Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Ти не би ја ни употребил коњаницата освен за напад од страна а кога дадоа снимка, од тоа што можеше да се „види“, мртвите беа буквално до недоглед.
Значи, си дал опции, кои всушност не се опции (полоши од она што всушност го снимија).
Воопшто не се полоши. Подобри се.
Според моите опции Дотраците немаа залудно да загинат, барикадите со оган ќе имаа далеку поголема употребна сврха, а и фалангата зад нив ќе имаше многу поголема функција. За подробно исто можеш и постот на Gag со замоците да го прочиташ.
Не заебавај, фалангата се запуши маневрирајќи испред барикадите за да дојде позади барикадите, низ тесен пролаз. Катапултите - напред????? Со еден плотун само?
Смешка до смешка.

@Beric Dondarrion , јас никаде не реков дека се извидница, тие отидоа во борба. Мислам дека јасен бев, да не се повторувам. Бастердот викаше дека требало извидница да праќаат и чинам дека и ти беше на тоа мислење, извини ако сум грешка, многу постови сега се натрупаа за да барам наназад.

Инаку, ова не е ништо непознато во филмската индустрија. Чичко Алфред Хичкок викаше дека единствено пострашно од човекот со секира, е идејата дека зад аголот се крие човек со секира. Дотраките мораа во темницата затоа што поинаку нема како да се постигне чувството на инфериорност кај обичниот гледач.

Тоа се елементарни работи.

Дали ако единиците се наредеа така како што ти мислиш дека треба, не знам, ансалид напред, коњаниците назад, не знам колку ровови и каде... ти ќе речеше: „браво бе, секоја чест, страшно добра епизода...“

Ти веќе одамна ја имаш ставено серијата на хејт и сега само го пушташ на најјако. Што си е легитимно, ама сами си правите да не ви чини. :)

Воопшто не се полоши. Подобри се.
Според моите опции Дотраците немаа залудно да загинат, барикадите со оган ќе имаа далеку поголема употребна сврха, а и фалангата зад нив ќе имаше многу поголема функција. За подробно исто можеш и постот на Gag со замоците да го прочиташ.
Не заебавај, фалангата се запуши маневрирајќи испред барикадите за да дојде позади барикадите, низ тесен пролаз. Катапултите - напред????? Со еден плотун само?
Смешка до смешка.
Добро до толку не можете да разберете или со сила форсирате дека како и да им беше поставена одбраната и што и да направеа Дотраците и целата војска секако 90% од нив ке завршија мртви како сега. Не се бореа против некоја обична војска туку против зомбиња кои што им немаше крај. Ако планирате за ова уште да го тупите дај нека ја затворат темата до следната епизода и готово.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

@Beric Dondarrion , јас никаде не реков дека се извидница, тие отидоа во борба. Мислам дека јасен бев, да не се повторувам. Бастердот викаше дека требало извидница да праќаат и чинам дека и ти беше на тоа мислење, извини ако сум грешка, многу постови сега се натрупаа за да барам наназад.

Инаку, ова не е ништо непознато во филмската индустрија. Чичко Алфред Хичкок викаше дека единствено пострашно од човекот со секира, е идејата дека зад аголот се крие човек со секира. Дотраките мораа во темницата затоа што поинаку нема како да се постигне чувството на инфериорност кај обичниот гледач.

Тоа се елементарни работи.

Дали ако единиците се наредеа така како што ти мислиш дека треба, не знам, ансалид напред, коњаниците назад, не знам колку ровови и каде... ти ќе речеше: „браво бе, секоја чест, страшно добра епизода...“

Ти веќе одамна ја имаш ставено серијата на хејт и сега само го пушташ на најјако. Што си е легитимно, ама сами си правите да не ви чини. :)
Ја сум рекол дека Дотраките се извидница?:vozbud:

и уште сум ја стаил на хејт серијава,
бре, бре, бре
Дали ми е најбоља серија мене ова?
- Да.
Од икс субјективни причини (фан сум на книгите, жанрот...)
Приговарам за тоа што ми е битно. Не приговарам за еден куп ствари за кои приговараат други. На пример, ме боли уво што не испоумреа главни ликови многу, што го убија со еден скок-пук NK, што не објаснија за него (затоа што мислам дека се е објаснето), што не ги убија Мисандеи и Сивиот Црв (мада кога ќе подразмислам за тоа највише треба да се бунам), што змејовите леткаа и за ред други работи.

Те приметувам дека ги мешаш перспективите на продуцентите, со "ин-гејм" перспективите за кои дискутираме. Ја скроз разбирам зашто продуцентите жртвуваат многу логички, уметнички, нешта и скроз ги оправдувам. Тоше е далеку послушан од Анастасија и има зашто е тоа.
Ако планирате за ова уште да го тупите дај нека ја затворат темата до следната епизода и готово.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Солза ми се лизга низ образ читајќи го ова.[DOUBLEPOST=1556648126][/DOUBLEPOST]
и што и да направеа Дотраците и целата војска секако 90% од нив ке завршија мртви како сега.
Ќе видиме за тоа. Може 90% од unsullied беа мртви оваа епизода, другата не знаеме, може нема да бидат.

Последно уредено:
На хејт ти е, нема врска дали си фан или не, секоја епизода ја хејташ :)

На хејт ти е, нема врска дали си фан или не, секоја епизода ја хејташ :)
Не бе. Не е така. Али знам дека така личи.
Само што не ги истакнувам за мене добрите моменти, туку само замерките.
Еве добро е новото интро. Одлично е.[DOUBLEPOST=1556648644][/DOUBLEPOST]
За сите оние на кои им беше глупо како девојче го уби Најт Кинг.

[ URL=https://thecrazywatchers.com/heres-set-twist-game-thrones-2/[/URL]
Имаше две такви убиства.
Зимаш девојче у руки и ти р'кнува нож у око, у стомак или бубрег. Два пути за пола саат се деси.
Малите девојчиња се најопасните кричри во GoT. Џинови, Најткингови... сите ги потценуваат.

The long night беше колеж но не беше напорна за гледање,секоја сцена беше осмислена,не беше ни една сцена стаена без везе,45% хорор колеж 45%акција колеж 10%драма .
Мелисандра имаше одлично заокружена улога пред да ја умре сценаристот,беше mastermind
во епизодава,имаше круцијална улога во the long night и таа е она која го порази night king,Арја не беше вистинскиот херој во оваа епизода иако таа беше егзекуторот/ сепак само продолжена рака на Мелисандра.
Критиките за претемната слика,кој лик требало/не требало да го убие night king,у какви формации требале да се овие они....кога ке бидете сценаристи,режисери и продуценти тогаш покажете се.
Ни една лоша критика за епизодата што прочитав на net не држи вода.

За сите оние на кои им беше глупо како девојче го уби Најт Кинг.

[ URL=https://thecrazywatchers.com/heres-set-twist-game-thrones-2/[/URL]

Ја видов статијата, и пак е глупо, не оти Арја го направи тоа (макар што и тоа ми е глупо ама ајде) туку начинот како беше направено.

Дај бе не го тупите со Дотраките.
Заборавивте ли сите дека се племе глупаво, немат ни дисциплина ни ум за тактика и дека за
јуриш-борба се најидеални? Подобро тие одколку The Unsullied да биле во прв борбен ред.
Сиииииииииигурно дека Дотраките ќе чуваа подобро од The Unsullied.
Диво и моќно племе?Напред во први ред, јуриш и позз.
Попаметни, подисциплирани и подеднакво моќни војници у секое време би ги чувал шо е можно подолго и истите не би ги ризикувал да умрат први.

Ја видов статијата, и пак е глупо, не оти Арја го направи тоа (макар што и тоа ми е глупо ама ајде) туку начинот како беше направено.
Тоа не е толку проблематичен дел. Ако објаснат следната епизода дека се инфилтрирала као зомби, ќе има некаква логика. Откако ги испоубија сите, фокусот беше на Брен. Ако само Најт Кингот може да разликуе зомби од човек и тоа само ако го види, он не ја виде пошто го гледаше Брен. Ако се инфилтрирала као зомби, асасин е, може да му рипне ако не е толку далеку од него.

Тешко е да се дизајнира сценарио у кое таа го убива, а он да е свесен за неа и нејзините моќи пошто ликот беше ОП.

Тоа што Арја го уби, а не некој друг, не е глупо, такво е пророштвото, мора така да се деси. Сноу има своја функција, Арја своја, Санса своја. Целиот животен пат на Арја беше предетерминиран за да го направи ова.

Со епилогот од последната епизода, исто така падна во вода уште една култна сцена, уште едно големо предвидување, визиите на Денерис во House of the Undyin- разрушената хала и тронот покриен со снег.

Серијава едино може да има задоволителен крај ако Серси се ебе со еден од змејовите и го сврти од нејзина страна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom