Генерална дискусија за светското првенство во Катар

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде нов светски шампион во ракомет?

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Нашиве пријателска со Израел играат во моментов гледам, 20-18 за нас. Има некој стрим да гледаме ?

Добро е за подготвителен натпревар, се испробуваат варијатни, но сепак, очекував повеќе.

BTW: На тајм-аути на натпреварот со Израел ја пуштаат All I Want for Christmas :popce:

реално да збориме, гледам има многу гласови дека Македонија ќе биде светски шампион, да и јас сакам, сите сакаме, но тоа е нешто невозможно, колку и човек да ппосакува, мое мислење е дека ќе успеат да се пласираат понатаму, но за повеќе тешко..плус сигурен сум дека Лазаров нема да се троши премногу, ќе се чува за ЛШ и Барса, играчиве на Вардар исто така..кога ќе видиш во глобала како да го гледаш Металург, раштиман...но, чуда се случуваат, дајбоже да стигнеме и до четвртфинале, па и за медал нека се борат зошто да не..ама како што вели Лазаров чекор по чекор..

Ova e daleku najdobra makedonska rakometna reprezentacija koja sme ja imale vo istorijata na toj sport kaj nas. Vo koj drug timski sport moze da se pofalime deka imame 99% igraci koj nastapuvat i toa uspesno vo Liga na sampioni /evroliga? Koga sme imale dva kluba vo TOP 8 vo evropa i so toa vo svetot na eden sport? Nikogas! Imame sega i Rotacija i iskustvo i Organizacija i Uslovi bukvalno se. Ova e toj moment koj kire i kompanijata go sborat celo vreme. Site raboti ni odat vo predlog i treba da sedneme i da si se gledame vo u gledalo. So Vakva Reprezentacija so eden Lazarov i Vugrinec, Mojsovski, Mirkulovski.... treba reprezentacii kako Tunis, Avstrija, Bosna da bidat kvalitetno roknati. Se razbira realnosta nema da bide takva ke se taktizira. Nie Avstrija ja imame tepano na EP kade ni falea igraci a tie sto nastapile bea von forma celo prvenstvo. Bosna e gadna ali nemat rotacija kako nas pa na sila ako treba ke gi sredime. Tunis osven da tepa i vleci neznaat povekje so niv ke bide najvazna oti e prva i na nekoj nacin najzaebana. Sepak ocekuvam pobeda. Hrvatska ke se mace so nas i nesto mi kazuva deka nasite najmnogu na toj duel se palat. Kako i da e kvaliteto go poseduvat psihickata sostojba e taa koja ke odluci kaj nas dali ke igrame za medal ili ke ja ispustime uslovno kazano poslednata sansa na ova generacija za OI i uopste za golem rezultat.

Вчера покажавме дека имаме добар број на играчи за ротација, нешто што досега многу ни недостасуваше. Солидно се покажаа скоро сите, иако игравме некако лабаво и без одбрана, во нападот бевме одлични.
Ќе биде интересно да се види кој ќе испадне од составот. Се надевам ќе го задржат Недановски, ама не ми се верува со три леви крила да отпатуваме :icon_mrgr:

Вчера покажавме дека имаме добар број на играчи за ротација, нешто што досега многу ни недостасуваше. Солидно се покажаа скоро сите, иако игравме некако лабаво и без одбрана, во нападот бевме одлични.
Ќе биде интересно да се види кој ќе испадне од составот. Се надевам ќе го задржат Недановски, ама не ми се верува со три леви крила да отпатуваме :icon_mrgr:
што му е на манасков во последно време, нешто промашува чисти зицери??

што му е на манасков во последно време, нешто промашува чисти зицери??
Знаеш што му е? Македонскиот синдром му е. Се дигна и тој у облаци после две добри сезоне, како и секој македонски спортист.
Сега на прво место му се диско и алкохол, па што ќе остане за ракометот, ќе остане...

Тоа е, место да гледаат да напредуваат у кариерите, они одма се ѕвезди, ти реков - ми рече. Нека продолжи у исто темпо, ќе го видиме за две години до кај ќе догура.

Знаеш што му е? Македонскиот синдром му е. Се дигна и тој у облаци после две добри сезоне, како и секој македонски спортист.
Сега на прво место му се диско и алкохол, па што ќе остане за ракометот, ќе остане...

Тоа е, место да гледаат да напредуваат у кариерите, они одма се ѕвезди, ти реков - ми рече. Нека продолжи у исто темпо, ќе го видиме за две години до кај ќе догура.
е па нека дојде во Вардар...хахахаха...

Сакам реален да сум, но тешко ќе биде да го освоиме тоа 2ро место во групата, треба да се помачиме и со Австрија и со Босна а највеќе со Тунис.. Па и Иран не го потценувам знаејќи каков менталитет имаме, може да се опуштиме дека сме фаворити па до последна секунда ќе имаме минимално водство и ќе стравуваме за победата наместо да ја решиме уште во прво полувреме.. Хрватска апсолутно сите ќе ги истолчи во групава.. Ние против Тунис ќе се мачиме, таа минус цела ќе биде плаче уште сега за на тикет.. Со Австрија ќе биде исто на сила и ќе се мачиме, бидејќи тие брз ракомет играат германски/скандинавски.. Со Босна стварно не знам, може дека немаат ротација па ќе ги добиеме на кондиција, или пак ќе проработи балканското во нив и ќе се здиват кога играат против балканска репрезентација особено ако се аутсајдери во тој меч.. Едино е сигурно 99% Хрватска ќе ги има максимум бодовите, за прва позиција не ни се размислува, додека јас мислам дека 2-3 екипи вклучувајќи не и нас ќе имаме исто бодови и ќе решава меѓусебни дуел..

Гледам читам од темиве за светсково и еве една генералка значи за да одиме во нокаут фаза ни требат 2 до 3 победи ако ги добиеме првите две со Тунис и со Иран а ќе ги добиеме тогаш можи комотно да си ги доиграме останатите три и немам намера да се замарам со групна фаза зш ќе ја поминиме ќе ја гледам релаксирано и опуштено е потоа следува главното најбитно е во 1/8 да бидиме перфектни оти џабе ќе ни биди ако имаме перфектна група а во 1/8 изгубиме се ќе оди повода затоа во група треба да се темпира добро за во нокаут фазата да се експлодира а не да се испукаме во група а во 1/8 ништо и еднаш кажав а ќе кажам и пак ќе завршиме во први 6-8 а каде точно незнам ама РИО 2016 не ни бега за ова последното да ме држите за збор

The attack happened totally unexpected as Aron Palmarsson said in Icelandic TV. He was with his cousin and they wanted to enter a cab. While entering the car he was attacked and punched by two strangers. Palmarsson already told the police and they started to investigate about the incident. "I am not going to allow these guys not to be punished as I already missed to training sessions with the national team," as the Icelandic newspaper "Visir" cites the playmaker.

:boksix:

Му ја ебале. :pos: Карабатиќ нарачал фајтери гарант. Нека се пазат нашиве да не пратат овие од Иран некој. :D

Гледам читам од темиве за светсково и еве една генералка значи за да одиме во нокаут фаза ни требат 2 до 3 победи ако ги добиеме првите две со Тунис и со Иран а ќе ги добиеме тогаш можи комотно да си ги доиграме останатите три и немам намера да се замарам со групна фаза зш ќе ја поминиме ќе ја гледам релаксирано и опуштено е потоа следува главното најбитно е во 1/8 да бидиме перфектни оти џабе ќе ни биди ако имаме перфектна група а во 1/8 изгубиме се ќе оди повода затоа во група треба да се темпира добро за во нокаут фазата да се експлодира а не да се испукаме во група а во 1/8 ништо и еднаш кажав а ќе кажам и пак ќе завршиме во први 6-8 а каде точно незнам ама РИО 2016 не ни бега за ова последното да ме држите за збор
Дуелот со Тунис е еден од најважните. Ако го победиме Тунис во голема мерка ќе ни се зголемат шансите за нокаут фазата. Иран е сигурна победа за сите репрезентации во групата,во тоа сум уверен. Хрватска мислам дека ќе не победи сите, а од другите репрезентации очекувам Босна да отпадне на крајот. Поентата е да не го тепаме само Тунис и Иран, туку да се потрудиме да завршиме први или втори за да имаме полесен противник понатаму...

Не требаше да играме ние некој си турнир пред СП или грешка сум нешто ?
Инаку еве Тунис, Швајцарија, Белорусија и Словачка во наредниве 2-3 дена играат турнир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom