Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Све на све добра епизода...фалеше ваква акција за да се подигне целокупното темпо на серијата.
Многу подобрен CGI за разлика од другите сезони што ептен ме бендиса, целата сценографија топ 10че.

И вие што сте бреее сте се фатиле ова е нелогично она е нелогично....ТВ серија е неможе да напраат све како во книгата што е...земете ја LOTR колку вакви нелогичности има во филмската верзија.

Мене лично ме бендиса епизодава...али ако ја имав прочитано книгата и ја ќе се бунев малце додуша :)

Последно уредено:
Трето, како можеа Тењаните и луѓето на Тормон да ги видат пламењата на останатите луѓе на Менс, кога помеѓу нив има ѕид висок 215 метри ??
Преку утката видоа. :D
Никого не изнервира, туку напротив секое мислење е добредојдено
Дај бе, ова беше многу очигледно.
tumblr_n6w3wlQd1B1qz72sno1_500.gif

Варгот на оние од племето што беше не ми текнува на името мислам Сит се викаа ги гледаше преку птицата. 3-4 пати се вратија во кадарот на неа

Уште нешто, нека ми најде некој податок дека било кој лук од средниот век можел ефикасно да дофрли стрела на далечина од повеќе од 200 метри, а да не зборување во висина од 200 метри.:нинџ:
Јас колку што видов, само џиновскиот лак, на џинон, дофрли до горе.

Внимавај, се додека се групирани, Белите Шетачи нема да ги нападнат.
Сеуште не е јасно зошто белите шетачи ја нападнаа поголемата група од Ноќната Стража на Тупаницата на Првите Луѓе, ама тоа е единствен случај кога Белите Шетачи нападнале поголема група на вооружени луѓе.
Белите Шетачи не се разулавена хорда, него настапуваат интелегентно, имаат хиерархија.
За воља на вистината тие цело време ги напаѓаат Менс и дивјаците. За целото време додека се движат по Млечна Вода. Не директно, како на Песницата, туку ги десткуваат заостанатите, невнимателните....
Нападот на Песницата врз Ноќната Стража, е намерен, испланиран. Некој би помислил заради локацијата и тоа што таа го крие, претставува. Нешто од тоа најде Сем, нели...[DOUBLEPOST=1402350932][/DOUBLEPOST]
Варгот на оние од племето што беше не ми текнува на името мислам Сит се викаа...
Да. Сит.
Сега ќе ги истребат и ќе остане еден само, ал најлепши. Ќе го викаат Сит лорд.

И мене ме интересира ако може некој што знае од книгите да ми објасни како функцинира лифтот на ѕидот

Мислев дека Игрит ќе го убие Џон Сноу,или евентуално волкот или Сем ќе ја кокнат нејзе,али детево ни на крај памет не ми падна,уште и му климнува со главата на крај:icon_lol:.Али добро,од една страна и Сем е поттикнувач на убиството па не сум бил толку далеку од претпоставките.

History and Lore видеава на јутјуб се без спојлери, да ги гледам без страв? :)

И мене ме интересира ако може некој што знае од книгите да ми објасни како функцинира лифтот на ѕидот
Па логично би било со тегови да работи, и да има некој механизам кој бавно ја распределува тежината на тегот. Кога лифтот е долу, тегот е горе и тогаш некој го врти механизмот и тегот паѓа бавно надоле. :)

Нешто у овој стил.

winch%202006.jpg

History and Lore видеава на јутјув се без спојлери, да ги гледам без страв? :)

Ако се работи за историја и легенди и преданија, како може да се спојлери за работи што уште не се случиле? :)

Само помагаат во разбирањето на тековните настани, не ги откриваат работите што уште не се случиле.

History and Lore видеава на јутјуб се без спојлери, да ги гледам без страв? :)

Да. Историја е, секако дека ќе нема спојлери. Секое видео е до почетокот на владеењето на Роберт.

Го снема овој, исто ко Гендри. Ај за Едмур Тали знаеме дека е заробеник кај Фреј (веројатно). Ваљда некад вака некои запоставени ликови по цела сезона ќе се појават пак.
Може уште моча под некое дрво :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom