Геј парада во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Изгледа се смирија.
Ако не можете без препуцавања да се разберите на топиков и да се држите до него напрајте го тоа на пп и не го упропастувајте.
Не не доведувајте во ситуации да бришиме постови, отклучуваме и заклучуваме теми.
Ако се постира уште еден пост надвор од темава истиот ќе биде избришан а темава под клуч заувек! :palka:

Katja :D temava odavna e ojdena u pm radi razmisluvanja od tipov na doticnava osoba pogore koja se konsultirat na katedrata na Psihologija zamat zalet i na kraj izvini...so izivin ma drzi se do kraj ako veke pocvis da odis vo taja nasoka....od gay paradi stigna do zakljucok deka OBDN e lezbejka zato so kaza mislenje obratno do tvoeto...i jas sum peder ama vaka ne se ponasham so "normalni" ko tebe

yin yang напиша:
Svetovid напиша:
Pred da im tekne takvo nesho neka vidat ovde:
http://www.b92.net/specijal/gay-parada/gay-saop.phtml
:twisted:

Ако се воодушевувате на Српските методи на промовирање на сила... тогаш... :roll: Веројатно Јован Вранишки ви е владика.

Цуце - попови, оџи и педерчење не одат заедно. Си се здркало ти! :wink:

Dani^^^ напиша:
OBDN rekov AKO SI...ne te znam ne te poznavam ne me ni interesira. Samo tolku te trogna temava shto pomisliv deka od licno iskustvo zboris. Ako te navredi toa izvini eve pak samo moja pretpostavka ...

Претпоставката е опасна работа цуцке : види па верувај :wink:

yin yang напиша:
Dani^^^ напиша:
Homoseksualnosta e neprirodna pojava t.e poremetuvanje dosta slicno na bolest koe e povrzano so hormonite vo covekovoto telo kako i so stabilnosta ili labilnosta na karakterot. Da ne spomuvam tuka i vo kakvi uslovi rastel covekot,dali imal povekje ljubov od majka mu ili tatko mu, dali bil matretiran i tn i tn...Isto taka - deneska od site homoseksualci ,barem edno 30,40% se deklariraat kako homosi (tamu kaj sho mozat)samo za da bidat razlicni.

Неинформираност.
Тешење.

П.С. Ја отклучувам темава бидејќи не гледам зошто да не се дискутира за ова. Ќе ги замолам сите да се држат на темата и да не ја мешаат со темата за хомосексуалноста.

Повелете.

yin yang напиша:
Моето_е_поголемо напиша:
Некој спомна дека хомосексуалноста е болест, не би го дефинирал тоа како болест туку како неприродна појава

Во природата (кај животните) има примери на хомосексуалност. Не е сигурно дека им недостига љубов?

Де наведи ми две животни што се во хомосексуална врска :?

Си ја видел онаа сликана со кучињата како се онаквует, два мажјака! Побарај, ја има!

Не дека бранам нешто или напаѓам друго, ама:

си видел коза на психијатар или некое друго животно.
Или уште поубаво, си видел брав хирург?

Не поставувај глупави прашања.

Има разлика од свесни суштества, разумски, когнитивни суштества и животните, кои се сетилно-инстиктивни створови.

Моето_е_поголемо напиша:
yin yang напиша:
Моето_е_поголемо напиша:
Некој спомна дека хомосексуалноста е болест, не би го дефинирал тоа како болест туку како неприродна појава

Во природата (кај животните) има примери на хомосексуалност. Не е сигурно дека им недостига љубов?

хмммммм....

Пингвини?

Мистичен, браво што ја отклучи. Не видов разлог зошто ја заклучија. Нема везе...

Не знам каде читав/гледав пред извесно време, имаше некој пример кај животните, ама убаво се сеќавам, беше наведено дека кај нив има пореметување
Толку се сеќавам
Ни каде сум го прочитал/гледал
Ни за кои животни станува збор

Дали беа китови...
не знам
не знам

пс - па малку ако се избега од геј парадата, не мора одма клуч да му се сневиди :evil:

ОК.

Вака сеа : на форумот се отворени 3 теми :

1. Хомосексуалноста и бисексуалноста (генерални дискусии и ваши мислења за нив)

2. Дали е болест (во Здравје - за медицинските аспекти на хомосексуалноста)

3. Геј парада во Скопје : темава е исклучиво за вашите реагирања по повод одржувањето на овој глуп настан.

ОК?

ЗНАЧИ : пред да постирате, прашајте се за каде е вашето мислење.

Геј парадата во Скопје ќе наиде на колапс

Ако ја има нели...
Можеби не во смисла "инциденти", во смисла на влошување на нивната состојбата кај нас и општа осуда. Контрапродуктивно

Моја проценка

Gej parada vo SK????Toa e totalna glupost...ionaka se znae koe e mnozinskoto glediste vo drzava za "obratnite"...taka da ako pravat gej parada samo uste tolku ke si go vlosat statusot ovde...licno jas nemam protiv ako e nekoj "obraten" (iako ne mi e ni milo) :)...no...ako saka nekoj da se "mava v`devetka" neka ne go promovira toa...pogotovo ne ovde vo Makedonija

Колку што разбрав, тоа ќе биде геј-нешто друго, а не парада. семинар, нешто така... демек, да покажат дека хомосексуалците се исто нормални луѓе. мене не ми треба уверување, меѓутоа на веројатно некои луѓе им треба. зошто инаку би организирале таква манифестација?

знаете, сите муабети од типот, шо сака нека праи, само да не ме чепка! па добро побогу, колку хомосексуалци ви се пуштиле? као, они се болни изопачени и одат наоколу и врбуваат недолжни стрејт момци за да им го испушат или недај боже да им го „опнат“. исто така кај нас нема (освен можеби 1 или 2-јца) „кралици“, што според мене изгледа многу накарадно и безвезе. нарочно ако тоа се индивидуи со изразени машки карактеристики, облечени во пердуви, пренашминкани итн...

сепак, ако ги тепаме, збориме дека тоа е болест и кривично ги гониме, тие нема да исчезнат. да се биде хомосексуалец не е кривчно дело, иако комунистите не лажеа дека е така, со години...
бтв, и аналниот хетеро секс бил кривично дело во бившата ни држава...

јас стварно неам нишо против хомосексуалците, а нарочно нишо против би-сексуалките! можеби е клише, ама не би бил против на пример 2 бисексуалки да ме дружат.

мир
п.с. дефинитивно денес е мода меѓу девојките да бидат би или би вонаби, no pun intended ;)

Мистичен напиша:

Докажи.

Моето_е_поголемо напиша:

Веќе го постав мислам овој линк, ама еве пак:

http://www.bidstrup.com/sodomy.htm

bonobo chimpanzees (both sexes) percent bisexual 100

Еден пример од табелата е овој. Банобо шимпанзите се 100 бисексуални, и двата пола.

Текстот е на Англиски, ако не разбирате, ке ви преведам.

Garfield напиша:
Си ја видел онаа сликана со кучињата како се онаквует, два мажјака! Побарај, ја има!

Не дека бранам нешто или напаѓам друго, ама:

си видел коза на психијатар или некое друго животно.
Или уште поубаво, си видел брав хирург?

Не поставувај глупави прашања.

Има разлика од свесни суштества, разумски, когнитивни суштества и животните, кои се сетилно-инстиктивни створови.

Има ралика, точно. Ама и ние сме животни, само со повисок степен на развој, потекнуваме од мајмуни, тие од риби, рибите од алги, и ние сме дел од природата. А во природата има примери на хомосексуално однесување. Зошто ние би биле поразлични?

Што се однесува до „геј парадата“ не била геј парада, туку еднонеделна културна манифестација, каде меѓу другото е бидат претставувани филмови од хомосексуалци (не за хомосексуалци, снимани ОД хомосексуалциП.

Промашена тема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom