видео снимки има ккако бркаат со секири.
Дека има политчки монтирани случки има ама мислам дека од 7 до 77 човек македонец неможе да го поднесе ова..едноставно ми се гади...да, зборувам само на интернет зошто ништо не ми останува незнам каде се тие македонски невладини организации кои излгеда работат само за партиите а никој не го кажува гласот на народот...затоа и ќе не испогазат...не сум за плаење на ниедно знаме ама има луѓе со ниска свест и култура а морам да посочам дека таквите повеќе ги има од албанската страна...и нема негирање...џабе тука се правиме пацифисти коа во сите нас гори каде повеќе каде помалку...Провокации за мали деца. На овие работи се палат мали деца. Лошо е кога политичарите ќе почнат да си играат другото е под 18.
Што си во право во право си, ајде да им ја оставиме државава до крај да ја докурцаат , за 11 годинии малце ја испоебаа, малце македонски глави се искршија , малце македонци се убија, малце е тоа што ние македонците плаќаме данок и почитуваме закони а овие ни плаќаат ни почитуваат. Дај да дигнеме раце што сакаат нека ни прават па ако треба нека ни ја распрчат државата. Тек тогаш најполни ќе ни бидат новчаниците, и резерварите, тек тогаш ќе бидеме сити и дебели, тек тогаш ќе изнакапуваме нови коли, тек тогаш ќе се потепаат по 1000 евра плати да ни даваат. Тек тогаш ќе плаќаш колку што они плаќаат за струја. Што си во право во право си Голема Албанија, 2001, Рамковен, Амнестија на терористи, непочитување на закони и држава , тоа е се заради тоа што нема што да се понуди не затоа што сакаат да ни ебат мајката . Пред 8-9 години милина беше кажи , Амнестија на терористи , територијална поделба од 2005 со кој места што никат немале над 20% рамковни со сила ги направија да има, тогаш Кондово кога се закануваше дека ќе го дигне во воздух Скопје , тогаш во тоа време имавме Американски стандард и се останато. Браво Добро Познат се надимина себеси. И тие децата кај Смилковско езеро ги утепаа зошто немаа што да понудат според твојава глупа логика. Мешаш баби и жаби. Затоа зошто си го гледаме само својот интерес а не гледаме малку пошироко затоа сме на ова дереџе, зошто добар дел од Македонците имаат вакви глупи ставови како што ти имаш во, стил што ме боли на комшијата што му гори куќата мене не ми гори, ама од многу интелегенција не сфаќа дека ако не се изгасне пожарот кај комшијата и неговата куќа ќе отиде во Курац.Прашање до шпоновите и каурите во врска со знамињава, дали одеднаш фрижидерите резервоарите новчаниците ви се наполнија мистериозно како со магија ?
Дали почуствувавте необјаснива заситеност во стомаците празни?
Можеби кватрото што ви е во фрижидер се трансформираше во кока кола, билниот кашкавал во ајдемаер, урдата во првокласно сирење, месниот нарезок во кртина од цицалче ?
Колите стари по 20+ години дали волшебно замирисаа на нова пластика и дали им се врати изгледот како пред 20+ години кога биле нови,сите со завршен факс се испозапослија по струка,платите рипнаа на 1000 евра ?
Болницине светнаа и се реновираа самите, струјата ја плаќаме по нормални цени ?
Нема гладни и боси никој не работи за 6000 денари, секој може да јаде што сака, и да си приушти достоен живот ?
Дали сето ова се случи од како почнаа гомнарииве со знамињава,и општо од како се лае исклучиво на националистичка база ,немајки што друго да се понуди ?
Или и понатака сте исти клошаришта како до пред некој месец и последниве 6 / 7 години ?
Денот на малцинствата? Тој ден колку месеци се слави? во законот за знамиња и законот за празници нешто пишува.Нели е најдобро тие да си го прослават денот како малцинство во Македонија, а ние да им го испочитуваме?
нека стават едно десетина таму пред тебе, кај и да си, водно, тафталиџе, ракотинци... и нека продефилира маршот на орлите под твој прозор. Има јака атмосфераВо врска со знамињата, не ми е јасно зошто воопшто да се наштети на нечие знаме.
Јас знам дека до пред 2001 па и до 2006/7 сум седел со Неџат, Шефкија,Аднан,Мирко,Богдан,Љатиф сме иделе на рамазани велигдени крштевки сунети, сме јаделе свинско сме цепале јагнешко кафе чаеви пиво вино ракија, курвата си беше курва без разлика дали се вика Милица или Линдита и никого кур не го болеше кој е што по националнсот или вера, џебот стално полн сите среќни весели и насмеани, сме се карале сме се расправале ама тоа било за работа и дневници расправија. Имаше еден давут ( босанац кој јадеше лајна на верска и национална база ама него никој го неќеше ни да го види не па да работи со него или да пие ) не ни требаа реклами владини за соживот.Што си во право во право си, ајде да им ја оставиме државава до крај да ја докурцаат , за 11 годинии малце ја испоебаа, малце македонски глави се искршија , малце македонци се убија, малце е тоа што ние македонците плаќаме данок и почитуваме закони а овие ни плаќаат ни почитуваат. Дај да дигнеме раце што сакаат нека ни прават па ако треба нека ни ја распрчат државата. Тек тогаш најполни ќе ни бидат новчаниците, и резерварите, тек тогаш ќе бидеме сити и дебели, тек тогаш ќе изнакапуваме нови коли, тек тогаш ќе се потепаат по 1000 евра плати да ни даваат. Тек тогаш ќе плаќаш колку што они плаќаат за струја. Што си во право во право си Голема Албанија, 2001, Рамковен, Амнестија на терористи, непочитување на закони и држава , тоа е се заради тоа што нема што да се понуди не затоа што сакаат да ни ебат мајката . Пред 8-9 години милина беше кажи , Амнестија на терористи , територијална поделба од 2005 со кој места што никат немале над 20% рамковни со сила ги направија да има, тогаш Кондово кога се закануваше дека ќе го дигне во воздух Скопје , тогаш во тоа време имавме Американски стандард и се останато. Браво Добро Познат се надимина себеси. И тие децата кај Смилковско езеро ги утепаа зошто немаа што да понудат според твојава глупа логика. Мешаш баби и жаби. Затоа зошто си го гледаме само својот интерес а не гледаме малку пошироко затоа сме на ова дереџе, зошто добар дел од Македонците имаат вакви глупи ставови како што ти имаш во, стил што ме боли на комшијата што му гори куќата мене не ми гори, ама од многу интелегенција не сфаќа дека ако не се изгасне пожарот кај комшијата и неговата куќа ќе отиде во Курац.
ne e mestenka. znaminjata bea cuveni nekolku den apo red. Sigurno gi palil nekoj od brvenica ili dolno sedlarce. ke go najdat!Голема веројатност ова со симнативе и запалениве знамиња да е местенка која доаѓа од Албанија а се извршува од нивните браќа тука во Македонија. Со оваа местенка Албанија во само еден чекор се амнестираше од тамошните случувања поврзани со премиерот и палењето македонски знамиња.
ne e mestenka. znaminjata bea cuveni nekolku den apo red. Sigurno gi palil nekoj od brvenica ili dolno sedlarce. ke go najdat!
Абе од 2001 до 2006 Швајцарија бевме, после 2006 до сега и пред 2001 ништо не чиниЈас знам дека до пред 2001 па и до 2006/7 сум седел со Неџат, Шефкија,Аднан,Мирко,Богдан,Љатиф сме иделе на рамазани велигдени крштевки сунети, сме јаделе свинско сме цепале јагнешко кафе чаеви пиво вино ракија, курвата си беше курва без разлика дали се вика Милица или Линдита и никого кур не го болеше кој е што по националнсот или вера, џебот стално полн сите среќни весели и насмеани, сме се карале сме се расправале ама тоа било за работа и дневници расправија. Имаше еден давут ( босанац кој јадеше лајна на верска и национална база ама него никој го неќеше ни да го види не па да работи со него или да пие ) не ни требаа реклами владини за соживот.
Ама што си во право во право си владава носи инвестиции пари купишта ама проклетија народ се по национализам се запнал.
Иди бе жити се обеси се не труј на форумов.
сигурно дека подобро беше до тогаш отколку потоа,е сега ако ти до тогаш од мајкати си барал 100 денари да пиеш едно кафе,а сега партија те запослила во некоја приватна фирма и зимаш 12 000 денари сигурно дека ти си на коњ и си замислуваш дека си успешен човек.Абе од 2001 до 2006 Швајцарија бевме, после 2006 до сега и пред 2001 ништо не чини. иди утепај се да не читам твои глупости и кретенска логика.
Дома ни дошол и правила ќе ни поставува..Осуда и казна за овој насилнички напад над официјалниот симбол во општина Тетово , осуда заради палењето на знамето на албанската заедница признато со Устав.
Осуда и казна заради напад над полицајците.
Се молам да не излезат утре со соопштение од МВР од типот:
“Вчера ,рано наутро околу 5 часот , полициските службеници забележале лице кое се обидело да оштети официјално знаме , и го застанале за идентификација , при што лицето кое зборувало на македонски јазик во самоодбрана извадило нож кој го поседувал легално со фискална сметка , и три пати избодел во воздух , а потоа во телото на полицајците“