Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Harry Potter е хардкор игра? Идам да плачам во некое ќоше.........

Таа може да е детска игра, меѓутоа начинот на кој кинект ќе биде вклопен е одличен. Магии ќе се прават со раце ќе фрлаш топки или ќе мафаш со мечеви што ли знам јас. Принципот ќе биде сличен и кај хард кор игрите. Тоа го зборувам јас...

--- надополнето ---

Fighters Uncaged нова игра која ќе биде објавена од страна на Ubisoft експузивно за на хбох 360 односно кинект.

Full Body Combat

Using the power of the Kinect, for the first time, gamers are able to realistically fight using their bodies.
Unleash 70 devastating moves inspired by free-fight combat techniques.
Fight using your fists, knees, legs, elbows and even your head to take out opponents.
Body tracking allows for accurate dodging and blocking of incoming strikes delivering players directly into the game.

Ова? Што мислите за ова, или за вас ова е сеуште детска игра. Што и да речите не битно се повеќе и повеќе игри се најавуваат за кинтект, и се и повеќе експузиви одат за кинект. Него со мове за да маваш со нога што треба да направиш да залепиш едно на нога? Или да стегниш X :pos2::pos2::pos2::pos2:

Па подобро X ќе стиснам него живот да си ризикувам, а и предметите околу мене ќе ги ставам во опасност. Ај направи го она на 0:20 ама и 50% од другите потези. Или се ненормални па направиле точно секој напад да го изведеш или ги направиле многу полесно пример помрднување на нозете и тн и тн (што е многу глупо). А за МОВЕ само што најавија дека и МАГ ќе има подршка YEAH ! Тоа ти е хардкор игра ...

Па подобро X ќе стиснам него живот да си ризикувам, а и предметите околу мене ќе ги ставам во опасност. Ај направи го она на 0:20 ама и 50% од другите потези. Или се ненормални па направиле точно секој напад да го изведеш или ги направиле многу полесно пример помрднување на нозете и тн и тн (што е многу глупо). А за МОВЕ само што најавија дека и МАГ ќе има подршка YEAH ! Тоа ти е хардкор игра ...

За тоа е уште полесно, но највероватно Мајкрософт бара за да докажат дека е фрее контролер на почеток. Не би имало ама баш никаков проблем да држиш џојстик во рака и да маваш.

Ај кога веќе тргна муабетов накај motion контролери, да ги оставам моите 2 центи.

Не ми се свиѓаат. Ничиви.

Пред да продолжам да кажам дека нема пробано ниеден. Дури ни Wii. Али сакам да објаснам зошто мислам дека и да пробам, нема да ми се свиѓаат.

Прво за мене поентата кога играш е да се опуштиш, после да речеме, напорниот ден на работа. За мене не е опуштање да мафташ ко мајмун со рака (нинтендо, сони) или уште полошо да скокаш ко ретардиран мајмун (кинект). Ако сакам да имам било каква физичка активност постои едно место што очигледно некои луѓе го заборавиле, тоа место се вика НАДВОР. Кога сум дома сакам да се реласирам, кога играм игри сакам да се релаксирам и да не мрдам со ништо освен со прстите.

Знам, знам, некои ќе речат: „Ама Кико, поинтересно е кога можеш да мафташ со мечот во играта наместо само да притискаш на копче“. Си мафтал некогаш со меч? Јас сум. Нема НИКАКВА сличност со мафтање парче пластика, не потешко од 200 грама и не подолго од 30 цм, или па уште полошо мафтање со празна рака.

Некои други забелешки: треба многу голем простор за да ги користиш, повеќето игри сега не се ни оддалеку оптимизирани за такви контролери, моментално доста скапо коштаат, лижафчето на сони изгледа многу дебилно.

И мора посебен пасус само за кинект: air волан, air гитара, air пиштол, air меч, air било што според моите правила = ретардирано. Гласовни команди се револуција? И најглемата револуција од се: можеш да ја гледаш колата од различни агли (Форца 4) WOW! Генијалниот ум што дошол до идеја дека со движење на лево десно може да се менува аголот на гледање мора да добие некоја награда. Сериозно, такви идеи не се појавуваат секој ден. Најголемиот изум по пронаоѓањето на тркалото.

За тие кои не го гледале клипот еве, на 2:00 минути е:

Ај да не испадне само мрчење, гледам само 2 работи во кои motion контролерите се до некаде ОК.
1. PS Move мислам дека би било добро за FPS игри пошто нишанење со thumb stick за некои (вклучувајќи ме и мене) е невозможно.
2. Кинект е добро за онаа играта со играње, не знам како се викаше, оној педерот што играше на е3.

Некои ќе кажат: „А фитнес игри?“. STFU фитнес е за во теретана, не се залажувај, ако ти треба фитнес иди во теретана, не скокај по дома ко идиот.

Се на се во моментов сум против motion контролери, но во иднина може драстично да се подобрат, па ќе видиме.

П.С. За да користиш кинект треба да стоиш - FAIL.

Best of gamescom: Gran Turismo 5
Hardware Accessories: PlayStation Move
Best Console Game: Gran Turismo 5
Best Mobile Game: Super Scribblenauts
Best Online Game: Guild Wars 2
Best PC game: Crysis 2
Best of Family Entertainment: Epic Kirby's Yarn

Ајде Џои, зошто кинектот овде го нема? Зошто нема игра од 360ката? Крајзис не ја рачунама, не е исто на ПЦ и 360 или ПС3

Ајде Џои, зошто кинектот овде го нема? Зошто нема игра од 360ката? Крајзис не ја рачунама, не е исто на ПЦ и 360 или ПС3

Дај не заебавај. Овде тие „наградите“ се даваат според две оценки. Кој издавач колку платил и кој издавач приредил посветликаво шоу.

Дај не заебавај. Овде тие „наградите“ се даваат според две оценки. Кој издавач колку платил и кој издавач приредил посветликаво шоу.

Да бе да :)..... кажи ми што покажа микрософт на овој Gamescom...

Мајкрософт си кажаа уште пред 2 недели дека нема ништо да презенираат, него од кај ти е листава? Дај да видиме шо викет :)

--- надополнето ---

Gamescom: BioShock Infinite Wins Game of Show\\

Нема врска дали Мајкрософт прикажале нешто или не. Чим гледам 3 работи од Сони и една од ЕА се е јасно.

Како бе нема врска? Ако ништо не прикажаа како сакаш да нема игри од Сони? *facepalm*

Како бе нема врска? Ако ништо не прикажаа како сакаш да нема игри од Сони? *facepalm*

???
Не. Нека има игри од Сони. Ама јасно е дека некој подплатил.
А иначе колку што видов јас на ова Gamescon некој (можеби самите развивачи, а не МС) кажал нешто за Halo 3 и Fable 3
http://gamescom.gamespot.com/?highlights_page=6 http://gamescom.gamespot.com/?highlights_page=7

Gamescom: BioShock Infinite Wins Game of Show

Логично. Со онаков во оваа игра не е ништо чудно што ја избрале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom