Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Сите што ја играле DMC би ја играле и Bayonetta зш се тука негден со Gameplay...........го играв демото и сега се мислам дали да ја земам.

Муабетиве ич не ви ги сфаќам. Зборувате дека една игра е подобра од друга, па така конзолата на која се врти подобрата игра е подобра. И обратно, јас си ја сакам оваа козола па сите игри на нејзе ми се убави а на другите конзоли се за нигде игрите.

Не оди така. Ако една игра на било која платформа е подобра од игра на било која платформа тогаш едната игра е подобра од другата, а не едната платформа од другата.
Ама ете од тие решенија игра да биди ексклузива, и од добрите реклами овде ни ги перат мозоците да стануваме фанбојци.

И за крај, колку пати една конзолска ексклузива добила награда игра на годината во било која категорија во избори каде се мешаат игри од сите платформи.
Ретко, и тоа половина од случаите се каде наградата е купена од издавачот.

Ерт што ми вртиш муабет ? Ја реков нешто за графиката ? АТМОСФЕРА ... -.- Атмосферата е најдобра во Алан Вејк ... Килзоне и анчартед не добиле 10 за графика од асалните сајтови сигруно. Алан Вејк не крие ништо грдо зашто има и daylight секвенци кои што изгледаат многу добро НЕ најдобро туку многу одлично во топ 5 игри за графика више ако збориме. Ти реков седни играј ја а не видеа со 320п да ми глеаш на јутуб и да збориш играј ја . Бибил тоа ти е фанбој војна во која и боље да не присуствуваш поради причините во линкот кој што ги ставив. ПС3 фанбојците се најлоши и факт е тоа не викам дека не се лоши и на 360 али гарант веке додека го чита ова некој ке допише нешто против ова што го потврдува тоа што го кажувам. Keep it real =)

Mac што е ова ? Сакаш да кажеш јас и 60% од корисниците сме дебили што плаќаме Live ? Епа друже PSN никад нема да има услуга како Live , а ти повторно се инаетиш немаш ниедна конзола камоли на нет да си нив па затоа ти не ми разглабај теории за 360 ... Највише multiplat игри се шиткаат за 360ка сите нет типци јадат гомна за 360 али на крај секогаш викаат ај идам иксбокс да играм ... Со сони фанбојци некам да имам работа али еве ти едно типче од Destructoid.com што има да каже за Sony force ... http://www.destructoid.com/fact-ps3-fanboys-are-the-worst-149259.phtml ова за тебе и Ерт ... Бај д веј Ерт не си во право со килзоне и анчартед , Алан Вејк има најдобра графичка и звучна атмосфера сега. Иди играј ја па после ке праиме муабет ;) Јоеу ти па немој исто така фанбојски муабети да праиш, јас го сакам искбоксот и исто мислам како 60% од гејмерите дека оваа генерација е боље да се има 360ka више ако мора да се бира , ако се има кеш ја викам и двете одма ! =) не се доведувај на ниво како sony fanboy force ...

Ти се читаш сам што пишуваш?

Ако за тоа не сум сигурен, тек замисли колку сумњиво е дека мене ме читаш воопшто.
Прво, како јас сум фан-бој, кога ја немам конзолата и не планирам да ја купам во блиска иднина?
АКо не ти е јасно, едноставно повеќе ги мразам Microsoft од Sony, дааалеку повеќе. Што не значи дека Sony, што си имаат екцеси ги сакам нешто или ги бранам овде. Microsoft се директните виновници (заедно со ЕА) што PC гејмингот е уништен и доведен на смешно ниво. Еве, да не ти биде нејасно веќе.

Второ, како да ти ја објаснам ситуацијата со Live, чек...Дур има овци, ќе има и стрижење. Ај баш да видам некој да им ували на PC гејмериве игра (не MMORPG) каде што ќе мораат годишно да плаќаат плус на 60те евра што ги дале. Еве, за MW2 да речеме. Ќе ги отераат у курац. Али пошто Xbox-от го имаат сите прави гејмери, кај плаќаат, па уште го бранат Live-от. НЕ!
Немој да бидете со испрани мозоци од Microsoft, истата поддршка треба да ја добивате бесплатно. Тоа што не ја добивате е тужно, али потУжно е што ем им плаќате, ем ги браните.

Трето, најбоље ствар беше ShadowRun. Едниве ја играа на PC онлајн за безпари (онака де, без Live), а другиве искеширале за да можат да си играат со PC другарчињата. Али гарант овие од Xbox-от имале 485 пати боље искуство нАли. : )

За графиката, нека дое Alan Wake на PC со Dx11, па карајте се после. Али нема, зашто Microsoft не дава. За Џои да не лупа со бројки после, како Alan Wake ова, Alan Wake она.

Абе плаќаш по 50 евра игра така? И кажими дали ти не би одвоил уште 40 евра ГОДИШНО за лајф? Знаеш дека нема ни читери ни лагови ни чекања ни 300 срања!!! Или тие што се на лајф бог знае над 10 милиони корисници да речеме се сите будали?
А брат бројките што ти ги кажав тие се тие, нема бегање.

Абе плаќаш по 50 евра игра така? И кажими дали ти не би одвоил уште 40 евра ГОДИШНО за лајф? Знаеш дека нема ни читери ни лагови ни чекања ни 300 срања!!! Или тие што се на лајф бог знае над 10 милиони корисници да речеме се сите будали?

1. Не.
2. Да.

Ја да им плаќам за да нема лаг, читери и чекања?
Јас више сум им платил, кога сум ја купил играта. Ако таа игра има мулти-плеер компонента, тоа е задача на тимот што ја правел, а не моја задача. Нема што да ги плаќам јас. Земи го battle.net за пример. ;)

Џои, ај да ти продаам телевизор тогаш друже. 2000 евра, FULLHD Sony 50 инчи. Само не иде со кабел за струја, 40 евра е. АЈ не дупи сеа, плаќаш 2000, за 40 ли си?!
Исто и за да можеш да гледаш телевизија ти треба поново USB со фирмвер, 20 евра. Ај не ме заебавај, на 2000 ли за 20 ќе се ценкаме?
И без вклучено позадинско осветлување е, за тоа ќе доплатиш 100 евра пошто треба рачно да се конфигурира.
Не заебавај сеа, на 2000 евра ако си за 100 евра, а ќе има ТОП осветлување жими се, палиш телевизор и нема лаг, одма се пали еи!

Ај ќе договориме детали, па ќе ти продаам и машина за перење, иам ја, онакви Microsoft-ски.

Ерт што ми вртиш муабет ? Ја реков нешто за графиката ? АТМОСФЕРА ... -.- Атмосферата е најдобра во Алан Вејк ... Килзоне и анчартед не добиле 10 за графика од асалните сајтови сигруно. Алан Вејк не крие ништо грдо зашто има и daylight секвенци кои што изгледаат многу добро НЕ најдобро туку многу одлично во топ 5 игри за графика више ако збориме. Ти реков седни играј ја а не видеа со 320п да ми глеаш на јутуб и да збориш играј ја . Бибил тоа ти е фанбој војна во која и боље да не присуствуваш поради причините во линкот кој што ги ставив. ПС3 фанбојците се најлоши и факт е тоа не викам дека не се лоши и на 360 али гарант веке додека го чита ова некој ке допише нешто против ова што го потврдува тоа што го кажувам. Keep it real =)

И после јас сум ги мешал муабетите. Јас никогаш не спомнав атмосфера. Остај ти атмосфера, зборувавме за графика.

Да те прашам нешто, што толку има Live-ot што го фалиш толку, марсовци да не летаат по екранот?

Тоа ме интересира само, што толку се палите на Live ...

Да те прашам нешто, што толку има Live-ot што го фалиш толку, марсовци да не летаат по екранот?

Тоа ме интересира само, што толку се палите на Live ...

Не зезај бе, они плаќаат за да играат онлајн, а овие од PS3 и PC пацериве, не. Елита се. :)

Не зезај бе, они плаќаат за да играат онлајн, а овие од PS3 и PC пацериве, не. Елита се. :)

Не разбирам, зимам игра оригинал со MP, и за да ја играм онлајн, да давам додатни пари .. ? oO

Не ми штима нешто, Joey треба да ми објасни ..

А според мене, и двете се исти, само што кај едното има поише тракатанци, деца да си играат и аватари да си праат. ))

Pay 2 Play :)

btw, да се убацам и ја во темава :) ПС-то почна да ја губи улогата како главно средство за играње игри и во иднина ќе гледаме се повеќе ексклузивки, и во иднина и ние (оние кои немаат конзола) ќе мораме да се одлучиме да земеме една, и на нашиот избор ќе влијаат неколку фактори:
1.Ако се најде чип за ПС3 - секако дека тоа ќе го земеме, поради бесплатниот ПСН и нормално блуреј плеерот
2.Ако не се најде чип за ПС3 - ќе бидеме приморани пак да им плаќаме на Мајкрософт (оние кои го уништија ПС гејмингот) доколку сакаме да играме мултиплеер.
3.Ако сме решени да плаќаме за игрите (јас на пример не сум) повторно доаѓа опцијата ПС3

Кој е вашиот избор? :)

Xbox Live

Features:

• Headset Support
  • Friends List
  • Animated Customisable Avatars
  • Gamerscore for Tracking in Game Achievements
  • 4 Way Voice Chat
  • Downloadable Demos
  • Downloadable Game and Film Trailers
  • Downloadable Community Arcade and Retail Arcade Games
  • Downloadable Game Addons
  • Film Rental Service
  • Reputation Rating
  • Windows Live Messenger
  • Community News and Entertainment
  • Online Gaming
Би додал Facebook, Twitter, Last FM и многу наскоро online TV преку хбох.

--- надополнето ---

@Максовизија брате во идно време ќе има се помалку експузиви според мене. Експузиви ќе останат само за мове, и натал.
Има уште само 2 недели, па ќе видиме што се ќе биде.

Xbox Live

Features:

• Headset Support
  • Friends List
  • Animated Customisable Avatars (Playstation Home)
  • Gamerscore for Tracking in Game Achievements (Trophies)
  • 4 Way Voice Chat
  • Downloadable Demos
  • Downloadable Game and Film Trailers
  • Downloadable Community Arcade and Retail Arcade Games
  • Downloadable Game Addons
  • Film Rental Service
  • Reputation Rating
  • Windows Live Messenger
  • Community News and Entertainment
  • Online Gaming

Би додал Facebook, Twitter, Last FM и многу наскоро online TV преку хбох.

--- надополнето ---

@Максовизија брате во идно време ќе има се помалку експузиви според мене. Експузиви ќе останат само за мове, и натал.
Има уште само 2 недели, па ќе видиме што се ќе биде.

Е ова ти се вика EPIC FAIL/ SELF PWN пост. Не-Болдираното го имаме безпари, Ах бе.... зошто бе џои вака правиш?

@Joey

-Friends List
-Animated Customisable Avatars
-Windows Live Messenger
-Community News and Entertainment

Брее, овие ти се најбитни од сите ... :pos:

Ко да којзнае што добиваш, според мене од овие пола се само додатни шминки ...

Pay 2 Play :)

btw, да се убацам и ја во темава :) ПС-то почна да ја губи улогата како главно средство за играње игри и во иднина ќе гледаме се повеќе ексклузивки, и во иднина и ние (оние кои немаат конзола) ќе мораме да се одлучиме да земеме една, и на нашиот избор ќе влијаат неколку фактори:
1.Ако се најде чип за ПС3 - секако дека тоа ќе го земеме, поради бесплатниот ПСН и нормално блуреј плеерот
2.Ако не се најде чип за ПС3 - ќе бидеме приморани пак да им плаќаме на Мајкрософт (оние кои го уништија ПС гејмингот) доколку сакаме да играме мултиплеер.
3.Ако сме решени да плаќаме за игрите (јас на пример не сум) повторно доаѓа опцијата ПС3

Кој е вашиот избор? :)

Пред година-две некои аналитичари велеа дека конозлите се пред крај и дека ќе издржат уште една генерација. А сега немам слушнато да велат спротивно од ова. Односно и да има конзоли нема да има вакви ексклузивност, ќе бидат веројатно поотворени со целосен оперативен систем (а не само за игри) на нив.
Тоа едно, друго имаме нови имиња на пазарот кои нудат нешто во вид cloud gaming. Сликата ти иди како видео преку интерент, играта се извршува на сервер.
Трето, крајот на генерацијава на конзоли се ближи, максимум уште 3 години според мене им остануваат. Затоа сега бројот на ексклузиви се зголемува, ама нема да биди така за долго.

Заклучок. Ни иксбокс ни пс3 пачувани или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom