Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Шо сте запнале зошто Еларија и оние умренине како мислат да го одмаздат Оберин и сестра му со тоа што ќе ги убијат сите. Па така де , ги убиваат сите , они идат на власт ( очигледно имаат поддршка , стражи мажи не реагираа нели ) и после иде одмаздувањето .. доколку нападнат. Сеа дали тоа ќе се случи не знам. Сепак и Елариа кажа , редно е на Дорн да седне некој со муда. Океј. Женски муда.
Доран не превземаше ништо во врска со тоа. Затоа они сакаат да земат работи во свои раце

Можат кур да свиткаат они само, буквално.

Ако се водиме по логиката која самата серија ја воспостави во минатие сезони, сите што импулсивно реагираа при одмазди и кроење политика - го јадеа стапот многу набрзо.

Следејќи ја таа логика, ако овие најиритантни суштества ги скинат набрзо, тоа ќе ја спаси серијата.

Едночинка на Варис најубаво го објаснува моменот со одмаздата и како таа функционира во Ice and Fire светот:

The revenge you want, will be yours in time.

Тоа беше и Доран, ама глупите змивчиња му го скинаа планот.

И сеа ќе бидам од оние кои до лани ја ги прескочав, типот „ги иам читано книгите“. Доран во книгите се соочува со ист ваков обид за „пуч“ од змиите + ликови кои ги нема во сеиријата. Но таму тоа е многу поитро изведено. А потоа се дознава за тоа каков супер мастер план имал Доран факигн Мартел, план на нивото на тој на Тајвин Ланистер, Руз Болтон и остали претходно. Би сакал и тука да му го обелоденат постхумно планот, ама нема да се деси тоа оти дебиливе се обидуваат да протнат некоја чудна феминистичка нота во делот за Дорн.

Па дури и до тој степен да отстапат од логиката на нештата кои и они ја градеа следејќи ја приказната на Мартин, па you need a bad pussy да ги направат победници.

Ај сега да видам да се јават Мелисандре фановите :D Ако ги има

Можат кур да свиткаат они само, буквално.

Ако се водиме по логиката која самата серија ја воспостави во минатие сезони, сите што импулсивно реагираа при одмазди и кроење политика - го јадеа стапот многу набрзо.

Следејќи ја таа логика, ако овие најиритантни суштества ги скинат набрзо, тоа ќе ја спаси серијата.

Едночинка на Варис најубаво го објаснува моменот со одмаздата и како таа функционира во Ice and Fire светот:

The revenge you want, will be yours in time.

Тоа беше и Доран, ама глупите змивчиња му го скинаа планот.

И сеа ќе бидам од оние кои до лани ја ги прескочав, типот „ги иам читано книгите“. Доран во книгите се соочува со ист ваков обид за „пуч“ од змиите + ликови кои ги нема во сеиријата. Но таму тоа е многу поитро изведено. А потоа се дознава за тоа каков супер мастер план имал Доран факигн Мартел, план на нивото на тој на Тајвин Ланистер, Руз Болтон и остали претходно. Би сакал и тука да му го обелоденат постхумно планот, ама нема да се деси тоа оти дебиливе се обидуваат да протнат некоја чудна феминистичка нота во делот за Дорн.

Па дури и до тој степен да отстапат од логиката на нештата кои и они ја градеа следејќи ја приказната на Мартин, па you need a bad pussy да ги направат победници.

Јас не велам дека они можат кур да свиткаат , дека ги оправдувам или дека воопшто ги сакам во серијава. Како ќе заврши нивна одмазда ( доколку пробаат нели нешто ) не ни споделив некое мислење. Само ми беше чудно што некои членови се чудат за нивните потези , а уствари очекувано од нивна страна.

Јас не велам дека они можат кур да свиткаат , дека ги оправдувам или дека воопшто ги сакам во серијава. Како ќе заврши нивна одмазда ( доколку пробаат нели нешто ) не ни споделив некое мислење. Само ми беше чудно што некои членови се чудат за нивните потези , а уствари очекувано од нивна страна.

Од нивна страна е очекувано тоа, никој не негира.

Неочекувано е како продуцентите им ја победија битката со неверојатна леснотија. Со ноже од грицкалка да убиеш црнец поголем од Шекил О’Нил кој е суперистрениран борец? Па со исто такво ноже другава глупачка го брцна Доран и тој издржа повеќе време.

Па уште и стражарите не реагираат, пошто му биле лути, оти не реагирал за одмазда? :pos:

Делот со Тристан на бродот, да не ги ни споменуваме.

Во детска приказна нема толку нелогичности и глупи потези. Целокупниот дел во Дорн кој го променија испадна големо срање. А со тоа квалитетот на таа приказна падна ко цицките на Мелисандре во последната сцена.

Од нивна страна е очекувано тоа, никој не негира.

Неочекувано е како продуцентите им ја победија битката со неверојатна леснотија. Со ноже од грицкалка да убиеш црнец поголем од Шекил О’Нил кој е суперистрениран борец? Па со исто такво ноже другава глупачка го брцна Доран и тој издржа повеќе време.

Па уште и стражарите не реагираат, пошто му биле лути, оти не реагирал за одмазда? :pos:

Делот со Тристан на бродот, да не ги ни споменуваме.

Во детска приказна нема толку нелогичности и глупи потези. Целокупниот дел во Дорн кој го променија испадна големо срање. А со тоа квалитетот на таа приказна падна ко цицките на Мелисандре во последната сцена.

Ок , јас само искоментирав за потегот. За се друго се согласувам. Посебно она со убиството на црнецот беше страшно нешто хаха.

Чекај сеа да размислиме за ѓерданот , сликава ме буни. Без него е .. а не е стара баба со виснати цицки

Последните 2 минути беа 5 пати поголем хорор од хорор филмот што го гледав вчера.

Не, ова беше мизерно:

Фацава. Ова треба меме да стане.
FFF.jpg

Уба беше епизодава, чак и ме изненади како ги продолжија приказните без да се закочат некаде.
Не е лесно онолку стории да тераш во 10тина епизоди.
Чак ме изненади епизодава, незнам зошто ама очекував многу полошо продолжение.

Едино не ми се свиѓаше то на крај, каква жена е Мелисандре, па како ја покажаја. :(

Мене па искрено ме разочара епизодава. Имаше многу сцени колку само да се даде некој clue до кај се ликовите, тотално непотребни. Од 10 епизоди во сезона очекувам секоја епизода да дава некоја разврска кон целосната приказна. Ова денес беше интро само, ко потсетување нешо дан заборајвме до кај сме.
И многу глупи моменти имаше, со факинг прстенот, и да беше во означен круг ептен cheesy момент беше. Нели Теон и рече на Санса да се пази од кучињата, во смисла подобро да измрзне до смрт него да ја фатат кучињата....епа кај заминаа бе, дојде се размава оваа со мечот кучињата ска, никаде.
Yay, Dorne...no one ever. Не ми е јасно зошо толку внимание се посветува на нив.
Мелисандра.....biggest reverse boner, сочуство до машката популација.
Јас не очекувам таа да го спаси Џон, Брен ќе се појави во следната епизода или таа после нејзе, па чекам на него.

И најконтраверзниот дел-Дорн. Ако има нешто што ќе ја кутне серијава тоа ќе биде само таа пролкета глупава приказна, која воопшто не требаше да ја адаптираат. Ај шо лани беше најслабото нешто, исто продолжи, иако сцената во палатата беше добро изведена, а можеби и најдобар начин да се скрати слабата приказна со брз рез на пола карактери. Само не ми е јасно кои се мотивите, за одмазда на Оберин, оваа го убива брат му и внук му, го обезвластува принципатот, со убиството на Мирсела оди во отворена војна со круната. Фактот дека стражарите во палатата не мрднаа, треба да не увери дека не работи сама и дека има подршка од други битни луѓе, што веројатно дава логика како лани толку лесно влегова во палатата. Тука имаме еден вид пуч на милитаристичката фракција во Дорн, но пак нема логика, кој е сега законски владетел таму, една од ќерките на Оберин најверојатно.
Но најсмотана беше сцената на бродот, ако добро приметив, бродот уште беше во King's Landing, како змиите дојдоа до таму, кога последен пат ги видовме на брегот?! И зошто Тристан беше сам на бродот, зошто Џејми одма не го заробил/убил по смртта на Мирсела? Голема нелогичност тука. Се на се, одлична епизода, ама Дорн и сезонава ќе биде болка на серијава, белки по овие настани се помалце ќе ги гледаме. Претпостувавм дека ќе бидат први сојузници на Денерис ако некогаш дојде во Вестерос, заради феминистичите врски :), впрочем ваквиот развој на настаните во Дорн, ми мириса како притиосок од феминистичкото лоби за давање на некаква моќ на женските ликови, особено заради постојаните критики дека во серијата жените многу страдале (како да мажите се супер им е)
Кажа мајката дека сите во Дорн се разочарани дека Елиа и Оберин Мартел биле убиени а кралот не сторил ништо. Дека не излегол надвор од дворецот да види дека сите се разочарани. Затоа и стражата не мрдна, изглеа се согласуваат со неа.:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom