GLADIATOR II (2024) - Тема за тие што гo гледале филмот! (SPOILERS!)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
Зендаја е добра женска но нема никакви атрибути. Ни треба big tits и big ass женски. Таа е рамна како штица. А и другиве холивудски актерки ништо поарни. Освен оваа Сидни Свини у задње време што искача у јавност.
мора жените да не се убави, да не се сексуализираат (за децата го чуваат тоа), затоа знедија ја фураат

мажите не смеат да бидат мажествени, затоа е шлајман познат глумец денес

Член од
24 април 2024
Мислења
469
Поени од реакции
888
мора жените да не се убави, да не се сексуализираат (за децата го чуваат тоа), затоа знедија ја фураат

мажите не смеат да бидат мажествени, затоа е шлајман познат глумец денес
Зендаја е добра ко мајмун на скршена гранка, настрана изгледот и тапа актерка е. Затоа Florence Pugh е тука.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.026
@Harald само две работи не ми се допаднаа. Прво беше прелошата сцена со ајкулите, и второ, ваков филм мораше да заврши во арената, а не во Римската котлина :icon_lol:
Ако го оценуваме "во споредба" со првиот, тогаш да лош филм е. Инаку ако се тргнат на страна овие 2 сцени, филмот беше доста солиден. Педро Паскал и Пол Мескал го извозија филмов одлично.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.425
Поени од реакции
9.759
@Harald само две работи не ми се допаднаа. Прво беше прелошата сцена со ајкулите, и второ, ваков филм мораше да заврши во арената, а не во Римската котлина :icon_lol:
Ако го оценуваме "во споредба" со првиот, тогаш да лош филм е. Инаку ако се тргнат на страна овие 2 сцени, филмот беше доста солиден. Педро Паскал и Пол Мескал го извозија филмов одлично.
Najprvo, mi ispadna izjava od Ridli Skot deka vekje se raboti na 3ti del i deka sigurno kje go ima. Mozebi kje ima odgovori na nekoi od rabotite tamu.

Kje probam da odam hronoloshki so nastanite. Sakav da proveram dali istoriski se ok datite, deka vo prviot vojuvaat na sever so Germanskite pleminja, a na ovoj so Numidija, ama ne stignav.

Lucius, od naslednik do pobegulja, pa sin na Maksimus. Ne mi se svigja kako go napravia likot.

Jest da povekjeto Rimski imperatori se prikazani kako cklj faci, ama za ovie dvajca apla se nadminale :pos:

Ne mi se svigjase ich sho ja ubija majkata na Lucius, ajde tie senatorite neka, ama mozese da ja ostavat kako vazen lik od dvata dela.

Aj sho ne zavrshi vo koloseumot, zavrshi pred gradska porta (ako ima takva vo Rim) ili kotlina, da gi ostavea da se izmasakriraat poshteno, primer legionerite da gi zgmechat pretorijancite, kje im gi oprostev drugite raboti.

Se tepaat dvajca vo voda, preku 10000 vojnici gledaat, i ovoj so kamen go tepa be :facepalm:

Od mene nekade 7-8/10.

Последно уредено:
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.026
Najprvo, mi ispadna izjava od Ridli Skot deka vekje se raboti na 3ti del i deka sigurno kje go ima. Mozebi kje ima odgovori na nekoi od rabotite tamu.

Kje probam da odam hronoloshki so nastanite. Sakav da proveram dali istoriski se ok datite, deka vo prviot vojuvaat na sever so Germanskite pleminja, a na ovoj so Numidija, ama ne stignav.

Lucius, od naslednik do pobegulja, pa sin na Maksimus. Ne mi se svigja kako go napravia likot.

Jest da povekjeto Rimski imperatori se prilazani kako cklj faci, ama za ovie dvajca apla se nadminale :pos:

Ne mi se svigjase ich sho ja ubija majkata na Lucius, ajde tie senatorite neka, ama mozese da ja ostavat kako vazrn lik od dvata dela.

Aj sho ne zavrshi vo koloseumot, zavrshi pred gradska porta (ako ima takva vo Rim) ili kotlina, da gi ostavea da se izmasakriraat poshteno, primer legionerite da gi zgmechat pretorijancite, kje im gi oprostev drugite raboti.

Se tepaat dvajca vo voda, preku 10000 vojnici gledaat, i ovoj so kamen go tepa be :facepalm:

Od mene nekade 7-8/10.
Се сложувам со се што пиша, таа крајната сцена беше очај невиден.

Првиот дел е епски, нема лик и изјава што ќе го надмине Максимус со „what we do in life, echoes in eternity". За браќава императори, не ми сметаа толку, го имаа тој смешен и антипатичен момент што од прва сцена сакав брутално да умрат. Филмов ми имаше малку и Спартакус вајбс во арената кога пробуваа сите да избегаат.

Не знаев за трет дел, тогаш навистина претераа и ќе го усерат како и се досега.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.425
Поени од реакции
9.759
Се сложувам со се што пиша, таа крајната сцена беше очај невиден.

Првиот дел е епски, нема лик и изјава што ќе го надмине Максимус со „what we do in life, echoes in eternity". За браќава императори, не ми сметаа толку, го имаа тој смешен и антипатичен момент што од прва сцена сакав брутално да умрат. Филмов ми имаше малку и Спартакус вајбс во арената кога пробуваа сите да избегаат.

Не знаев за трет дел, тогаш навистина претераа и ќе го усерат како и се досега.
go ima od mnogu izvori, mislam deka e direktna izjava od glavniot.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.503
Filmot ne mi beshe tolku losh no ajkulite vo arenata e nevozmozno da se ignoriraat. Ridli treba vednash da se penzionira dodeka ne si ja ocrnil karierata.

Kajgana Shop

На врв Bottom