Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој друг што наместо ејјјј Мистер Еко в глава му дојде ејјјј Адебиси? Чисто така да знам со кого да се дружам на форумов.

Реакциите за сцената со Санса се претерани, гласно женско малцинство како по обичај во вакви ситуации ја пумпа работата до неподносливост.

Е па не ја гледајте серијата ако ви се тешки овие сцени, гледајте си Очајни домаќинки или Озборувачка.
Лол.

-Еј серијава имала силување! Уау тоа ја прави сериозна еџи серија за вака некој возрасен како мене шо е изгорен да види цицка од 18 годишна глумица.

Вака јавно да се изразам и да ве посоветам: Силувањето не е развивање на карактер!

Не се бунат луѓето толку што Санса ја силувале, ја силуваа и Калиси и тоа прва епизода, поентата е тоа шо е комплетно непотребно. Санса цел живот е со трагедии, малтретирања, више ликов е провиден ко селски буквар дека нон стоп ќе и биед мизерно мислам кучката нека си ги скрати маките веќе еднаш засекогаш. Да Калиси беше силувана, но се разви после тоа, и научи од своите препреки и стана подобар лик.

Единственото нешто што е навистина силувано во серијава е изворниот материјал односно книгите.

Море да се молиме да не цркне стариот, зошто ако единствениот крај на приказнава е од овие од серијата тури пепел. И Зоки Поки би го преебале овие. Се што застранија од изворниот материјал се бљувотини излезе. На делот од Дорн нека му стават Бени Хил музика во позадина, и така веројатно како комедија е замислен. Ме фаќа туѓ срам овие сестрите Сенд кога ги гледам, ни глума ни сторија. Кога ќе дојдат епизоди со повеќе изворен материјал повторно ќе ја сакате серијава. Разликата е очигледна.

Лол.

-Еј серијава имала силување! Уау тоа ја прави сериозна еџи серија за вака некој возрасен како мене шо е изгорен да види цицка од 18 годишна глумица.

Вака јавно да се изразам и да ве посоветам: Силувањето не е развивање на карактер!

Не се бунат луѓето толку што Санса ја силувале, ја силуваа и Калиси и тоа прва епизода, поентата е тоа шо е комплетно непотребно. Санса цел живот е со трагедии, малтретирања, више ликов е провиден ко селски буквар дека нон стоп ќе и биед мизерно мислам кучката нека си ги скрати маките веќе еднаш засекогаш. Да Калиси беше силувана, но се разви после тоа, и научи од своите препреки и стана подобар лик.

Единственото нешто што е навистина силувано во серијава е изворниот материјал односно книгите.

Поентата е што Санса добро знаеше у што се впушта. Човекот со малиот прст ( :icon_lol: ) и даде "избор" и она си прифати. Се знае што се дешава прва брачна ноќ. Ако толку нејќеше имаше можност нели да запали свеќа у кулата и да си кидне од замокот. А ја не глеам како може на друг начин да заврши брачна ноќ меѓу психопат и лик како Санса али тоа е "поезијата" на D&D.........

Можеше Санса да глуми попалена по Ремзи и да има „полесна“ брачна ноќ, женско е FFS, :icon_lol: ви текиња на Калиси и Кал. Како што кажавте, знаеше во што се впушта а и јбг мора еднаш да се скинеш.

Можеше Санса да глуми попалена по Ремзи и да има „полесна“ брачна ноќ, женско е FFS, :icon_lol: ви текиња на Калиси и Кал. Како што кажавте, знаеше во што се впушта а и јбг мора еднаш да се скинеш.
Па да ама и беше тапа Теон што гледа :D

Ayy

eCuEsmc.gif
Не знам зашто, али тука ме потсеќаат на умпа лумпи.
На другите места ми се само срање.

Не е тапа, клише е. Ремзи го предизвикува да се разбуди "големиот" Тион и да го убие, да му ги скрати маките, оти Станис ќе му ебе матер.

Сите го сакаме црнецов а никој не знае како се вика. Нека си остане „црнецот што сака да цепе со секирата“ :D

Арео Хотах (барем во серијалов :) ).
Инаку по книгите би требало да биде голем брадосан белец од Норвос со истетовирана секира на градите. Брадосан е затоа што е во редот на брадосаните свештеници од Норвос (оди најди памет).

Чисто за опуштање:

Лол.

Критичарите се поделени во две групи, едните кои како тебе сцената ја сметаат за непотребна и дека го нарушува развојот на ликот на Санса, ем не е според книгите (ова второво е веќе ирелевантно, во шеста и седма сезона нема да има книги за адаптација) и вториве критичари кои се воглном жени или некои конзервативни моралисти кои се гнасат од вакви сцени но не им пречи кога Теон во претходнте сезони беше измачуван вон секакви човечки и морални граници.

Јас уште еднаш ќе кажам, мене пак многу повеќе ќе ми сметаше и јас тогаш ќе критикував ако Ремзи се понашаше како Тирион и не и правеше ништо и и речеше дека ќе и даде време кога ќе биде подготвена, тоа ќе беше уништивање на развој на лик, оти ќе беше тотално несвојствено за Ремзи.

Сцената си е на место, и јас ги симпатизирам Старкови и не сакам да страдаат пошто се веќе пренапатени ама тоа е.

Ја баш затоа ја сакам ГоТ, и затоа е класа серииште ради реакциите што ги вади од публика и како си играат со карактери. Истото беше и со ББ, и затоа наметнаа нови стандарди кога се работи за серија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom