Ги оправдувате ли "белите" лаги?

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
Бела лага, црна лага.... сепак, лага е- нешто може да предизвика после многу болка и страдање.
Повеќе сум за да се прикрие вистината, отколку да се излаже, без разлика дали е или не е добронамерно.

Бела лага, црна лага.... сепак, лага е- нешто може да предизвика после многу болка и страдање.
Повеќе сум за да се прикрие вистината, отколку да се излаже, без разлика дали е или не е добронамерно.
Eпа токму белата лага се вика бела дека не го предизвикува истото. Инаку белата лага најчесто ја користам кога сакам да усреќам некој друг(Да бе, пожртвуван ја :) ),но и не заостанува тоа кога сакам да се усреќам самиот, се додека е во граници на нормалата(100% сигурен дека не правам ништо лошо, секако освен малце лажење(на пример татко ми не ме пушта некаде кај што знам дека можам а не можам да го убедам со вистини, епа тука идат лаги :) )
И то :toe:

Исти ку*ац друго паковање :vozbud:..... пак мамење е :smir:

Ја оправдувам до некој степен седодека не повредуваш никој.Сум слушнала многу бели лаги и сум кажала и знам дека се бели ама се чувствувам подобро зашто подобро звучи.Некогаш сите ја бараме само вистината но нема ништо опасно во бела лага.

epatoa e toa da izlazes za da ne povredis nekogo so vistinata oti ti sigurno nema da mu slapnis v lice da mn glupavo izgledas :D

Koristam beli lagi no so toa ne sakam nikogo da povredam ili navredam. Onaka od ljubopitnost koga sakam da doznaam nesto.

Исти ку*ац друго паковање :vozbud:..... пак мамење е :smir:

Не не, ти ќе ја кажеш вистината, но не целосната вистина... тоа не е мамење. :)

1. - Го напрати ли “тоа и тоа“?
- Не бе, што ти е... во мене ли се сомневаш ?!

( лажење )

2. - Го направи ли “тоа и тоа“ ?
- Да, признавам виновен сум.

( признавање, но не е сепак целосната вистина )

3. - Го направи ли “тоа и тоа“?
- Да, ама беше “вака и вака“. И уште “ова и ова“...
- Аман бе...
- Ама, тоа не е се` ...

( ете ја целосната вистина ( кај што ептен си го наебал :hehe: ) )

da gi opravduvam so drugi zborovi "belite" lagi se poistoveteni so zaobikoluvanje na vistinata

не лажам,кажувам шеги:) се шегувам,кажувам лажна вистина... ПУФФ

Јас не правам таква разлика помеѓу лагите,
лага си е лага, без разлика од кои цели таа постои,
а дали ги оправдувам лагите?
Тоа зависи од која личност се,
без разлика дали се бели или црни...
( само на една личност и ги оправдувам сите лаги )

Да ги оправдувам ..не знам зошто , ама ете ми се случува во некоја ситуација да излажам..малце:):)
Глуп пример еве ..не му пишував на момчето неколку дена СМС..и кога запраиве моабет , он ми вика : Зашо не ми пишуваш ова -она..Ја реков дека сум немала кредит..а имав , само не знаев шо да речам друго т.е глупаво ми беше да речам дека не сум знаела што да пишам...
:pos: Примеров .. :pos:

Да скријам нешто да.Ама да излажам не.Добро можеби само малку понекогаш баш кога ептен ми треба тоа ако не можам да се извадам од кашичката во која сум паднала.Епа го менувам почетниот став од не во понекогаш ама ситни лаги.

Лажам за да живеам...

А зошто да не лажам???Сите лажат...Некој повеќе, некој помалку но нема човек кој нема кажано барем една лага во текот на својот живот...Плус многу ми е интересно кога лажам...

А зошто да не лажам???Сите лажат...Некој повеќе, некој помалку но нема човек кој нема кажано барем една лага во текот на својот живот...Плус многу ми е интересно кога лажам...
Ова ти е:
Кога немаш свои мислења, и кога незнаеш што да оравиш,правиго она што го прават луѓето околу тебе...

Хмм, а кој нема кажано барем една лага во својот живот?
Ако под живот,го подразбираш оној предиод помеѓу раѓањето и смртта,или се`заедно, ќе ти одговорам:
Ниту една лага во својот живот нема кажано дете кое живеело помалку од неколку секунди, или еве,нека се минути...

п.с. ќе измислиш некоја нова дефиниција за живот?

Да, на пример дефиниција дека ти е језив примерот.

Шо збориш глупости, и зашо толку буквално ја сфаќаш работата.

Сите лажеме порано или подоцна. Белите лаги? Ги оправдувам. Никој нема да го убие нешто што нема да го дознае. Некогаш мора да се лаже. Сакаш-нејќеш, тоа ти е...

Ова ти е:
Кога немаш свои мислења, и кога незнаеш што да оравиш,правиго она што го прават луѓето околу тебе...

Хмм, а кој нема кажано барем една лага во својот живот?
Ако под живот,го подразбираш оној предиод помеѓу раѓањето и смртта,или се`заедно, ќе ти одговорам:
Ниту една лага во својот живот нема кажано дете кое живеело помалку од неколку секунди, или еве,нека се минути...

п.с. ќе измислиш некоја нова дефиниција за живот?

dobro zar iskreno mozes da mi kazes(pritoa u sebe da se zakolnes u taa licnost na koja i gi oprostuvas site lagi) deka nikogas ne si izlazal.??

...a sekoj ima svoja definicija za zivotot,i kakov treba da bide i sto ocekuva...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom