Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Хех незнам што толку се контрате околу Alan Wake. Играта е феноменална. Не може да биде споредувана со Silent Hill во никој случаj и патем тој серијал откако замина во рацете на Американциве полека почна да умира...Едино надеж ми даде Shattered Memories која пријатно ме изненади...
Alan Wake е story driven игра. Прво што ме асоцира на сета онаа атмосфера во Bright Falls се двете игри од CoC сериајлот, Shadow of The Comet и Dark Corners Of the Earth. Гемплејот е солиден имаш прецизно наведување, малку нервира тоа што трчање и избегнување е ставено на левион тригер па не ретко знае да ме зафркне и да не се наведне кога ке згусне ситуација мада е Ок. Графиката е феноменална можда страда малку од слабата резолуција во која е иставена иако скоро и да не се приметува тоа... Баш би сакал да го видам онај енџин (а и играва) на PC...Има одличен саундтрак и една од ректите приказни на која сум се наежил, значи она гледаш што се дешава и те лазаат морници....Незнам како не ви се свиѓаат оние easter egg ствари како што се радио програмине, тв епизодите,
омажот на Макс Пејн
...Играна на километар се познава дека го има онај Remedy feeling што го имаше и Макс Пејн....
И уште нешто
Ја свакам дека играта, а и општо жанровски не е за секого али вие некои Сониеви кучки да кукате на се и сешто што има Microsoft лого е тоа не ми е јасно...Играта е оценета 85% некаде што е сосема солидна оцена....Не е мејнстрим срање од типот на Call Of Duty или GTAIV и затоа нема 95% Зарем толку им верувате на тие оцени Мислите дека не е сето тоа еден голем бизнис па се контрате ко Америчкине дегенерици како ПС3 верзијата имала 1% помала оцена од Xbox 360 верзијата
Барате ли оригиналност во Alan Wake? Зарем Uncharted не е копија од Тomb Raider со украден cover систем од Gears Of War или God Of War обичен генерички hack n slash кој без ронка срам направија дури две продолжениа јајце на јајце - нула иновативност иста атмосфера исти гејмплеј исто све...Сепак Uncharted е спектакуларно технолошко доживување и е невероватно забавна. Сони има триста пати подобри ексклузиви...не викам не...Halo е обично америчко губре кое прерасна во феномен чисто ради паметниот маркетинг од Microsoft или Gears Of War играна смрди на тестостерон Сега во трет дел му ги скинаа ракавите на Маркуса да се види колку е разбацан bad ass тип..Стандард нискоинтелегентен булшит....Али игри како Alan Wake MAss Effect Lost Odyssey... Е тоа се наслови за кои вреди да се има Xbox 360

God Of War обичен Hack And Slash али доста Масивен :). Со босовите, со филмските сцени, год оф вор се дели од останатите.

Конечно еден паметет на форумов хаха, и јас се сложувам дека пс3 има поквалитетни експузиви, но едно е сигурно алан вејк има таква атмосвера такво осветлување што го нема на пс3. Тоа е факт. Уствари на ниедна игра го нема тоа, не викам дека е најдобра графички ама во некои делови е и тоа многууууу напред.

Иначе хбох експузива крева многу поголема галама него пс3, од две причини

1. Над 40% пс3-то е купено заради блуреј плеерот
2. Во јапонија играат многу чкарт игри, а таму пс3 е најпродавано и многу многу не ги купуваат игрите.

Пример да ги земеме final fantasy, bayoneta......

Конечно еден паметет на форумов хаха, и јас се сложувам дека пс3 има поквалитетни експузиви, но едно е сигурно алан вејк има таква атмосвера такво осветлување што го нема на пс3. Тоа е факт. Уствари на ниедна игра го нема тоа, не викам дека е најдобра графички ама во некои делови е и тоа многууууу напред.

2. Во јапонија играат многу чкарт игри, а таму пс3 е најпродавано и многу многу не ги купуваат игрите.

Дечко, ај со мене да те фрлам в Дрим :). Шо збориш бе? Фајнл Фантази е ЧКАРТ? Bayonetta е чкарт? :nesvest:

За осветлувањето, грешка си :). Килзон 2, Анчартед 2 :)

Леле Final Fantasy............. Џои, иди лечи се..........

Дечко, ај со мене да те фрлам в Дрим :). Шо збориш бе? Фајнл Фантази е ЧКАРТ? Bayonetta е чкарт? :nesvest:

За осветлувањето, грешка си :). Килзон 2, Анчартед 2 :)

Овие две со осветлување беа до некое време.

Ако бајонета е убава игра јас глава ја сечам.
Ај видете кај се продала најмногу, и бајонета и финал фатазу.

А да, без ианети ве молам.

--- надополнето ---

Ево пример бајонета, ја заебаа максимално на пс3, зошто е 3-пати повеќе купувана на пс3? Дека 90% е купена во Јапонија.

Јаки ти се теорииве еи, ама и двете! :)))

Значи 40% само гледаат филмови на PS3, а другите 50% се глупи јапанци кои појма немаат од игри. Затоа Super Mario Galaxy доби 10.0 на IGN, 9.7 на Gametrailers и итн...
Испаѓа само 10% се прави ГЕЈМЕРИ човеку!

А на Xbox што да ти причам, све тоа паметни луѓе, едни купуваат за пиратеријата, други зашо е поефтино, трети зашо се дебили и сакаат да плаќаат за Live (очигледно не играле Quake 3 и Кантер ко мали, па не знаат што е интернет), четврти го купуваат само за да докупат HD-DVD додаток и да гледаат филмови на пропаднат стандард.
Значи, споредбиве озбилно ти вриштат, како си ги вадиш бројкиве од глава и ни ги презентираш како факти.

И @Jedah; фраеру, од трите игри кои ги наброја за кои вреди да се има Xbox, една ја има на PC со подобра графика и подобар интерфејс, другата требаше да ја има на PC али ексклузивците на Microsoft проработеа и ја скинаа, за деца да се палат дека ја имаат на нивната конзола.

Јаки ти се теорииве еи, ама и двете! :)))

Значи 40% само гледаат филмови на PS3, а другите 50% се глупи јапанци кои појма немаат од игри. Затоа Super Mario Galaxy доби 10.0 на IGN, 9.7 на Gametrailers и итн...
Испаѓа само 10% се прави ГЕЈМЕРИ човеку!

А на Xbox што да ти причам, све тоа паметни луѓе, едни купуваат за пиратеријата, други зашо е поефтино, трети зашо се дебили и сакаат да плаќаат за Live (очигледно не играле Quake 3 и Кантер ко мали, па не знаат што е интернет), четврти го купуваат само за да докупат HD-DVD додаток и да гледаат филмови на пропаднат стандард.
Значи, споредбиве озбилно ти вриштат, како си ги вадиш бројкиве од глава и ни ги презентираш како факти.

И @Jedah; фраеру, од трите игри кои ги наброја за кои вреди да се има Xbox, една ја има на PC со подобра графика и подобар интерфејс, другата требаше да ја има на PC али ексклузивците на Microsoft проработеа и ја скинаа, за деца да се палат дека ја имаат на нивната конзола.

Брат абе види, бројките си го кажуваат своето.

Final Fantasy XIII 1.8 million in Japan, 800 000 USA

Grand Theft Auto IV 1.89 million in US, 169,000 in Japan (ова е бројка? за таква одлична игра?)

Call of Duty: Modern Warfare 2 3.531 million in the US, 219,338 in Japan, 1 million in UK.

И тоа пази најпродавана игра на пс3 е call of duty modern warfare 2. Со продадени околу сега можеби 5 милиони копии.

Еве сите пс3 фанбојс што се палат на KillZone 2 има продадено ОДВАЈ 2 милиони копии, споредба?

Halo 3 sold 3.3 million copies in its first 12 days on sale.

Пс3 има милион пати подобри експуизви ајде кажете вие зошто не се продаваат како што треба?

--- надополнето ---

MAC)) Xbox Live e нешто што секој пс3 го сонува, токму поради таа причина највероватно од Септември ќе има и премиум на пс3. И тоа пази ќе биде дупло поскапо највероватно.

--- надополнето ---

Стварно неможам да ве сватам, ако е на ПЦ играта го пцуете мајкрософт дека е играта и на ПЦ. Ако не е на ПЦ го пцуете зошто не е?

Mac што е ова ? Сакаш да кажеш јас и 60% од корисниците сме дебили што плаќаме Live ? Епа друже PSN никад нема да има услуга како Live , а ти повторно се инаетиш немаш ниедна конзола камоли на нет да си нив па затоа ти не ми разглабај теории за 360 ... Највише multiplat игри се шиткаат за 360ка сите нет типци јадат гомна за 360 али на крај секогаш викаат ај идам иксбокс да играм ... Со сони фанбојци некам да имам работа али еве ти едно типче од Destructoid.com што има да каже за Sony force ... http://www.destructoid.com/fact-ps3-fanboys-are-the-worst-149259.phtml ова за тебе и Ерт ... Бај д веј Ерт не си во право со килзоне и анчартед , Алан Вејк има најдобра графичка и звучна атмосфера сега. Иди играј ја па после ке праиме муабет ;) Јоеу ти па немој исто така фанбојски муабети да праиш, јас го сакам искбоксот и исто мислам како 60% од гејмерите дека оваа генерација е боље да се има 360ka више ако мора да се бира , ако се има кеш ја викам и двете одма ! =) не се доведувај на ниво како sony fanboy force ...

Јокер брат јас само пробувам да ги убедам во нешто што е правилно. А не дека изигравам фанбој. Ај кај и да е ќе успеам, ама неможам ми се запнуваат само за нивните 4 експузиви :)

--- надополнето ---

Or perhaps they just have tiny penises. Who knows?

хахаххахахахахаххаха

Брат абе види, бројките си го кажуваат своето.

Final Fantasy XIII 1.8 million in Japan, 800 000 USA

Grand Theft Auto IV 1.89 million in US, 169,000 in Japan (ова е бројка? за таква одлична игра?)

Call of Duty: Modern Warfare 2 3.531 million in the US, 219,338 in Japan, 1 million in UK.

И тоа пази најпродавана игра на пс3 е call of duty modern warfare 2. Со продадени околу сега можеби 5 милиони копии.

Еве сите пс3 фанбојс што се палат на KillZone 2 има продадено ОДВАЈ 2 милиони копии, споредба?

Halo 3 sold 3.3 million copies in its first 12 days on sale.

Пс3 има милион пати подобри експуизви ајде кажете вие зошто не се продаваат како што треба?

--- надополнето ---

MAC)) Xbox Live e нешто што секој пс3 го сонува, токму поради таа причина највероватно од Септември ќе има и премиум на пс3. И тоа пази ќе биде дупло поскапо највероватно.

--- надополнето ---

Стварно неможам да ве сватам, ако е на ПЦ играта го пцуете мајкрософт дека е играта и на ПЦ. Ако не е на ПЦ го пцуете зошто не е?
Тоа само кажува дека Јапанците се по интелегентни од Американците.........едни сакаат убавина и добра прича ............а други војна и газење луѓе со кола.

За CoD MW2 луѓе ја зимаат зш нивните другари ја имаат и сакаат да се млатат онлаин.........и да 99.99% ја имаат купено за онлаин.............и голем дел се американци.....

Killzone2.....а...вака...killzone2 е една од најдобрите игри што ги имам играно до сега..........CoDMW2 и Killzone2....хмм...според моето искуство со овие две игри..можам да заклучам дека се пага до индивидуален вкус....јас.....јас си ги сакам и двете.......

За на крај хвов360 ја упропасти Gaming индустријата со лоши портови и избрзани игри......и до ден денес мислам дека PC игрите нудат повеќе(во смисла на графика и gameplay) и нивниот развој се кочи со 5 години стариот хардвер на хвов360..

П.С. За Live јас на PS3 играм онлаин за без пари.....и плус си имам РС со чија помош преку Skype си имам одлична комуникација со било кого било каде........такада задоволен сум си со тоа.........
..........дури и Sony да објави премиум онлаин пакет јас пак ке можам да си играм со мојот PS3 онлаин за без пари...додека кај хвов360 мораш да платиш за да играш онлаин без разлика дали си Xbox Live Gold или Xbox Live Premium Gold.

Нц нц нц, море хејтерски муабети. Џои со тебе не прам повеќе муабет. Убо ти рече Сефирот. Чоек како не гледаш дека се ТУРИ од тресење зелени. Бајонета не била добра игра? ОМГ не е добра зато шо нема фудбал во неа? :pos2:. Иди цепи ПЕС и не пиши на темава молим те. Јас прифаќам сечије мислење, али вака за инет зборување (а можеби и од ВРСКА НЕМАЊЕ) да се тресат зелени... не можам искрено да поднесам.

Џокер, за графика, можам да видам каква е и без да ја играм. Графика е нешто визуелно, што се гледа. Да беше за 10ки графиката, ќе добиеше 10ки на рецензиите. 10ки за жал НЕМА за графиката (додека Килзон 2 и Анчартед 2 имаат). Зато чути си за графиката :). Темници со една батерија, не е добра графика, туку то ти е прикривање работи што изгледаат грдо :). Ти тераше филозофија овде, имало еден куп темници во ПС3 ексклузивите за да ги скриеле недостатоците.

За ПСН Премиум, играњето, и се досега што ни даваат на ПСН ќе биде исто бесплатно. ПСН премиум ќе има ексклузивни работи, како предвремени демоа, бети, екстра addon content и слично.

Ова го нарекувате игра? Незнам дали си ја пробал али е најсрање игра што може да постои, не е такво тип на игри како што се играат кај нас. Ако зборуваме за инает можеме само да кажуваме дека е убава и дека не можеме без неа? Дали си ја играл до крај?

Килл зоне 2 е издадена кога крајот на 2008 почеток 2009? Тогаш критиките и оцените на графика гемплеј беа други. За 2010 да добиеш 10 за графика ти нешто повеќе.

Alan Wake не е секогаш темно, имаш шанси да се шеташ и дење, и не е нон стоп магла.

Ова го нарекувате игра? Незнам дали си ја пробал али е најсрање игра што може да постои, не е такво тип на игри како што се играат кај нас. Ако зборуваме за инает можеме само да кажуваме дека е убава и дека не можеме без неа? Дали си ја играл до крај?

Килл зоне 2 е издадена кога крајот на 2008 почеток 2009? Тогаш критиките и оцените на графика гемплеј беа други. За 2010 да добиеш 10 за графика ти нешто повеќе.

Alan Wake не е секогаш темно, имаш шанси да се шеташ и дење, и не е нон стоп магла.

Killzone 2 February 25, 2009

Killzone 2 9,4

Alan Wake 9,0

Но комент. Кажи ми зошто Марио Галакси 2 има 10 за графика? Ако се споредувало така. Немаш врска шо зборвиш чоек. Видево е баш badass.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom