Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Реакциите за сцената со Санса се претерани, гласно женско малцинство како по обичај во вакви ситуации ја пумпа работата до неподносливост.

Е па не ја гледајте серијата ако ви се тешки овие сцени, гледајте си Очајни домаќинки или Озборувачка.
Лол.

-Еј серијава имала силување! Уау тоа ја прави сериозна еџи серија за вака некој возрасен како мене шо е изгорен да види цицка од 18 годишна глумица.

Вака јавно да се изразам и да ве посоветам: Силувањето не е развивање на карактер!

Не се бунат луѓето толку што Санса ја силувале, ја силуваа и Калиси и тоа прва епизода, поентата е тоа шо е комплетно непотребно. Санса цел живот е со трагедии, малтретирања, више ликов е провиден ко селски буквар дека нон стоп ќе и биед мизерно мислам кучката нека си ги скрати маките веќе еднаш засекогаш. Да Калиси беше силувана, но се разви после тоа, и научи од своите препреки и стана подобар лик.

Единственото нешто што е навистина силувано во серијава е изворниот материјал односно книгите.

Море да се молиме да не цркне стариот, зошто ако единствениот крај на приказнава е од овие од серијата тури пепел. И Зоки Поки би го преебале овие. Се што застранија од изворниот материјал се бљувотини излезе. На делот од Дорн нека му стават Бени Хил музика во позадина, и така веројатно како комедија е замислен. Ме фаќа туѓ срам овие сестрите Сенд кога ги гледам, ни глума ни сторија. Кога ќе дојдат епизоди со повеќе изворен материјал повторно ќе ја сакате серијава. Разликата е очигледна.

Лол.

-Еј серијава имала силување! Уау тоа ја прави сериозна еџи серија за вака некој возрасен како мене шо е изгорен да види цицка од 18 годишна глумица.

Вака јавно да се изразам и да ве посоветам: Силувањето не е развивање на карактер!

Не се бунат луѓето толку што Санса ја силувале, ја силуваа и Калиси и тоа прва епизода, поентата е тоа шо е комплетно непотребно. Санса цел живот е со трагедии, малтретирања, више ликов е провиден ко селски буквар дека нон стоп ќе и биед мизерно мислам кучката нека си ги скрати маките веќе еднаш засекогаш. Да Калиси беше силувана, но се разви после тоа, и научи од своите препреки и стана подобар лик.

Единственото нешто што е навистина силувано во серијава е изворниот материјал односно книгите.

Поентата е што Санса добро знаеше у што се впушта. Човекот со малиот прст ( :icon_lol: ) и даде "избор" и она си прифати. Се знае што се дешава прва брачна ноќ. Ако толку нејќеше имаше можност нели да запали свеќа у кулата и да си кидне од замокот. А ја не глеам како може на друг начин да заврши брачна ноќ меѓу психопат и лик како Санса али тоа е "поезијата" на D&D.........

Можеше Санса да глуми попалена по Ремзи и да има „полесна“ брачна ноќ, женско е FFS, :icon_lol: ви текиња на Калиси и Кал. Како што кажавте, знаеше во што се впушта а и јбг мора еднаш да се скинеш.

Можеше Санса да глуми попалена по Ремзи и да има „полесна“ брачна ноќ, женско е FFS, :icon_lol: ви текиња на Калиси и Кал. Како што кажавте, знаеше во што се впушта а и јбг мора еднаш да се скинеш.
Па да ама и беше тапа Теон што гледа :D

Ayy

eCuEsmc.gif
Не знам зашто, али тука ме потсеќаат на умпа лумпи.
На другите места ми се само срање.

Не е тапа, клише е. Ремзи го предизвикува да се разбуди "големиот" Тион и да го убие, да му ги скрати маките, оти Станис ќе му ебе матер.

Сите го сакаме црнецов а никој не знае како се вика. Нека си остане „црнецот што сака да цепе со секирата“ :D

Арео Хотах (барем во серијалов :) ).
Инаку по книгите би требало да биде голем брадосан белец од Норвос со истетовирана секира на градите. Брадосан е затоа што е во редот на брадосаните свештеници од Норвос (оди најди памет).

Чисто за опуштање:

Лол.

Критичарите се поделени во две групи, едните кои како тебе сцената ја сметаат за непотребна и дека го нарушува развојот на ликот на Санса, ем не е според книгите (ова второво е веќе ирелевантно, во шеста и седма сезона нема да има книги за адаптација) и вториве критичари кои се воглном жени или некои конзервативни моралисти кои се гнасат од вакви сцени но не им пречи кога Теон во претходнте сезони беше измачуван вон секакви човечки и морални граници.

Јас уште еднаш ќе кажам, мене пак многу повеќе ќе ми сметаше и јас тогаш ќе критикував ако Ремзи се понашаше како Тирион и не и правеше ништо и и речеше дека ќе и даде време кога ќе биде подготвена, тоа ќе беше уништивање на развој на лик, оти ќе беше тотално несвојствено за Ремзи.

Сцената си е на место, и јас ги симпатизирам Старкови и не сакам да страдаат пошто се веќе пренапатени ама тоа е.

Ја баш затоа ја сакам ГоТ, и затоа е класа серииште ради реакциите што ги вади од публика и како си играат со карактери. Истото беше и со ББ, и затоа наметнаа нови стандарди кога се работи за серија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom