Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
А браос. *facepalm*

Знајш ко што вас ви е смешен џои, и мене вие ПС3 фанбојците ми сте смешни.

Ај вака. На едно место видов бројки 3-5% (самиот мајкрософт го вели ова). На едно место 15-16%. А пак на друго место (пс3 фанбојци) гледам бројки како 35%, 45%.
Најлогичен ми е опсегот 3-15%.

Следен пат без испади, ве молам.

Ај вака. На едно место видов бројки 3-5% (самиот мајкрософт го вели ова). На едно место 15-16%. А пак на друго место (пс3 фанбојци) гледам бројки како 35%, 45%.
Најлогичен ми е опсегот 3-15%.

Да бев ПС3 фанбој, не ќе имав 360ка (по 100ти пат кажувам). Иначе имам една расипана 360ка, по форуми има луѓе и со 3-4 расипани, така да СИГУРНО не е 3-5%. 3-5% е кај ПС3ката (YLOD). Да беше толку малце, немаше 3-4 ревизии да направат Микрософт, верви :)

Мајкрософт имаа над 65% испорасипани конзоли се додека не излезе Jasper, после Jasper тој процент се намали на помалку од 5%. Односно, ако купиш нов Х360 денес, шансата да ти рикне е помала од 5%. Но кога ќе ги собереш СИТЕ продадени Х360 конзоли од 2005 до денес, 45% имаат рикнато.

И незнам што го умеша WoW во муабетот. Имам акаунти од скоро сите pay to play MMORPG-ја, и си ги имам играно со мерак. Тоа што на форумов сте информирани дека играм WoW, не значи дека е единствената игра што ја играм и дека сум WoW fanboi.

Го имам хбохот си работи супер го фурам по 5-6 часа на ден некогаш па си нема мака. Што било 2005/6 година мене не ми е гајле а и не ми менува ништо. Ако недај боже му дојде крајот јебига тоа е , за ова време маста му ја извадив.

--- надополнето ---

Жално е што се 5-6 души и се се тешат меѓу себе и си даваат аплаузи. Али аку си знаат тие што точно јас цела тема им зборувам.

Јас не сум PS3 фанбој, дури и преферирам X360 од македонско-сиромашна гледна точка. Ама па на него само играм мултиплатформ игри, ниедна Х360 ексклузива не ме заинтересирала бидејќи се такви простачки досадни американски игрици.

Имам прочепкано, не бери гајле. 45%... не бидете смешни.

Затоа што никој не ни кажува точни бројки, спред мене бројката на проблематични xbox и е негде меѓу 3% и 15%.

Е па немаш!! А да СПОРЕД ТЕБЕ може и да е толку:helou: http://www.guardian.co.uk/technology/gamesblog/2009/nov/18/microsoft-games

The article also revealed that representatives of the three largest Xbox 360 resellers in the world (EB Games, Gamestop and Best Buy) claimed that the failure rate of the Xbox 360 was between 30% and 33%, and that Micromart, the largest repair shop in the United Kingdom, stopped repairing Xbox 360s because it was unable to fully repair the defective systems.

Го имам хбохот си работи супер го фурам по 5-6 часа на ден некогаш па си нема мака. Што било 2005/6 година мене не ми е гајле а и не ми менува ништо. Ако недај боже му дојде крајот јебига тоа е , за ова време маста му ја извадив.

--- надополнето ---

Жално е што се 5-6 души и се се тешат меѓу себе и си даваат аплаузи. Али аку си знаат тие што точно јас цела тема им зборувам.

Океј бе Џои, тогаш и мене што ми е гајле дали Xbox-от е попродаван во Јапонија или САД, мене не ми прави разлика на индивидуално ниво.
Океј бе Џои, гајле ми е што има петсто миљона на Live, мене не ми се даваат пеес долари на индивидуално ниво.
Океј бе Џои, голем курац што Halo е попродавана од God of War, таа игра мене ми е двеста милиони пати подобра на индивидуално ниво.

Ај сега пошто се закопа сам и КОНЕЧНО призна дека статистиките на обичниот човек не му значат ништо - прекини да не труеш со истите.
Гејм, сет и меч - Џои. Сам себе убијал. :)

Реков јас кога ќе спомнам бројки вие глава ми кршите, а не реков никаде дека не се битни!!!! Битни се и тоа како ако не се продаде како што треба продолжение нема да има и сега за сега се останува на 3 епизоди. Си очекуваат со намалување на цената и со излегвување на епизодиве продажбата да се зголеми.

2132419748.jpg

The guy in the flowery shirt is Kojima. The guy next to him in the suit and white shirt is Microsoft's chief Xboxer, Takashi Sensui.
Wrote Kojima: "Today, we had a lunch meeting with Microsoft."

Спремаат нешто големо, ќе падне изненадување.

На германски амазон по грешка објавено хбох слим аркаде верзија. 149 евра

--- надополнето ---

Да се надополнам само, Алан Вејк не се продава како што треба реба вие да сте среќни дека ништо чудно мајкрософт да каже дека доаѓа и на ПЦ. Ако тоа е така спремете јака конфигурација :)

Дечкото купил Xbox и мисли господ за муда го држи сеа. Најубаво да го игнорираме, ваљда ќе престане со дрвење.

Дечкото купил Xbox и мисли господ за муда го држи сеа. Најубаво да го игнорираме, ваљда ќе престане со дрвење.

Види вака ако знаеш нешто за гејминг некоја бројка, некое мислење некоја критика слободно слушаме....

ама тресење зелени и правење паметен НЕ. Такви како тебе има ЦЕЛ КУП така да и не ни требате.

Или те нервира што сум во право можеби....

New Xbox 360 S UK release outshines PS2 & PS3 Slim launches

Одличен маркетинг од страна на мајкрософт, новиот хбох лета како алва

X360 200,322 (+412%)
DS 116,011 (-4%)
Wii 63,942 (-1%)
PS3 56,951 (+1%)
PSP 34,076 (-5%)
PS2 20,060 (-5%)

Ова е само за минатава недела!!!

Хбохот не нуди ништо повеќе од пс3 но сепак го купуваат. Сепак на гејмерите фрее онлајн и блу реј плеер не им е битен а?

Него овдека има за 13 800 денари за порачка им пишав за достава до мк очекувам одговор.

И за 8200 денари го има хбох аркаде (уште малце цена како пс2 :) )

http://www.shopto.net/XBOX 360/VIDEO GAMES/XB2AR02-XBox 360 Arcade Console.html

Имам X360 и PS3...повеќе ми се свиѓа X360,но секој си има свој вкус...:)

Хбохот не нуди ништо повеќе од пс3 но сепак го купуваат. Сепак на гејмерите фрее онлајн и блу реј плеер не им е битен а?

Оваа реченица ти е fail на толку нивоа, што ако земам да набројувам ќе паднат серверите на форумов.
Размисли малце, со неа имплицираш дека вие Xbox360 гејмерите сте уствари многу глупи, хеј.

Значи Xbox-от нуди исто што и PS3, уствари помалце бе, без онлајн и блу-реј, а пак е попродаван. Кој фраер/гејмер би купил конзола што нуди помалце, освен нели, ако "не му е битно фри онлајн и Блу-реј"?
По 560ти пат ти кажувам, сам се убиваш со постовиве, аман веќе. :)

Кој ДЕБИЛ би купил конзола што нуди помалце, освен нели, ако "не му е битно фри онлајн и Блу-реј"?

Додека ти се се тешиш кој како и зошто би купил, хбох слим го нема веќе на полиците за продажба. Е ТОА ЈАС ТИ ГО ЗБОРУВАМ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom