Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Треба уште еднаш да се гледа петтава за да се донеси заклучок.
п.с. Во следната епизода ќе гледате:
Jon Snow vs. Grey Worm
and
Daenerys Targaryen vs. Arya Stark

Најтрегично може да биде моменти пред да биде убиена Данерис да научи дека е бремена и да се претвори во старата Данерис полна со надеж и љубов

Добра епизода. Иако очекував многу погадно да умре Серси. Клегејновци епски се потепаа. 1000 години ќе се опејува нивната борба, ако не изгореле во меѓувреме сите поети во градот. Многу разочарувања за Дени последните епизоди и сигурно дека ќе и се стемне и ќе ги мрази сите.
На Дени и се случи: "Ама мене ако ми падне мрак пред очи може сешто да се случи. Ќе земам една дигалка и ќе ги испокршам сите коли во гаражата".

Најголемиот гнев кај Дени беше што го изгуби Џон.... со таа загуба никако не можеше да се помири... фактички и даде дознание дека само ти можеш да ме смириш пред масакaр да се случи... Ygritte беше во право Џон е глуп ко тараба

На мене ми смета само колку е избрзано дејството. Night King го решија во една епизода и Арија се материјализираше од никаде. Џон Сноу и сите тие пророштва со Азор Ахаи немаа поента. Варис го направи најглупиот можен потег на крај само колку да се решат од него. Дени полуде без никаква основа. Единствено дејство што го погодија според мене е Cleganebowl. Све друго избрзано и лошо напишано кога станува збор за развивање на карактери. Толку сезони билдап за џабе.

Еден добар User Review на imdb:

"I try to keep this as short as possible:

G.R.R. Martin had it right. Selfish monarchs, wars, conquers and religious fanatics are bad and lead to harm. That's what GoT was all about. It made a lot of sense for Dany to turn out as the ultimate threat being nothing like a every other conquer. It also made sense to end the long night before that.

BUT D&D Hollywooded it up. They underestimated how much people loved the complexity and realism of GoT. They made smart characters really stupid in order to help the story to end quickly. Plot twist feel rushed and unexplained. Also Arya killing the NK is a joke. Decisions like that had nothing to do with the GoT lore and were made just to surprise, unlike Genius twists like hodor/ red wedding that made sense and kept developing the story. Characters like Euron were introduced perfectly and ended up feeling like a meme.

The issues that this episode has are not to blame on this episode but on the entire process starting mid season 7. Still it feels really unsatisfying and I didn't enjoy watching most of it."

Емилија годинава ко поарно да ми глуми од вообичаено.
во глобала немам за белешка за ликовите, се гледа дека скоро сите си ја бркаат работата. епизодава не е нула во ниеден случај. имаше добри моменти ама 2та клучни моменти не ме бендисаа.

1. Нормално Дени и тоа што и чкрапна во таа секунда да почни да уништува се ми беше невообичаено за карактер кој беше строг ама и револуционерен за во такво време.
сета нејзина свирепост беше оправдана. гледам слики како била брутална низ претходните сезони и само не ми беше убедливо палењето на ваес дотрак кога ќе ги запали сите калови во шаторот, другото се имаше причина.
едноставно неможам да видам каде е таа лудост што Варис се плашеше дека ќе избувни, сето ова ти е convenient writing за да си ја оправдаат логиката а во глобала сите тешки ситуации дени успешно ги преброди. Очекував да го уништи замокот и да ја масакрира серси ама ова сосема во 3 епизоди од 0 до 100.
2.Арија буквално бескорисен карактер беше епизодата, чист rehash кога бегаше низ винтерфел од ВВ. дојде до замокот, се испишмани и сега ќе и дадеме кул сцени од палењето на градот за да те стават во неизвесност а знаеме дека плот армор има.

Да се навратам на Дени, едино би изиграла онака само ако е веќе свесна дека има големи шанси да ја тргнат од тронот после војната, да ја предадат иако таа ја принесе најголемата жртва во целата кампања, и затоа во стилот на татко и.
Let Jon be King of ashes.
гледав клипот за правењето на епизодата ама не го спомнаа ова, изгледа дефинитивно луда ќе ја прават

ме напиздија овие две работи и скоро секоја епизода bittersweet taste ми оставаат.
уште една недела и раат.

Последно уредено:
Не знам зашто сите се убедени дека некој мора да ја убие Денерис. Ја баш мислам дека има огромни шанси да си продолжи да владее, да ликвидира неколку од помошнициве и цел Вестерос да ја идолизира после пропаганда. Тоа би било баш супер онакво гејмофтроунско начукување до грклан на сите, иако знам дека сите ќе искочат со pitchforks да урлаат после тоа. Да сум Мартин и да сакам да бидам доследен на историска логика, тоа би го направил.

Али како и да заврши, јасно ми е дека генерално мнозинството нема да биде задоволно. Има три сценарија и у секое има огромна група што не е задоволна:

1) The good guys win, со Џон на тронот, Давос ко Hand, Сем ко Maester, Тирион ко некој Master of Coin или Spynetwork нешто. Ова нема да чини пошто „еј пак добрите победија, ова не е гејмотрон, ја ебаа серијата, јако беше ред вединг коа ги брцаа добрите, хк пу“;

2) Дени да продолжи да владее, да ги ликвидира неколку од противниците ко што реков, само Санса да остане да и се спротивставува од север. Ова нема да чини пошто „ама визиите, ама како Денерис коа имаше пророштва, како сега владее коа никој не ја сака пошто сите ги испоуби, хк пу“;

3) Да има некој ambiguous grey end кај што ќе ја срушат монархијата, ќе се воспостави некој нов систем, ниеден лик нема да е properly healed, сите ќе имаат некој си PTSD синдром и realm-от ќе проба да се излечи од сите срања што им се деси. Ова нема да чини пошто „апла антиклиматично, нели е гејмофтроунс па чекаме кој ќе го фати тронот, зашто нема трон, џабе ли навивавме, џабе умираа, нема ни добар ни лош крај, хк пу“.

Факт е дека како и да заврши, мнозинство ќе бидат разочарани и ќе галамат со години на интернет како серијава станала Лост 2, а ја ќе треба да испијам мнг ракија за да не сум психички способен со сите да се расправам. Пошто по еден дел од мене, оптимистичкиот (1), реалистичниот (2) и идеалистичкиот (3), ќе биде задоволен со било кој од овие три краеви.

Јас немам проблем со све што се случи. Имам проблем со настаните што водеа до таа разврска. ОК е од аспект на забава фактор, али нели GoT е повеќе од тоа и станува збор за ремек дело во storytelling?

Само што си помислив добро зашто овој Варис не го свитка некој му тропнаа на врата.
Многу радосен бев кој го запалија, после Санса најиритантен лик од почеток до крај, многу ми е криво тоа курвиштето досадно и просто што издржа до крај.

Дени е очигледно дека ќе ја свиткаат, ќе ми биде криво ама барем се надевам на некој твист ( господе само да не е џентри) и мамлазон Џон да не биде крал, бем ти глупердата.
Твист ко Тирион да испадне крал на крај, или некој осми нов Таргаријен да се појави

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom