Генерална дискусија - EURO 2016

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
13445604_2043046705920719_8134984352572398794_n.jpg

Арагнес му беше тренер на Шпанија во 2008..да беше нормален тренер немаше истата филозофија и истите играчи да ги форсира после СП 2014 покрај ваков огромен избор што го има Шпанија...Шпанија може да биди повеќе од пола од тие играчи само што овај не сака да ризикува и си ги повикува истите иначе смешно е да неможиш да составиш екипа од држава што три пати со ред ги дава ЛШ и ЛЕ шампионите и додаено со двократниот финалист Атлетико Мадрид..и да се мачат со едни умрени Чешка и да губат од Грузија на пријателски..Дел Боске не е нормален тренер според мене.

Аргентина не игра никаков фудбал искрено,ги гледав двапати на Копа Америка сега и ми се повраќаше ..нешто како полоша верзија од Италија само со подобри индивидуалци..тоа што сите му се победи се сплет на околности и индивидуални потези..и Аргентина неможи тоа посраното првенство Копа Америка да го освои а камоли Европското(хипотетички)..во Европа сите екипи знаат да играат фудбал и на резултат и нема лесни голови..

ФИнале како финале..на СП 2014 можеби Аргентина дури беше подобар противник реално ама сепак загубија..и нема логика да речиш дека ќе се прошетала Аргентина до трофеот ако играле во Европа..тоа се глупости живи..Аргентина не е нималку блиску до Шпанија кога се шеташе на последните две Европски
Кога ги спомна Мората и Нолито и екипте шо освојувале ЛШ и ЛЕ дај кажи кој шпански напад го имаат Атлетико,Реал и Барса ?

И не држи вода муабетов дека европските репрезентации биле подобри од Аргентина. Аргентина е моментално најдобрата репрезентација, ако денес има СП, би биле убедливо најголеми фаворити. .

Заедно со Германија.

Аргентина руши во Копа со 3 од 3 во група и гол разлика 10-1 , и тоа од 3 утакмици Меси и Агуеро им играа само околу 120-130 минути. Некој да не прати овде првенствата и да чита , ќе помисли Аргентина случајно стигна до финале СП , а Шпанија поради сплет на околности падна уште во групите. :pos:

eden drugar mi veli:
Eeee dodeka ronaldo se davi so island i nemoze gol da dade za pobeda,mesi 3 im zakaci na panama.
(i sleduva podujana triumfalna faca ,demek mi dokaza deka mesi pojak e :pos:)
Odi objasni mu deka Argentina i portugalija nemaat isti igraci i deka island e podobar od panama.

eden drugar mi veli:
Eeee dodeka ronaldo se davi so island i nemoze gol da dade za pobeda,mesi 3 im zakaci na panama.
(i sleduva podujana triumfalna faca ,demek mi dokaza deka mesi pojak e :pos:)
Odi objasni mu deka Argentina i portugalija nemaat isti igraci i deka island e podobar od panama.
Па и Велс и Португалија немаат исти играчи па пак Бејл гази. hhhhhh

abe da mu vidis suratot samo,se custvuvase bateto kako mesi so panama da im dal 3 gola na argentina :D

Еве како Холанџаниве го гледаат европсково. Јас сум за нив, кога гледам само какви репрезентации се влечкаат на терен голема штета е што таква фудбалска нација не се пласира.

Јас зборувам за моменталната форма и игра момак , а со моменталната форма Аргентина ќе го избрише теренот со Шпанија. Ниту една екипа не покажа доминација на европското , дури ни Германија и Франција кои се фаворити за освојување. Факт е дека квалитетот на ова европско е најниско до сега , нема да ме чуди и Хрватска или Португалија да го освои.

Ако останат истите состави до 2018 во Русија , а не гледам колку драстично можат да се сменат, Аргентина за мене е број 1 за освојување.
Како бе брат после еден натпревар очекуваш некоја репрезентација да воспостави доминација на европсково? Па само ЕДЕН натпревар е изиграно, почекај да завршат барем натпревариве од групите па после донесувај заклучок. Можеби сите овие репрезентации што ги наброја ќе имаат 3 од 3 во групната фаза. Си изгледал ти еден натпревар и готово донесе заклучок дека репрезентацииве се слаби.

Дајте бе линк за хрт2 да ја гледаме Хрватска

Очигледно луѓето тука сеуште не научија дека Европските фудбал е на највисоко можно ниво денес и секоја репрезентација знае да игра фудбал...Аргентина ќе му закачи 5 гола на Панама или Парагвај и тука има масовно свршување на Меси,Игуаин и Агуеро..па и прв фаворит за титула би биле ако играле во Европа и ќе ги збришат сите:pos:..

Ќе дојди пак СП по две години живи здрави да сме само,пак ќе освои Европска репрезентација и пак ќе пишите тогаш дека Аргентина била најдобра..класика.[DOUBLEPOST=1466178967][/DOUBLEPOST]
Кога ги спомна Мората и Нолито и екипте шо освојувале ЛШ и ЛЕ дај кажи кој шпански напад го имаат Атлетико,Реал и Барса ?

А зошто само нападот е дел од тимот?..во Атлетико играат Саул,Коке,ХуанФран,Габи и Торес кои изиграа одлична сезона и имаа важна улога за пласманот во финале во ЛШ..кој од овие има добиено шанса од Дел Боске?..

Во Реал Мадрид(Европскиот шампион) играа Иско,Хесе,Васкез,Рамос,Карвахал и Начо..сите со солидна минутажа и доверба во најголемиот клуб во светот,а во Шпанија Дел Боске освен Рамос никој не есапи.

Во Барселона(Шпанскиот шампион) играат поголемиот костур од Шпанската репрезентација и оправдано играат сеуште за репрезентацијата но тоа е поради перформансите во минатото а не дека беа во којзнае каква форма оваа сезона..реално Иниеста,Пике и Бускетс да имаат по 40 години и да се со една нога пак ќе ги повика..а С Роберто на онаква одлична сезона мораше да го повика и да му даде шанса.

Лудост и бесмисленост е да се повикаат Фабрегас,Силва и Педро за некој што повеќе заслужува шанса и изигра подобра сезона во подобар и посилен клуб од Челзи и Сити..Дел Боске го критикувам бидејќи чоекот се плаши да промени нешто(или не е способен) во составот кога очигледно не оди и не функционира

Последно уредено:
Neka se preispita odlukata za prosiruvanjeto na brojot na reprezentacii.Ocajni se dosega poslabite reprezentacii.

Ceska nemaat sut veke 37 minuti.Samo ednas pominaa pola teren.

Hrvatska igraat maestralno .

Хрватска убедливо го игра најдобриот фудбал на првенствово. Баш би сакал да стигнат до полуфинале, финале.

Од два натпревари неможиме да заклучиме кои се најдобри..повеќето екипи си ја бараат формата и калкулираат од сега бидејќи нема никаква логика да се трошат уште сега и да даваат 100% од себе ако не е неопходно..во форумот имам забележано дискусиите се водат периодично,од денес за утре..

На третиот дуелот ако Хрватска хипотетички загуби од Шпанија со 4-0 тука од лајно подолу ќе ги направите..затоа не си прогнозирајте многу пред време бидејќи после групната фаза можи комотно Хрватска да испаднат од било која репрезентација бидејќи е еден натпревар и се можи да се случи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom