Генерална дискусија - EURO 2016

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Dimitri Payet has created 14 chances in 2 games.

Most chances created by a French player in an ENTIRE Euro tournament: Zidane (15)

Некако, добрите 3-4 месеци на Паје ке бидат скоро година дена.

Колку очајно првенство еј. Да беше светско место европско , Аргентина ќе се прошетате до трофејот.
Првите два три дена гледавме добро првенство со јаки утакмици ама како да спласна ритамот ваљда ова второ коло сите ке муљаат малце ќе се натезаат и калкулираат во 3 ќе има јаки помеѓу тие директно што ќе се борат за пласман во 1/8 финале и од нок аут фазата очекувам јаки утакмици зашто веќе нема извини него што изиграш тогаш тоа ти е.

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Да секако:pos:..уште не научивте дека Европските екипи се врвот на фудбалот?..па Аргентина на СП во 2014 едвај со Швајцарија и Белгија се справи а камоли да игра против Франција(со нормален тренер),Германија и Шпанија(со нормален тренер)

Дел Боске не е нормален тренер? Па 1 светско и 2 европски има. Туку кажи генерацијата им е пола во пензија веќе. Фактот шо Нолито и Мората им се во нападот зборува се. Оваа Шпанија не е ни на пола од таа во времето на Чави , Пујол , Давид Виља , Касилијас, Чаби Алонсо , ... Кога ќе се пензионира и Иниеста за 2-3 години , ќе биде тотал распад система.

Германија е единствена шо може да и се носи на Аргентина , моментално овие 2 се врвот на фудбалот. И се носеше рамноправно во финалето 2014 , незнам за каква доминација зборуваш на Германија. Франција е само имиња , далеку од колектив. Ќе го јадат од првиот посериозен противник.

Последно уредено:
Дел Боске не е нормален тренер? Па 1 светско и 2 европски има. Туку кажи генерацијата им е пола во пензија веќе. Фактот шо Нолито и Мората им се во нападот зборува се. Оваа Шпанија не е ни на пола од таа во времето на Чави , Пујол , Давид Виља , Касилијас, Чаби Алонсо , ... Кога ќе се пензионира и Иниеста за 2-3 години , ќе биде тотал распад система.

Германија е единствена шо може да и се носи на Аргентина , моментално овие 2 се врвот на фудбалот. И се носеше рамноправно во финалето 2014 , незнам за каква доминација зборуваш на Германија. Франција е само имиња , далеку од колектив. Ќе го јадат од првиот посериозен противник.

Арагнес му беше тренер на Шпанија во 2008..да беше нормален тренер немаше истата филозофија и истите играчи да ги форсира после СП 2014 покрај ваков огромен избор што го има Шпанија...Шпанија може да биди повеќе од пола од тие играчи само што овај не сака да ризикува и си ги повикува истите иначе смешно е да неможиш да составиш екипа од држава што три пати со ред ги дава ЛШ и ЛЕ шампионите и додаено со двократниот финалист Атлетико Мадрид..и да се мачат со едни умрени Чешка и да губат од Грузија на пријателски..Дел Боске не е нормален тренер според мене.

Аргентина не игра никаков фудбал искрено,ги гледав двапати на Копа Америка сега и ми се повраќаше ..нешто како полоша верзија од Италија само со подобри индивидуалци..тоа што сите му се победи се сплет на околности и индивидуални потези..и Аргентина неможи тоа посраното првенство Копа Америка да го освои а камоли Европското(хипотетички)..во Европа сите екипи знаат да играат фудбал и на резултат и нема лесни голови..

ФИнале како финале..на СП 2014 можеби Аргентина дури беше подобар противник реално ама сепак загубија..и нема логика да речиш дека ќе се прошетала Аргентина до трофеот ако играле во Европа..тоа се глупости живи..Аргентина не е нималку блиску до Шпанија кога се шеташе на последните две Европски

Франција ќе го јади од прв посериозен противник, Англија ќе го јади од прв посериозен противник, Шпанија ќе го јади од прв посериозен противник, Германија ќе го јади од прв посериозен противник.. Ова го прочитав 100 пати на форумов деновиве.. Добро бе луѓе кој е тој посериозен противник?!?! Италија со Џакерини и Едер?

Франција ќе го јади од прв посериозен противник, Англија ќе го јади од прв посериозен противник, Шпанија ќе го јади од прв посериозен противник, Германија ќе го јади од прв посериозен противник.. Ова го прочитав 100 пати на форумов деновиве.. Добро бе луѓе кој е тој посериозен противник?!?! Италија со Џакерини и Едер?
Едни од други ќе го јадат и на крај Хрватска освојува.

Јас зборувам за моменталната форма и игра момак , а со моменталната форма Аргентина ќе го избрише теренот со Шпанија. Ниту една екипа не покажа доминација на европското , дури ни Германија и Франција кои се фаворити за освојување. Факт е дека квалитетот на ова европско е најниско до сега , нема да ме чуди и Хрватска или Португалија да го освои.

Ако останат истите состави до 2018 во Русија , а не гледам колку драстично можат да се сменат, Аргентина за мене е број 1 за освојување.

Не е слаб квалитетот на првенството, туку е многу изедначен. Има 6-8 екипи кои можат да ја освојат титулата. Какви екипи со никаква игра станувале светски шампиони. Турнирскиот систем на натпреварување е преживување, нормално е да се калкулира, посебно кога од 4 групи одат по 3 репрезенатции.

Јас зборувам за моменталната форма и игра момак , а со моменталната форма Аргентина ќе го избрише теренот со Шпанија. Ниту една екипа не покажа доминација на европското , дури ни Германија и Франција кои се фаворити за освојување. Факт е дека квалитетот на ова европско е најниско до сега , нема да ме чуди и Хрватска или Португалија да го освои.

Ако останат истите состави до 2018 во Русија , а не гледам колку драстично можат да се сменат, Аргентина за мене е број 1 за освојување.
Да бе да истиот муабет со Аргентина веќе 10 години.. Ги тепале Панама и Боливија и ќе го збришеле терено со Шпанија.. Важи
Ќе дојди голема утакмица ќе се посерат Игуаин и Агуеро пак.. Добро за нив шо играт со Венецуела и САД до финале.. Европско ако е низок квалитет за Копа шо да речиме :pos:

Ако продолже со играта прикажана против Белгија ништо чудно да изненадат и да стигнат далеко Италија

Мора да се признае дека ова Европско е нешто послабо по квалитет од претходните. Реално сите поголеми репрезентации се ослабени. Освен за Белгија, за никој друг не може да се каже дека „ова е една од подобрите генерации“ на таа земја. Ама баш поради тоа борбата за титулата може да биде поинтересна.

Инаку гледам се споредува со Копа Америка, и не знам зошто, се хејта Аргентина. Мене ми е криво зошто поради работни обврски не можам редовно да ја следам Копа Америка. Ама од она што го гледам низ прегледи и хајлајтси, многу е поинтересен и подинамичен турнир од Еврото.

И не држи вода муабетов дека европските репрезентации биле подобри од Аргентина. Аргентина е моментално најдобрата репрезентација, ако денес има СП, би биле убедливо најголеми фаворити. Тоа е повеќе од очигледно. Од СП 2014 до сега играше куп натпревари против европски репрезентации, додуша пријателски, ама загуби само од Португалија. Среде Дизелдорф им заби четири гола на Германците. И во финалето на СП беа подобар противник, но не ги искористија шансите. Мислам дека оваа Копа Америка би требало да се прошетаат до титулата, ама ајде, ќе видиме....

Мора да се признае дека ова Европско е нешто послабо по квалитет од претходните. Реално сите поголеми репрезентации се ослабени. Освен за Белгија, за никој друг не може да се каже дека „ова е една од подобрите генерации“ на таа земја. Ама баш поради тоа борбата за титулата може да биде поинтересна.

Инаку гледам се споредува со Копа Америка, и не знам зошто, се хејта Аргентина. Мене ми е криво зошто поради работни обврски не можам редовно да ја следам Копа Америка. Ама од она што го гледам низ прегледи и хајлајтси, многу е поинтересен и подинамичен турнир од Еврото.

Глеј ги натпревариве од Еурово само на хајлајтси и ќе ти биде исто интересно и динамично :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom