Не знам зашто сите се убедени дека некој мора да ја убие Денерис. Ја баш мислам дека има огромни шанси да си продолжи да владее, да ликвидира неколку од помошнициве и цел Вестерос да ја идолизира после пропаганда. Тоа би било баш супер онакво гејмофтроунско начукување до грклан на сите, иако знам дека сите ќе искочат со pitchforks да урлаат после тоа. Да сум Мартин и да сакам да бидам доследен на историска логика, тоа би го направил.
Али како и да заврши, јасно ми е дека генерално мнозинството нема да биде задоволно. Има три сценарија и у секое има огромна група што не е задоволна:
1) The good guys win, со Џон на тронот, Давос ко Hand, Сем ко Maester, Тирион ко некој Master of Coin или Spynetwork нешто. Ова нема да чини пошто „еј пак добрите победија, ова не е гејмотрон, ја ебаа серијата, јако беше ред вединг коа ги брцаа добрите, хк пу“;
2) Дени да продолжи да владее, да ги ликвидира неколку од противниците ко што реков, само Санса да остане да и се спротивставува од север. Ова нема да чини пошто „ама визиите, ама како Денерис коа имаше пророштва, како сега владее коа никој не ја сака пошто сите ги испоуби, хк пу“;
3) Да има некој ambiguous grey end кај што ќе ја срушат монархијата, ќе се воспостави некој нов систем, ниеден лик нема да е properly healed, сите ќе имаат некој си PTSD синдром и realm-от ќе проба да се излечи од сите срања што им се деси. Ова нема да чини пошто „апла антиклиматично, нели е гејмофтроунс па чекаме кој ќе го фати тронот, зашто нема трон, џабе ли навивавме, џабе умираа, нема ни добар ни лош крај, хк пу“.
Факт е дека како и да заврши, мнозинство ќе бидат разочарани и ќе галамат со години на интернет како серијава станала Лост 2, а ја ќе треба да испијам мнг ракија за да не сум психички способен со сите да се расправам. Пошто по еден дел од мене, оптимистичкиот (1), реалистичниот (2) и идеалистичкиот (3), ќе биде задоволен со било кој од овие три краеви.