GLS Logistic - Глобко логистик, превара?

Член од
15 декември 2014
Мислења
1
Поени од реакции
2
Ја отварам темава за да дадам информација дека поштата ГЛС Логистик започнува превара и не ги исплатува парите од пратките со откупнина.

Затоа сите кои праќате и сте редовни во глобко логистик заобиколете го,а сите останати кои се веќе засегнати односно на кои им се дужат пари нека ме известат за да започнеме групна постапка кај адвокат.Верувам дека има премногу луѓе на кои им се должат пари,на некои

Моето сомневање 2 дена откако ја пратив пратката.Иако најскапи со своите услуги,со човекот
договоривме да му ја испратам пратката преку глобко,неверувајќи дека може нешто вакво да се случи.И јас се изненадив кога прочитав на еден наш форум дека парите не ги исплатуваат поради тоа што газдата е во голем долг,па дури веќе почнал и да ги распродава сите коли во фирмата.

Во меѓувреме парите требаше да ги добијам во Саботата,но не се јавија.Веќе и знаев за што станува збор и дека тешко ќе стигнам до нив,бидејќи гледаат што е можно повеќе да закрпат и да ја затвараат фирмата.
Газдата решил од туѓи пари да се оправа,па како што разбрав дури и за вработените нема плати.

Недела им е неработен ден,па во понеделникот им се јавив и ми рекоа дека парите се во комбе и вечерта ќе бидат донесени.Не се јавија.Денес се јавувам и ми велат дека пари нема и дека има доцнење,а кога ќе има незнаат.

Во меѓувреме имав повици кон нив и бидејќи претпостаував што ќе се случи особено кога прочитав на форум сите повици од тогаш ми се снимени
А во нив од лаги дека парите се во комбе,јавете се вечер кај благајникот,прочитајте ни го серискиот број за да виделе до каде се парите,па се до тоа дека пари нема бидејќи им доцнат.
Потрошив 400 денари кредит,на заебанции и лажење од страна на глобко.

Немам намера да се расправам и да почнувам постапки,бидејќи не сум таков тип,а и денес бев многу зафатен за да им одам во фирма.Сакам и пробав со мирно да ги завршам работите ама овде јасно ми е дека парите ќе ги дадат само со викање или адвокат.

Се што успеав да направам денес покрај сите обврски е да се јавам на адвокатот кој ми е пријател,па утре поручек ќе одам до кај него бидејќи како што гледам само тоа е излезот.
Од него разбрав дека не сум бил само јас туку дека ова било измама од големи размери и што е најстрашно истата продолжува да се случува...
Она што разбрав е дека може доколку сакам,адвокатите може да ги изгори и да се земе голема оштета.

Доколку некој е засегнат и неможе да си ги земе сопствените пари нека ме контактира на порака.
Не планирам да одам на судење,но адвокатот ме охрабрува дека и без пари ќе ми ја води постапката.
Јас до утре поручек ќе ги чекам моите 14700 денари бидејќи не е во моја природа да одам по судови.Се надевам дека ќе имаат среќа да ме бараат.Инаку тешко нив.
Адвокатот кој бара сведоци и што е можно побрзо да започне постапка....

И совет,доколку можете избегнете го глобко (глс логистик) за праќање на пратки бидејќи вашите пари не се сигурни.Свои пари не може да си ги земете.

Во ГЛС за пари од откуп се чека отприлика 7 дена од подигањето на пратката.

Во ГЛС за пари од откуп се чека отприлика 7 дена од подигањето на пратката.

Нема врска ова!Досега кога имам праќано за 2-3 дена ми стигале парите.

И колегава на работа збореше нешто дека парите ги чека веќе 10 дена,а дали ги земал баш утре ќе го прашам.

Како и да е,јас сум запрепастен што ова го прават.Ако не ги бидува нека не им ги зимаат парите на луѓето.
Нема да ме чуди и да пропаднале,бидејќи цените им беа плафон,и никогаш немаа/ат иста тарифа.
За пратка кога сум праќал порано толку многу пати ги губеле што веќе престанав и да ги користам.
Имаат германска наплата,а талибанска услуга

Во услови на толкава конкуренција јасно е дека крајот ќе им дојде.

Туку чудно ми е.Пред некој ден ги имаше на Канал 5 дека ќе градат фабрика,а сега ова се случува.
Ќе испадне ова како со Субрата Рој.:)

Алтернатива за GLS?
Патем, ова со каснењето се однесува само на парите? Регуларни пратки испорачуваат без проблем, така?

Редовно ги користам услугите на Глопко и се познавам со повеќето од вработените, порано откупот го враќаа наредниот ден одкако е подигната пратката, последниов месец каснат со откупот, поради што имаат помалку персонал и премногу пратки. Ми каснат и мене, но после 2 дена им се јавувам и парите наредниот ден ми ги носат, во спротивно ќе треба да чекаш најмалце 10 дена. Да имал газдата проблем со пари, ќе ми го кажеше некој од познаниците тоа, претпоставувам :) Деновиве треба да добијам откуп па ќе прашам дали има вистини во ова, па ќе споделам.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Незнам колку е точно ова колку не, неможам ништо да тврдам. Но неможам да разберам како се осудувате да праќате пари преку пошта? Макар и приватна или државната. Секоја пратка во поштите поминува низ дополнителни прегледи, процени и препакувања. Кој ти гарантира дека вработениот што ќе ја обработи пратката нема да види дека внатре има пари и да си ги стави во џеб? После ќе се прави на три и пол како ништо да не било и никогаш повеќе нема да ги видиш тие пари, барем во нашава држава такви далавери се можни.

Има банки еден куп, можеш дирекно на сметка да му ги уплатиш на тој што треба и му стигаат за саат време, ако веќе не ти се плаќаат даноци, провизии или сакаш тој метод целосно да го избегнеш тогаш постојат луѓе кои скоро секој ден патуваат па доколку имаш таков близок може да ти заврши работа. И најдобро според мене е кога ќе се сретнеш со тој што треба да ти даде пари или ти да му дадеш. Лично на рака е секогаш најубаво. Кога чичко ми од САД може секој месец на својата фамилија да праќа пари по луѓе, незнам зошто тоа е тешко во Македонија да се направи од град до град.

Незнам колку е точно ова колку не, неможам ништо да тврдам. Но неможам да разберам како се осудувате да праќате пари преку пошта? Макар и приватна или државната. Секоја пратка во поштите поминува низ дополнителни прегледи, процени и препакувања. Кој ти гарантира дека вработениот што ќе ја обработи пратката нема да види дека внатре има пари и да си ги стави во џеб? После ќе се прави на три и пол како ништо да не било и никогаш повеќе нема да ги видиш тие пари, барем во нашава држава такви далавери се можни.

Има банки еден куп, можеш дирекно на сметка да му ги уплатиш на тој што треба и му стигаат за саат време, ако веќе не ти се плаќаат даноци, провизии или сакаш тој метод целосно да го избегнеш тогаш постојат луѓе кои скоро секој ден патуваат па доколку имаш таков близок може да ти заврши работа. И најдобро според мене е кога ќе се сретнеш со тој што треба да ти даде пари или ти да му дадеш. Лично на рака е секогаш најубаво. Кога чичко ми од САД може секој месец на својата фамилија да праќа пари по луѓе, незнам зошто тоа е тешко во Македонија да се направи од град до град.
Ти продавам мобилен телефон. Ај прати ми ги парите на сметка па ќе ти го пратам телефонот, може?
Не треси глупости. Откуп на пратки ти е најчиста работа. Го праќаш телефонот по сервисиве како ГЛС, тој што го купува не може да го добие телефонот додека не даде пари и после ти ги носат парите назад. Си имаш ти документ за се ова, не е на лепе очи.

На темава, доколку ви каснат со откупот најубаво е лично да појдете до дирекцијата кај Макпетрол складот во Лисиче. Барем во моите случаеви секогаш функционирало.

Алтернатива за GLS?
Патем, ова со каснењето се однесува само на парите? Регуларни пратки испорачуваат без проблем, така?
Карго Експрес, поефтин, едина разлика ќе ти се јават и од нивниот ценар ќе си ја подигниш пратката и ќе си платиш.
И јас со глобко сум ги чекал откупот назад осум-девет дена, но досега све ми донеле.

Со Каргото сум немал никогаш проблеми, другарче продава бубици па си ги праќа преку тоа, ако ги бендисаат ги плаќаат, ако не каргото ги враќа назад, reliable се.

Редовен корисник на дечкиве, секоја недела пратки релација Охрид - Скопје без никаков проблем. Јас сум екстра задоволен од дечкиве, пари не сум праќал ама за џиџи миџи се перфект.

Редовно ги користам услугите на Глопко и се познавам со повеќето од вработените, порано откупот го враќаа наредниот ден одкако е подигната пратката, последниов месец каснат со откупот, поради што имаат помалку персонал и премногу пратки. Ми каснат и мене, но после 2 дена им се јавувам и парите наредниот ден ми ги носат, во спротивно ќе треба да чекаш најмалце 10 дена. Да имал газдата проблем со пари, ќе ми го кажеше некој од познаниците тоа, претпоставувам :) Деновиве треба да добијам откуп па ќе прашам дали има вистини во ова, па ќе споделам.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Редовно сум ги користел и јас.Али сабајлево сретнав еден од коливе што вози низ Скопје и го потпрашав по што се запрепастив.

Помалку персонал имаат бидејќи половина избегале дека им се дужело 2 плати.
Човекот инаку вработен таму рече дека и он ќе ги чека уште два дена парите и после и он ќе бега.Абе викам човек,па како не дава плата кога еве зимате уште пратки.Вели не се знае дали и истите ќе пристигнат до целта.
И од другиве градови нема веќе кој да вози.Газдата плаќал редовно но заглавил кај некои лихвари и до душа е во долгови

Колку е вистина незнам,но со оглед на тоа што се работеше за вработен во глобко немам причина да не му верувам.

Ова лично го слушнав од вработен во ГЛС.И навистина е чудно како си врви карванот.Фирмата пропаѓа а они и натаму зимаат роба.Што ќе прават со робата којзнае.Може ќе ја даваат под залог.

Со Каргото сум немал никогаш проблеми, другарче продава бубици па си ги праќа преку тоа, ако ги бендисаат ги плаќаат, ако не каргото ги враќа назад, reliable се.
да враќаат назад али тоа задоволство другар ти го чини 250 (со букви двеста и педесет денари)
летоска се вадеа дека персоналот им е на одмор и дека ке касни испораката а потоа и откупот а сега што? на зимовање ли е персоналот?
ги носат парите али каснат со еден месец, веројатно работат со наши пари :)[DOUBLEPOST=1418813614][/DOUBLEPOST]@vivakastro нешто слично и јас начув од вработен

Карго Експрес, поефтин, едина разлика ќе ти се јават и од нивниот ценар ќе си ја подигниш пратката и ќе си платиш.
И јас со глобко сум ги чекал откупот назад осум-девет дена, но досега све ми донеле.

Јас со Карго функционирав скоро 1.5 година и само еднаш ми се случи проблем, пратка наместо Кавадарци замина во Гевгелија и излегоа во пресрет, го пратија по бус од ГВГ во Кавадарци. Стигна подоцна али пратката стигна. Момците се феноменални, секогаш излагале во пресрет.
Иначе, ти реплицирам за она што викаш дека треба да се оди до пункотот нивен кај ВИП хотел. Не мора да значи, зошто се доплаќа 30 денари за испорака до врата.

Ти продавам мобилен телефон. Ај прати ми ги парите на сметка па ќе ти го пратам телефонот, може?
Не треси глупости. Откуп на пратки ти е најчиста работа. Го праќаш телефонот по сервисиве како ГЛС, тој што го купува не може да го добие телефонот додека не даде пари и после ти ги носат парите назад. Си имаш ти документ за се ова, не е на лепе очи.

На темава, доколку ви каснат со откупот најубаво е лично да појдете до дирекцијата кај Макпетрол складот во Лисиче. Барем во моите случаеви секогаш функционирало.

Ај прочитај го уште еднаш претходниот пост што го напишав, па кога си толку паметен можеби ќе сфатиш што сакав да кажам. Во Македонија ако некој сака да те издупи, џабе ти е и документ и се. Еве и овој што ја отворил темата најверојатно има документ, ама џабе е кога парите уште не ги добил, со тој документ може само газот да си го избрише.

А со каргово се наплаќа според тежината на пратката или по далечината? Или и двете заедно? Дали има опција да помине каргото од врата кај мене да го земе и да го однесе до врата кај човекот И што го купил и колку се доплаќа за процедурата? Дали може да најдам некаде ценовник за Карго услугите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom