Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Да не е супер оружје ама беше прикажано ко такво. За убивање на змеј доволно е и обично копје во око ли кај беше. Вака беспотребно се чаламеа пред лордовите демек имале оружје против змејот.

Абе океј тоа PR тактики нема сигурно да им речат дека го наебале.

Види, знам дека не треба да барам логика у серијава but still.

tumblr_ouay616gz81s95j2so1_540.jpg

Ова шо го носи Џејми овде е full plate armor. 20 кила железо. Он падна у вода длабока десетина метри. Ако он излезе со ова на него од таа вода, пливајќи само со една рака... е па да му ебам матер. Или пак ќе го спаси Брон. Или Дикон ( :) ).

И она, еден момент доволно е плитка водата за да може Џејми со коњот да јава низ неа, ама доволно длабока за само секунда после и метро два понатака Џејми да тоне ко Титаник. Oh well.

Последно уредено:
Значи, Џејми не отиде ебаниот змеј да го убие. Сакаше да ја убие Денерис, макар и он да загине при тоа. Војнички инстинкт е веројатно, со тоа автоматски ќе се стави крај на војната. Виде шанса и проба да ја искористи, без воопшто да се двоуми.

Мечувањето на Арја bae :love:
Мечувањето сто години го чекаме фала курцу.
Бран се претворил во ладнокрвно копиле, шо ако е three eyed raven, не сака ни да се поздрави. Убаво му рекоа, сите умреа за да биде жив а тој не ми требаш веќе и вика.
"You died in that cave."
Не знам као не сфаќате.
Ме нервира шо Брен е напраен сеа ко зомби, спржен мозок од too much cocain. Шо би било убаво да и каже на Арја дека он го намести Нед Старк. Overall ме нервира неговото присуство у Winterfell..
Зашто очигледно не гледа поента.
Ја гледа иднината. Ги гледа сите патеки. Го одбира најдобриот за неговата агенда.
1000% сум сигурен дека со поента не кажува работи.
Море марш таму, во ГОТ не очекував вакво „филмско“ спасување на Џејми. Требаше фино лепо да си умре и чао пријатно.
Реално.
Али то е. Plot armor.
Иначе јака епизода. Калисито having girl talk with Missandei (поштедете на детали pls).
Тоа беше ужасен дел според мене.
What happened
- Many things...
Many things??? GURL U BETTER START TALKING DAMN U GO GURL LEMME GET SOME OF DAT WINE THAT EVERYONE SEEMS TO DRINK IN THIS SHOW

BTW Многу омекна серијава откако сите непотребни ликови умреа.
Сеа сите се бесмртни.
Мислам деак е време некој побитен лик да умре иначе мех.

Леле каков спалевиииииииииииќ беше епизодава.
Toп 5 дефинитивно.
Поздрав до сите идиоти што оваа маестралност за првпат ја гледаа на бранко коцкица 360p.
Сакав да искоментирам нешто дека дијалогот е крш, јас да сум Рамин Џавади не би им праел музика за таков дијалог, алиииии кога другаров рече „јел чујеш то Џејми?“ се им простив.
ПЕПЕЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ

И она, еден момент доволно е плитка водата за да може Џејми со коњот да јава низ неа, ама доволно длабока за само секунда после и метро два понатака Џејми да тоне ко Титаник. Oh well.
Колку типичен пример на барање замерки само колку да се исхејта било каква ситница :D

upload_2017-8-7_14-55-36.png

Јава баш на ивицата кај што почнува водата. Брон го исфрла два метри подалеку, па и повеќе. Никогаш во животот не си видел драстично зголемување на длабочината после првиот пола метар во река, езеро, било што?

Никогаш во животот не си видел драстично зголемување на длабочината после првиот пола метар во река, езеро, било што?
Не бил изгледа во Сарти на одмор, 2 метра е после 3 чекора :icon_lol:

Јава баш на ивицата кај што почнува водата. Брон го исфрла два метри подалеку, па и повеќе. Никогаш во животот не си видел драстично зголемување на длабочината после првиот пола метар во река, езеро, било што?

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

У право е дечкото од погоре, Џејми пропадна како у Маријана Тренч на метар од брегот.

Абе коњот е на брегот ептен, после двајцата рипаат во длабокото, ее па и вие, дојдовме до тоа колку е длабока водата да хејтаме. Следно е како Брон рипна толку високо.

ножот што Бран и го даде на Арја, најверојатно ќе биде последното нешто што Литлфингер ќе го види...

Чим се фаќаме за "ситници", војската на Дајнерис до сега требаше да умре од глад. Али остај тоа, во светот на ГоТ не постојат извидници, изглеа Берик Дондарион и компанија ги утепаа последните у минатата војна.

Супер епизода.

Многу интересна забелешка на Мира, Бран „умрел“ во пештерата. Ножот немаше да го покажуваат толку ако нема некое значење подоцна, веројатно нешто со Литлфингер, но као Бран веќе ги знае сите негови сплетки и мотиви не знам што чека да се отераси од него.

Знам дека е заради поинтересна да биде приказната, но овој потег на Денерис ќе беше најлогичен уште на почеток да се направи, да се намами Ланистерската армија на отворено да излезе и во земјови и војска да се порази, без да има цивилни жртви, без да има разрушени замоци (не знам шо толку сите се загрижиле за тоа, војна е мајка му стара). Ама Тирион и неговите глупи стратегии, не донесоа ништо.
Сега Ланистерската/Тарли армија е уништена, Серси веќе нема армија, војната е добиена, логично?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom