Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Извинете за малиот испад, едноставно после читањето на твојот пост, не можев да се воздржам а да не пишам нешто такво :)

Мене ми е скурчено секоја година да давам пари за апгрејд на ПСво и баш кога иам Dream Configuration испаѓа дека се помалце игри има за ПС, така да, ова нека ми беше последниот апгрејд за ПС, нема да се правам веќе ПС фенбој и ќе чекам да се расчисти ситуацијата па да се одлучам за една конзола :)

Абе види и ПЦ си има свој предности, ако ти цркне графичка недај боже ќе си смениш а на конзола не е така!!!

Ако немаш конзола сеуште би те советувал да не избзуваш, почекај за на есен.
Се шушка на големо за хбох слим 250 гига хард + натал за 299$.

А пс3 не верувам дека ќе одат на уште поефтино, така да тоа е тоа.

--- надополнето ---

Речете што сакате, ама денеска беше пеколен ден за темава хахахахахах

Може вака да си се ставиме сите на Skype и да си направиме една дебата како луѓе .......пишете кој ден и во колку саат за да знаеме.......
.........мојот skype е "damirmk" кој сака нека ме адне

Јас мислам дека конзолите нема никогаш да го достигнат оној квалитет и ефекти кои можат да се пуштат на по асален компјутер, кои во xbox и ps3 се изгасени поради послабите компоненти што ги имаат вградено во нив
Нормално по интересно е да се игра на gamepad и 32" телевизор (за тие што имаат) одколку да се расчепиш на тастатура за да играш PES или било што друго но има и за тоа чаре (300ден. gamepad и крај)
А тоа дека се помалце има игри за ПЦ да... и кретените ќе го укинат нај интересниот начин за играње т.е. multiplayer - NET/LAN на пиратските игри како што почнале... Додека тера комп. ќе играм на него понатака ако не созреам во мозокот како што ќе стареам ќе биде на ред некоја конзола :)

Се си има предности и сите ги знаеме . Конзолата ја купуваш да речеме одма коа ке излезе и си раат следните најмалце 6 години , не се курчиш со ерори па дали фака не фака , додека ПЦто ги има овие проблеми али затоа таму почнувајки од графика па натаму е боље у преформански мислам офц ... Е сеа почнаа со тие портови каде што ПЦ верзиите се малку подобри од конзолите и знаат да се лошо оптимирани за ПЦ па пачови и срања. Затоа ја денес ПЦто си го користам за стратегии , Фпс (једа више толку ги има што ми се скурчи) и порано ММо играв сеа више не. Ни остана само ТПС а тоа дефинитивно ми било најбоље на конзола тоест џојстик =) Тешка одлука е помегу што да се бира ... Се е до економскиот статус.

Дури ги изнавреѓав Јапонците за неубав вкус изненадија. Алан Вејк излегува на прво место оваа недела во продажба и таму, a во UK хало 3 е на 5-то место зарем уште се продава оваа игра.

--- надополнето ---

Ајде уште неколку новости

Mass Effect to get online multiplayer

Ако стварно направат мултиплеер ова ќе биде најпродаваниот наслов на хбох.

'Grand Theft Auto V: Vice' at E3

Нема да биде екслузивна за пс3 како што си викаат, ќе излегува мултиплатформ сепак, додека сме кај мултуплатформ најочекуваната игра Final Fantasy највероватно ќе доаѓа повторно на хбох.

Него ево тука нешто интересно - ОПА

Добра вест е тоа со Алан Вејк једа ме чуди во Јапонија што се шитка , ваљда ги пука носталгија по Силент Хил и ова им доага како одлична трилер доза бидејки Сајлент Хил последните две игри се срање освен Shatterd Memories која излезе за Вии и ПСП (јас ја играв на ПСП) ме изненади страшно и тапа е што е само на тие две платформи ... Од рокстар ми прекурчи више некако РЕд ДЕД ми стана досадна и неможам да ја вртам ... Оваа ГТА се надевам дека нема да биде повторување на 4 и РЕД ДЕД во гејмплејот . Ако сакаш Мас Ефект мултиплејер ке ја играш Star Wars THe Old Republic која ја прави Bioware и изгледа како многу опасно ММо =)

И јас ја оставив ред дет па пола сат една мисија додека појдеш од едно до друго место преку ми .... таквото. Неможеш да влезеш во филм како што треба бидејќи градовите се некако премногу мали и нема раздвиженост во нив. Секако има интересни работи во игрицава, ама пак коњите се многу лоши 300 маки си имам кога ќе ми заглави.

Да , али Хули изгледа ке се наплака дополнително а и онака кај нас нема да биде сигурно достапно ... па затоа нас ни е џабе .

OnLive услугата за која во последно време 360 фанбоијс се маваат во груди за најверојатно нема да биде достапна кај нас како и се останато....и не само тоа таа доплата нема да биде мала..........зш кога ке земеш во предвид дека секоја нова игра е од прилика околу 60$.....незнам дали приметувате али сите некако гледаат да не тераат да немаме тврда копиа од игрите сто си ги купуваме ........едноставно ке ти понудат попуст да си ја симнеш онлаин и кога ке ти рикне хардот или сл оди доплати си пак..:nenene:

OnLive услугата за која во последно време 360 фанбоијс се маваат во груди за најверојатно нема да биде достапна кај нас како и се останато....и не само тоа таа доплата нема да биде мала..........зш кога ке земеш во предвид дека секоја нова игра е од прилика околу 60$.....незнам дали приметувате али сите некако гледаат да не тераат да немаме тврда копиа од игрите сто си ги купуваме ........едноставно ке ти понудат попуст да си ја симнеш онлаин и кога ке ти рикне хардот или сл оди доплати си пак..:nenene:

Нема што да доплаќаш, си симињаш играта си праиш аккаунт и играш, СТЕАМ е одлична опција за вакви случаеви бидејќи никад нема да имаш проблеми...

So, that’s the PS3 playing the first 3D game: Super Stardust HD. Yep, seriously – if you’ve got a 3D TV set, delete the game and redownload it, and it’ll be in full 3D.
Users over at AVForums describe the update as “gorgeous” and “incredible”. The 3D tech just ‘works’, with the TV informing the player that this is a 3D game, and prompts for the 3D glasses.
“Some explosions really come out of the screen,” says one user, “and feel as though the pixels are coming right for ya.”

Нц нц, има некој среќници со 3Д телевизори .

Нц нц, има некој среќници со 3Д телевизори .

Среќници или не, матер му ебале на тоа 3D-то истражувањава, докажале дека освен сите главоболки предизвикува и драматично ослабување на видот...

Али не знам еи, 3D + некоја специјална 3D игра за Natal би била тотална интеракција, нешто како виртуелна реалност ќе му дојде. Но, мора да се подобри начинот на 3D приказ, вака не иде...:)

Јас искрено мислам дека 3Д не е иднината на гејмингот (барем не во следните 10 години) ... Џабе фураат Сони сега со 3дто , си ги трошат парите и плус 80% од гејмерите не се заинтересирани посебно (од тие што го искусиле тоа). Истото го мислам и за Наталот , и тоа не некоја иднина во гејмингот во блискиве годнини. Еве едно клипче да се насмееме малце =) Тхе Хепи фемили

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom