Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа е се што видовме од Tower of Joy, и плус мислам дека нема никој да и верува на некоја си што помагала при пораѓај. Прв на памет ми падна Howland Reed, друг кој знае можеби е Бенџен ама тој не може да се врати. Ама пак, никој не би поверувал на збор, така да изгледа доказот лежи во гробниците под замокот.
Поучени од претходното искуство, прав Таргеријан оган не го гори, така да, тоа лесно би се докажало.
И Вајсерис беше чистокрвен Таргариен па Дрого пепел го направи
Или па сакаше едноставно да каже дека не секој Таргеријан е имун на оган. Како и да е, имунитетот од оган кај Дани мислам дека ќе се појасни понатаму. Она е првата Таргеријан со ваква моќ и покрај тоа што Џорџ Мартин има изјавено дека не е имуна. Можеби серијата си фаќа друга насока од книгите и под ова прашање.Одма плотхол
Одма плотхол
ШОКАНТНО: ТАРГЕРИЈАНСКАТА ЛОЗА Е ИМУНА НА ОГАН НО НЕ И НА СТОПЕНО ЗЛАТО!!!!!! (ФОТО+ВИДЕО)
Поучени од претходното искуство, прав Таргеријан оган не го гори, така да, тоа лесно би се докажало.
Ова можеби ќе дојде како шок за тебе, but do try to contain your excitement меѓутоа оган =/= стопено златоКаква врска има дека беше стопено злато?
Денерис влегва во оган алиштата и горат на косата влакно не и фали, а Вајсерис блод оф драгон се попари и умре..
Ова можеби ќе дојде како шок за тебе, but do try to contain your excitement меѓутоа оган =/= стопено злато
Па не знам, нешто би требало да има во гробницата на Џон, сигурно Нед направил нешто и оставил доказ.Каков доказ би лежел во гробниците под замокот кој би можел да докажи дека Џон е син на Лијана и Регар?
Висерис е исто толерантен на оган ама според мене тие шо немаат гајле од оган можат да "несат" змејски јајца. И нормално мора да биде женскоЏон-о уште во прва сезона си ја изгоре раката кога ги запали тие двете зомбија. Оваа особина не се пренесува кај сите, само кај некои.
А го има видено некој Тирион да се изгори од нешто? Не, а?![]()
Па не знам, нешто би требало да има во гробницата на Џон, сигурно Нед направил нешто и оставил доказ.
Гробницата на Џон е скриена, така да тешко дека би ја нашол некој. Џон имаше и сонови за гробниците, сега нели ќе оди да го закопа Рикон таму и сигурно ќе види нешто. Можеби на неговиот гроб го пишува името на Регар, не знам.Можно е да оставил некое писмо но сепак не мислам дека Нед би ризикувал да остави пишана форма која сепак може да биде пронајдена и да биде доведен во опасност животот на Џон доколку падне во рацете на Роберт, или некој од лозата на Баратеон бидејќи ќе се открие дека Џон е единствениот жив Таргариен - (Дени и онака не ја рачунаа бидејќи немаше поддржувачи и е женско)
Освен сведок на пораѓајот и љубовта помеѓу Лијана и Регар никој никако не би можел да докажи дека Џон е Таргариенов принц..
Пошто ги немам читано книгите и не знам многу во врска со моќта на Бран, но може некако тој да warg (не знам како би го преведила) во Џон и да го однеси назад во минатото и така тој да дознае за неговите родители.![]()
Whatever, јасно е дека Таргариени не се имуни на оган.. Денерис е првата со ваква моќ досега, зошто-како ваљда ќе дознаеме.
Висерис е исто толерантен на оган ама според мене тие шо немаат гајле од оган можат да "несат" змејски јајца. И нормално мора да биде женско