Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Додека ти се се тешиш кој како и зошто би купил, хбох слим го нема веќе на полиците за продажба. Е ТОА ЈАС ТИ ГО ЗБОРУВАМ

Човече, ШТО МИ Е МЕНЕ ГАЈЛЕ?!

Кога ни ти не можеш да ја наброиш причината зашто е тоа така, освен ради МАРКЕТИНГОТ на Microsoft. Така?
Ај сеа убаво размисли што ти е тебе битно во дискусијава, која фирма прави подобри конзоли или која фирма има подобар маркетинг?

Си запнал со тоа маркетингот и се грижиш за Мајкрософт ко да е на татко ти компанија...10 страни уназад ти викам да прекинеш со продажбите кои не значат НИШТО на индивидуата. Бар да знаеше зашто се продава повеќе еј!

Вака само пишуваш "Xbox Slim се продаде зверски, браво за Мајкрософт срциња се ги сакам највеќе. Не знам зашо се продаде повеќе, нема ништо повеќе од PS3, ни блу-реј, ни онлајн, ама на луѓето изглеа не им е битно тоа. Зомбија се на маркетингот на Microsoft.". Сфаќаш сеа зашто се закопуваш сам?
Мислиш дека ни кажуваш нешто, уствари никој не те сфаќа сериозно....

Да мислеше малце и да не бркаше бројки цело време по нет, ќе сфатеше дека главната причина за разликата е најверојатно Natal. Али хеј, премногу е да барам од тебе место да пастираш бројки и да прашуваш бесмислени прашања, за промена да анализираш и да ни кажуваш твои мислења?

Да не збориме што УШТЕ не одговори на прашањето што биле твои фактори во купување на 360ката, бидејќи се фалеше дека не било ради пиратските игри. ;)

Си запнал со тоа маркетингот и се грижиш за Мајкрософт ко да е на татко ти компанија

може има акции Џои :pos:
i doubt it

добро бе другови, ко од вчера да имате нет, така функционира светот наш, све што е повеќе меинстрим е поглобализирано.
кога оние келешине Лејди Гага и Бибер им беа наметнати на луѓето преку ноќ... не викам дека нечини Иксбоксот напротив супер си е, но многу моќната кампања и огромните капитали на Били го однесоа таму кај што е сеа.

--- надополнето ---

А да си се развиваше по нормален терк, како све останато во светот на технологијата, сеа Иксбокс ќе имаа 150 души во МК... 100 на залиха во компаниите за бела техника, 50 доделени од наградни игри.

New Xbox 360 S UK release outshines PS2 & PS3 Slim launches

Одличен маркетинг од страна на мајкрософт, новиот хбох лета како алва

X360 200,322 (+412%)
DS 116,011 (-4%)
Wii 63,942 (-1%)
PS3 56,951 (+1%)
PSP 34,076 (-5%)
PS2 20,060 (-5%)

Ова е само за минатава недела!!!

Хбохот не нуди ништо повеќе од пс3 но сепак го купуваат. Сепак на гејмерите фрее онлајн и блу реј плеер не им е битен а?

Него овдека има за 13 800 денари за порачка им пишав за достава до мк очекувам одговор.

И за 8200 денари го има хбох аркаде (уште малце цена како пс2 :) )

http://www.shopto.net/XBOX 360/VIDEO GAMES/XB2AR02-XBox 360 Arcade Console.html
Па истото ова се случуваше и кога излезе PS3 слим, само во корист на PS3. И најверојатно ќе продолжи до излегувањето на Move...
Поважна е продажбата на игрите каде повеќе се заработува, а тука бројките се изедначени.

кога оние келешине Лејди Гага и Бибер им беа наметнати на луѓето преку ноќ... не викам дека нечини Иксбоксот напротив супер си е, но многу моќната кампања и огромните капитали на Били го однесоа таму кај што е сеа.

А парите на „Кевин Батлер“ зошто се? Тие ништо не потрошиле на реклами, така.

Па истото ова се случуваше и кога излезе PS3 слим, само во корист на PS3. И најверојатно ќе продолжи до излегувањето на Move...
Поважна е продажбата на игрите каде повеќе се заработува, а тука бројките се изедначени.

Не е точно ни едно ни друго, хбох слим според анализите попродаван е и од пс2 и од пс3 кога биле промовирани. Иако имам хбох во план сум да земам слим.

--- надополнето ---

Не дека сум бил фанбој на хбох или мајкрософт туку едноставно дека го направија на изглед баш како што сакам да изгледа една конзола. А и д ане ми бучи како трактор како овај

Лесно може да се провери...
worldwide sales of the PS3 Slim in the first week are around 500,000 units.
http://gamer.blorge.com/2009/09/08/ps3-slim-sales-boost-what-it-means-for-wii-and-xbox-360/
Спрема 200 000 примероци на xbox 360 slim во првата недела сега.

Што се однесува до вкупниот број, xbox 360 има 41 милион продадено, во однос на 36 милиони PS3. И не е некоја разлика, имајќи во предвид дека xbox 360 излезе една година порано, а ова е трка на долги стази.
Така да нема нешто многу да смени тоа што xbox – от моментално подобро се продава. Утре тоа ќе биде пак PS3.

Море многу сте досадни со бројкиве... Дај зборувајте за игри. Еве на пример кажете 360 игра која што е подобра од inFamous? (ист жанр немој да ми рече некој Alan Wake или Gears of War) На пример, на Crackdown (и кецот и двојката заедно) ги сере.

Joey GO! :)

А парите на „Кевин Батлер“ зошто се? Тие ништо не потрошиле на реклами, така.

И ја тоа се чудам, наводно Сони има поише приходи ама...
Не е се до рекламите. Можеби производители да беа кој било други не ќе ги токмеа вака лесно.

Море многу сте досадни со бројкиве... Дај зборувајте за игри. Еве на пример кажете 360 игра која што е подобра од inFamous? (ист жанр немој да ми рече некој Alan Wake или Gears of War) На пример, на Crackdown (и кецот и двојката заедно) ги сере.

Ја пробав crackdown 2 графика има хмм како гта сан андреас :) приказна нема, ама има заразен гемплеј. Одвои 20-30 мин и готово навлегуваш во тој свет. Сум ја пробал и prototype итересна игрица ама ни crackdown Ни prototype не сум ги играл како што треба. Ги уклучувам само на 15-тина мин за забава. Друго интересно во такви игри неможам да пронајдам.

Joy имаш хард диск на Xbox 360 ако немаш стави си и ке ги снимаш игрите хард нема да ти брмчи како трактор

Џабе пробуваш, ако добиеш било каков одговор ќе биде као "ја не сум играл" или "еве ти бројки од ова или она, види сам како иде продажбата на Alan Wake и Gears of War".
800 поста ќе начука темата, а Џои уште не го направи тоа што вети - дека ќе ни објасни зашто го избрал Xbox360. А се испофали таа вечер дека ќе не "заќути".

Аиде море Џои, доста со бројките, објасни ни те молам. :)
Или срам ти е да признаеш дека некој ти го донел X-от од Америка кога PS3 не ни беше излезен?

Упс, веќе пишал за игрине...:D

Фала богу, на војнава и дојде крајот.

Дури и самите луѓе од Microsoft признаваат кој е во право и кој е најјак!

"Rahul Sood, Voodoo PC founder and current CTO of gaming at HP, spins an interesting yarn about an aborted Microsoft project that would've let PC and Xbox gamers face-off. The only problem? During testing, the PC gamers cleaned Xboxers' clocks.

In the middle of a rumination on the lukewarm state of PC gaming, Sood divulges some details of a project Microsoft was working on "many many months ago" to let PC and Xbox users face off in games like Gears of War and Unreal Tournament, an effort that would've effectively bridged the gap between Xbox Live and Windows Live.

Sadly for the project, the fight wasn't exactly a fair one:

I've heard from reliable sources that during the development they brought together the best console gamers to play mediocre PC gamers at the same game... and guess what happened? They pitted console gamers with their "console" controller, against PC gamers with their keyboard and mouse.
The console players got destroyed every time. So much so that it would be embarrassing to the XBOX team in general had Microsoft launched this initiative."

И кога ќе читам некој како на гејмпад било ѕверски да се играат FPS...:)

500x_mousevscontroller2-2.jpg

Sry вака off topic али ... ErT дадена е дата кога излегува InFamous 2 ? :):) A и ја сврте така ?

Sry вака off topic али ... ErT дадена е дата кога излегува InFamous 2 ? :):) A и ја сврте така ?

Оф топик: inFamous 2 излегува 2011, нема точна дата. Кецот го свртев јас со Good Karma , а брат ми со Evil Karma . Сега останаа уште Blast Shard-ојте за Платинум трофеј.

Он топик: Јoey where are you? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom