Gley.mk (македонска национална стриминг платформа за гледање серии и филмови)

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.001
Поени од реакции
8.325
Ете, само да можеш да заспиеш ноќеска мирно и да не ти врти мозочето ко ќе легнеш зошто ли, о зошто нема филм на албански јазик, а Алб е дел од проектот.
Прегледај го приврзокот 312283
Видов еден е засега.
Не ми смета да има и повеќе албански содржини на серии и филмови но чудно ми е албанецот не се залагал за повеќе да има албанска продукција содржини уште од сам старт :icon_lol:

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
ако палиш тв у дневна за формула тогаш кај гледаш нетфликс и хбо ?
Нетфликс имам на пц, 99% од денот сум на пц. За мојте имам Хбо. Пошто тоа Фокс и остали серии се исто срање.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.001
Поени од реакции
8.325
Интересни им се видео рекламите кој се надевам ќе ги пуштат Ads на Јутјуб, на телевизија, да напраат билборди, на автобуси, да направат реклами за списанија и весници и така ќе привлечат колку толку претплатници некој за почеток.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.770
Дали некој имал проблем со мејот за активација ? Се регистрирав преку две меил адреси но на ниту една не ми стигна потврда за активација.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.001
Поени од реакции
8.325
Дали некој имал проблем со мејот за активација ? Се регистрирав преку две меил адреси но на ниту една не ми стигна потврда за активација.

Види да не ти стигнала потврда во Spam. Некогаш вакви пораки стигаат во Spam.

Јас на телефон во Gmail апликацијата имам ставено еден Yahoo mail и некогаш не ми ги прикажува тие нови стигнати пораки најверојатно поради премногу пораки што имам или не знам што е причината па морав да одам преку веб прелистувач за да ја најдам пораката.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.770
Проверено во Spam, нема ништо.На ФБ им пишав ми го сугерираа истото.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.001
Поени од реакции
8.325
Можда од понеделник Марче, м? Поштариве ваљда не работат за викенд.
:icon_lol: Не мислев друг ден мислем малку покасно пак да провери мејл. Ако нека реагира нека им пише уште еднаш.

И мене денес ми се деси исто да не ми стигне порака на мејл. На друг форум сум заборавил лозинка и побарав за нова да сменам но не стигна сеуште на мејл .

Последно уредено:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Извршен менаџер е Дарко Перушески.
Mаркетинг директор мислам е тој албанецот Фатон Ислами. Доста младо момче.
Фатон на Бекстејџ кажа дека сакаат да го дигнат стандардот на кинематографијата во земјава и планираат да има и Gley originals кое јас мислам најверојатно е продукција серии и филмови правени само за на Gley да ги има.
Се се простува, ама да опнеш цена на нешто што веќе било бесплатно понудено долго време (или се уште е), и после да го покриеш позади некаков paywall, е малку залуден потег кон растење на ваков стриминг бренд (гледам тоа им е декларативната цел). Зборам од бизнис аспект. Прво, многу малку содржини имаат, друго истите како што реков повеќето од нас веќе ги имаат гледано. Ако сакаат да привлечат јузер-база треба да стават продукти кои претходно не биле достапни или не биле бесплатни долго време, или на ТВ. Ама за тоа треба пара, да откупиш стриминг права на филмови и серии (во доволно голем број, за да видат луѓево дека сте сериозни), а повеќето ќе ги потрошат парите на средување на сајтот и неговата функционалност (сајтот изгледа убаво според мене, нема да лажам, ама другово е проблематично).

На овој начин, дур стигнат да го "дигнат стандардот на кинематографијата во земјава" заедно со "Gley Originals" имаат многу, ама многу макотрпен пат пред нив, а и леб за јадење. Дотогаш, повеќето млади кинематографи во Македонија веќе ќе изградат кариери и без Gley. Подршка за наши - да. Но не безрезервна. Некој треба да им го прекрои бизниз планот.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.001
Поени од реакции
8.325
Се се простува, ама да опнеш цена на нешто што веќе било бесплатно понудено долго време (или се уште е), и после да го покриеш позади некаков paywall, е малку залуден потег кон растење на ваков стриминг бренд (гледам тоа им е декларативната цел). Зборам од бизнис аспект. Прво, многу малку содржини имаат, друго истите како што реков повеќето од нас веќе ги имаат гледано. Ако сакаат да привлечат јузер-база треба да стават продукти кои претходно не биле достапни или не биле бесплатни долго време, или на ТВ. Ама за тоа треба пара, да откупиш стриминг права на филмови и серии (во доволно голем број, за да видат луѓево дека сте сериозни), а повеќето ќе ги потрошат парите на средување на сајтот и неговата функционалност (сајтот изгледа убаво според мене, нема да лажам, ама другово е проблематично).

На овој начин, дур стигнат да го "дигнат стандардот на кинематографијата во земјава" заедно со "Gley Originals" имаат многу, ама многу макотрпен пат пред нив, а и леб за јадење. Дотогаш, повеќето млади кинематографи во Македонија веќе ќе изградат кариери и без Gley. Подршка за наши - да. Но не безрезервна. Некој треба да им го прекрои бизниз планот.
Се сложувам дека треба нешто што не е веќе видено и што ексклузива само за оваа платформа.

6 сезона на Преспав некаде во декември ќе биде достапна на Gley.mk и на телевизија МРТ 1. Така да ако сака некој да гледа што не гледал епизода на МРТ 1 а не сака да ја чека репризата исто на МРТ 1 ќе може исклучиво на Gley да гледа ако плати. Е сега ќе има луѓе ќе се претплата само за да вадат епизоди кој што ќе ги пуштат пиратски на други сајтови.
Ќе мора да се соочат и со тој проблем.

Од повеќето содржини ме привлече Црна свадба српска продукција на серија во кој и Тони Михајловски глуми таму.

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.770
Конечно стигна мејлот за потврда на активацијата после 1 ден.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.001
Поени од реакции
8.325
Конечно стигна мејлот за потврда на активацијата после 1 ден.

Само не се залетувај одма картичка да пишеш. За да испробаш 30 дена бесплатно инсталирај ја на телефон апликацијата и само логирај се. После ако сакаш и на телевизор инсталирај ја апликацијата и активирај го уредот. Нема да ти бара така картичка.

Со картичка може да се заборавиш и по 30 дена бесплатно да ти наплатат а ти може нема да се одлучиш дека сакаш да плаќаш. Не видов опција како на Netflix само да те одјави од картичката.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.001
Поени од реакции
8.325
Проверив на постар модел телевизор ( телевизорот е Philips) со Android tv оперативен систем и ја нема апликацијава а најлошото им е што немаат oпција Cast да може видеото да се гледа преку телевизорот.

На постари модели Аndroid tv оперативен систем телевизор нема ни HBO GO ама барем они имаат Cast.

Не знам без ова како мислат да функционираат кога сигурно повеќето имаат постари модели на телевизори со Android tv оперативен систем. Ќе треба таквите корисници да поврзуваат лаптоп со HDMI кабел.

Kajgana Shop

На врв Bottom