Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Јас еве се спремам после вечерашнава епизода да читам како тоа не било реално армијата на денерис да стигне у една епизода од винтерфел до најблиското пристаниште и да се упати накај кингс лендинг.
Скроз може у една епизода тоа да се деси, ако поминало доволно време, кое поминување можат со гап да го прикажат. Тоа е реалистично.
Не би било реалистично да опишат, да доловат преку други настани, како поминале два дена, за кои армијата се нашла пред Кингс Лендинг.[DOUBLEPOST=1557070602][/DOUBLEPOST]
Можда за оваа епизода најмиле некој заебан воен стратег :)
Заебаниот воен стратег е двоглавиот D&D, чиј тактичко-оперативен приоритет е шокантноста.

Скроз може у една епизода тоа да се деси, ако поминало доволно време, кое поминување можат со гап да го прикажат. Тоа е реалистично.
Не би било реалистично да опишат, да доловат преку други настани, како поминале два дена, за кои армијата се нашла пред Кингс Лендинг.
Многу ми се смешни такви како тебе што зборуваат за реалност во серија со змаеви и магии.

И во д лорд оф д рингс има магија, ова-она..... па нема смешни и апсурдни - комедии-трагедии....

Многу ми се смешни такви како тебе што зборуваат за реалност во серија со змаеви и магии.
:D

Да, ако има змејови и магии, нема потреба да се чудиме кога некое дете е избодено со нож у стомак, едно пе-шес пати, фрлено у река, испливува, потоа трча скока и се тепа. Ја не знам што му беше на Нед у прва сезона, го брцнаа со едно ноже у нога и цело време, до крај кривеше, едвај одеше, а и лежеше пред тоа. За разлика од Берик кому Цезар-третман му направија и уште малку поише го избодеа, али ипак ги стигна Арја и Клегејн со трчање и у исто време улета у соба со нив.
А за Кал Дрого да не низборам, каква пизда испадна у прва сезона, човече, една грепка и одма мртов.
Мисам дека ликовите во поновите епизоди се навежбани од толку сезони навежбување и затоа не умираат лесно, колку и да ги бодеш.[DOUBLEPOST=1557071253][/DOUBLEPOST]
И во д лорд оф д рингс има магија, ова-она..... па нема смешни и апсурдни - комедии-трагедии....
У Хобит нема гравитација.

Да, ако има змејови и магии, нема потреба да се чудиме кога некое дете е избодено со нож у стомак, едно пе-шес пати, фрлено у река, испливува, потоа трча скока и се тепа. Ја не знам што му беше на Нед у прва сезона, го брцнаа со едно ноже у нога и цело време, до крај кривеше, едвај одеше, а и лежеше пред тоа. За разлика од Берик кому Цезар-третман му направија и уште малку поише го избодеа, али ипак ги стигна Арја и Клегејн со трчање и у исто време улета у соба со нив.
А за Кал Дрого да не низборам, каква пизда испадна у прва сезона, човече, една грепка и одма мртов.
Мисам дека ликовите во поновите епизоди се навежбани од толку сезони навежбување и затоа не умираат лесно, колку и да ги бодеш.
Тоа така зашто ГОТ е фантазија. Не можеш у серија со зомби апокалипса да очекуваш сите ликови да реагираат на повреди како вистински луѓе.

Твоја е теоријава, ти си ја смисли? :D Пошо ко да иам прочитано негде низ нетов на 45345346456 места :) Може потекнала од тебе теоријава, да си прашам.

Иначе да се вратиме на нормална дискусија, да, и јас очекувам твист у следниве 3 епизоди. кажав, давам шанса до крај на серијата, ништо чудно и јас да бидам разочаран како и да е. Али барем ќе бидам разочаран поради мој став, нема да се приклучам на bandwagon-от и да пишуем копи пејст ставови.

Чекај, чекај, чекај.

Ти, како член кој во темава во 90% од постовите хејта теории (а во другите 10% е „саркастичен“), си ги посетил тие 4534534645 места на итнернетов на кои се пишуваат теории?

Океј.

Иначе не е моја теоријата. Не ни ја пишувам ко моја, туку ко теорија која мислам дека може да се оствари. Ја гледаш разликата?

Исто како што теоријата за екпсанзија на универзумот не е моја, ама после читање и употреба на логика, сум увидел дека е возможна.

Како и со милион други теории што ги среќаваш низ животот, од кои дел отфрлаш затоа што се нонсенс а дел прифаќаш затоа што се Л О Г И Ч Н И.

И скроз го имаш помешано тоа кој е приврзаник на bandwagon во случајов. Нема по бандвагон од: Леле колку е јака серијава. Уствари не, едини по-бандвагон уствари од тој е: Леле само јас ли не гледам Гејм оф Троунс?

На крај, подобро е дури и да копипејстираш издржана критика, отколку да климаш со глава и удираш со истата во ѕид мислејќи дека ги навредуваш тие што повеќе сакале да размислат на одредена тема и да и ги најдат мааните и недостатоците.

Али ок, нема што повеќе да пишувам штом самиот имаш читано теории а се утепа од критикување на луѓето кои замарале со теории. :toe:

Мисам дека ликовите во поновите епизоди се навежбани од толку сезони навежбување и затоа не умираат лесно, колку и да ги бодеш.[DOUBLEPOST=1557071253][/DOUBLEPOST]
У Хобит нема гравитација.
Во ГОТ зомбињата не носат чадор...

Во ГОТ зомбињата не носат чадор...
Па ок, ако има магија, змаејови и други измислици, зашто зомбињата не би можеле да носат и чадор?

Али у Хобит стварно нема гравитација.

Па ок, ако има магија, змаејови и други измислици, зашто зомбињата не би можеле да носат и чадор?

Али у Хобит стварно нема гравитација.
Па да, ќе ги фати еден дожд и толку...може и си носеа чадори но многу беше темно па не се гледаше или пред да тргнат во напад ги оставиле и тргнаа....

Па да, ќе ги фати еден дожд и толку...може и си носеа чадори но многу беше темно па не се гледаше или пред да тргнат во напад ги оставиле и тргнаа....
Иначе они немаат проблем со вода, само не можат да пливаат. Не се од шеќер.

59418782_2443606669003710_1526660801266450432_n.jpg

бонус:
58781459_10217404338413587_8197090335914983424_n.jpg
[DOUBLEPOST=1557073589][/DOUBLEPOST]
HBO никако да научи од своите грешки
ef342fb880b2f15010810754695ab237.jpg
Aбе стално вака има празни торенти унапред со зеро сидери и личери, едно поише саати пред емитување. Околу 4 ќе има сидери.

повеќе сум хајп за што ќе се деси нареднава епизода него ли за претседателските избори што ги трубат на телевизија :lut::oftopik:

повеќе сум хајп за што ќе се деси нареднава епизода него ли за претседателските избори што ги трубат на телевизија :lut::oftopik:
и ти ли ги виде leak-овите?
ја да
има ли негде сега да идам да се кладам кои ликови ќе умрат у оваа епизода?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom