Јас мислам дека од страна на Тирион е наредено да се фати жив. Така и многу повеќе би им бил од корист ваљда.Море марш таму, во ГОТ не очекував вакво „филмско“ спасување на Џејми. Требаше фино лепо да си умре и чао пријатно.
Мислев дека некој од дотраките го тргна за да можат жив да го фатат, но после повторно гледање, очигледно е дека Брон го спаси.Јас мислам дека од страна на Тирион е наредено да се фати жив. Така и многу повеќе би им бил од корист ваљда.
Да, Тирион му кажа на змејот немој да го прајш пепел брат ми, греота е.Јас мислам дека од страна на Тирион е наредено да се фати жив. Така и многу повеќе би им бил од корист ваљда.
Собра храброст за да го убијат.Брон му вика на Џејми да бега дека ќе ги растурат, Џејми му враќа седи бе можеме да ги запреме, се појавува змејот Џејми моча во гаќи. Таа фаца нема да ја заборавамонака самоуверен прво и после му се сруши цел свет. Сепак на крајот собра храброст.
Не би требало да е толку глуп и со обично копје на змејот да оди. За пржење требаше да се спржи, ама изгледа има некоја улога понатаму.Собра храброст за да го убијат.
Не знам на што целеше, дали на змејот, или на Дени.
Секако, беше глупо и требаше да се спржи.
Па веројатно е дека со повеќе копја би го убиле, со едно ништо не направија.Инаку оружјето против змејот што беше најавувано како нешто невидено, тој педерот викаше може да биде убиен змејот, ете му го сега, ни оружје ни убиен змеј.![]()
Оружјето не беше ништо посебно - голема балиста. Не е супер оружје ипак треба да погодиш мета која се движи со голема брзина во три димензии.Инаку оружјето против змејот што беше најавувано како нешто невидено, тој педерот викаше може да биде убиен змејот, ете му го сега, ни оружје ни убиен змеј.
Не би требало да е толку глуп и со обично копје на змејот да оди. За пржење требаше да се спржи, ама изгледа има некоја улога понатаму.
Да не е супер оружје ама беше прикажано ко такво. За убивање на змеј доволно е и обично копје во око ли кај беше. Вака беспотребно се чаламеа пред лордовите демек имале оружје против змејот.Оружјето не беше ништо посебно - голема балиста. Не е супер оружје ипак треба да погодиш мета која се движи со голема брзина во три димензии.
A за убивање на змејот со еден проектил треба да го погодат на право место. Има разлика од 5 во крило и еден во глава. Исто така Брон успеа да го рани Дрогон, да го приземји и имобилизира каде што е полесно да се убие. Не само тоа туку и ја отрки Таргеријан, Џејми да не му беше исечена десната дланка или да беше друг јавач многу лесно ќе ја убиеше со фрлање на копјето и ќе ја завршеше војната на лице место.